Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ακροαριστεροί γέμισαν λαθρομετανάστες την Ελλάδα για να μοιραστούν το παραδάκι


«Βόμβες» Βουδούρη: Αναθέτουν έργα για hotspots σε… φίλους

Βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες για κακοδιοίκηση από την πλευρά του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη και μια εκκωφαντική σιωπή από τον πρώην προϊστάμενό του Γιάννη Μουζάλα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το σκηνικό στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ώρα που οξύνονται τα προβλήματα στις ακατάλληλες δομές διαμονής των "προσφύγων" και νέες εστίες έντασης ξεσπούν καθημερινά.


Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαχειρίστηκε την υποδοχή των "προσφύγων" από την άνοιξη του 2015 και ο οποίος έως τώρα γινόταν ορατός μόνον από τα αποτελέσματα, βγήκε στη φόρα, καθώς ο απομακρυνθείς γενικός γραμματέας Υποδοχής κ. Βουδούρης δεν δείχνει πρόθυμος να φύγει σιωπηλός, ενώ ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να μιλήσει για την εμπειρία του και σε συνέντευξη Τύπου.

Για «ανεπάρκεια Μουζάλα» ο οποίος αναθέτει τεχνικά έργα σε προσωπικούς του φίλους στο πλαίσιο δημιουργίας δομών που λειτουργούν «χωρίς διοίκηση» μίλησε χθες ο κ. Βουδούρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε φιλοξενήσει τον κ. Βουδούρη και στις 8 Αυγούστου 2016. Τότε, όμως, ο κ. Βουδούρης δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διαμάχη του με τον κ. Μουζάλα, αν και ακριβώς μία μέρα πριν είχαν δημοσιευθεί στον «Ελεύθερο Τύπο» δηλώσεις του που αναδείκνυαν σαφώς το πρόβλημα…

Ο κ. Βουδούρης χαρακτήρισε έντιμη την απόφασή του να παραιτηθεί διότι «δεν μπορούσε να μείνει διακοσμητικός» και αρνήθηκε τις αιτιάσεις ότι με τη στάση του υπονομεύει την κυβέρνηση: «Με την πολιτική της κυβέρνησης συμφωνώ», είπε και τόνισε ότι ήθελε ακριβώς να εφαρμόσει τον νόμο 4375 του περασμένου Απριλίου που μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες λειτουργίας των δομών για τους πρόσφυγες στη Γραμματεία Υποδοχής. Κατήγγειλε ότι σήμερα οι δομές παραμένουν «αδιοίκητες» και απέδωσε το πρόβλημα στον κ.Μουζάλα ο οποίος στάθηκε «εμπόδιο» στην εφαρμογή της πολιτικής για την οποία ο κ. Βουδούρης είχε εντολή από τον πρωθυπουργό.

Ο παραιτηθείς στόλισε τον αναπληρωτή υπουργό λέγοντας επίσης ότι «καλύπτει την ανεπάρκειά του» αξιοποιώντας την επικοινωνιακή του δεινότητα, κάνοντας συστηματικά «ανοίγματα στην αντιπολίτευση» και ζητώντας συγγνώμες «όπως έκανε με τον Ν. Δένδια». Ο προφανής στόχος να ερεθίσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκνευρισθεί με τις συγγνώμες του Μουζάλα δεν έβγαλε, πάντως, τον ίδιο τον υπουργό από τη σιωπή. Ούτε και οι καταγγελίες Βουδούρη ότι ο υπουργός προτιμά να λειτουργεί εξωθεσμικά, με φιλικά πρόσωπα που δεν έχουν κάποια νομιμοποίηση και παίζουν ρόλο «άτυπου προσωρινού συντονιστή» στις δομές όπως είχε συμβεί με την κοπέλα σε δομή των Σερρών όπου αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι ο πατέρας της, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε και το διαγωνισμό για τη σίτιση των "προσφύγων".

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
arishat@etypos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου