Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε πότε θα καταβληθεί και ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης


Το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σε 35.000 νοικοκυριά, δηλαδή 91.000 δικαιούχους από 30 Δήμους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Οικογένειες με δύο ενήλικες και και δυο παιδιά δικαιούνται...
400 ευρώ το μήνα. Αν το συνολικό τους εισόδημα είναι 250 ευρώ, τότε θα εισπράττουν από το πρόγραμμα του ΚΕΑ 150 ευρώ το μήνα.

Από την άλλη, μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί δικαιούνται 300 ευρώ. Αν έχουν 100 ευρώ εισόδημα από άλλη πηγή, τότε θα εισπράττουν 200 ευρώ. Αν το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε το μισό (50%) θα δίνεται σε ρευστό και το άλλο μισό (50%) με προπληρωμένη κάρτα η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα χωρίς περιορισμούς.

Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι από 1/1/2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.





Υπενθυμίζεται ότι οι 30 δήμοι που θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ είναι οι ακόλουθοι:
Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, περιγράφεται παρακάτω.
Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία, αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίον δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)




ALPHA BANK
Η διαδικασία αποστολής και ενεργοποιήσεως της προπληρωμένης κάρτας “Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων” είναι η κάτωθι:
Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτηση του για την ένταξη στο ΚΕΑ
Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση.
Η κάρτα ενεργοποιείται τηλεφωνικά, με κλήση του Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του.


ATTICA BANK
Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το Κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός του.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Οι κάρτες θα αποσταλούν ανενεργές στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο με απλό ταχυδρομείο συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).
Για την ενεργοποίηση της κάρτας οι κάτοχοι πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμούν για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της.


EUROBANK
Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank. Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα.
Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η διαδικασία αποστολής της προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid Visa είναι η κάτωθι:
Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.
Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.


 Σχετική ιστοσελίδα https://keaprogram.gr/pub


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου