Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ρατσιστικό πογκρόμ χθες βράδυ στο Ωραιόκαστρο +vids


Ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση για αρκετή ώρα χθες βράδυ, όταν μετά από τροχαίο δυστύχημα, ομάδες εκατοντάδων λαθρομεταναστών επιτέθηκαν με δολοφονική μανία σε έναν 76χρονο Έλληνα, σε αστυνομικούς και σε διασώστες του ΕΚΑΒ τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια. Έκαψαν ολοσχερώς το όχημα του 76χρονου και πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα ΙΧ, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί ευτυχώς κάποιος άλλος.

Καμία σύλληψη λαθρομετανάστη ακόμη!



Πέντε άτομα τραυματίστηκαν χθες στη Δομή Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών Φέσσα στη Λητή, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τη θανατηφόρα παράσυρση μητέρας και γιου.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 76χρονος ο οποίος χθες παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε θανάσιμα μία μητέρα και τον ανήλικο γιο της, ενώ τραυμάτισε και ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Για τις πρώτες βοήθειες μετέβησαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, που δέχθηκαν επίθεση μεταξύ άλλων και με μαχαίρια, όταν έφτασαν στην περιοχή για να παραλάβουν τα θύματα του τροχαίου.

Η οικογένεια του συνταξιούχου, πρώην επαγγελματία οδηγού σε βαριά οχήματα και δρομολόγια εξωτερικού, δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί και βρίσκονται στο πλάι του από την πρώτη στιγμή.

«Είμαστε στο νοσοκομείο και δυστυχώς δεν μπορείτε να του μιλήσετε. Είναι πολύ χτυπημένος, είμαι η κόρη του δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας βρήκε. Πρέπει  να κλείσω γιατί βγαίνει ο γιατρός… Ευχαριστώ πολύ», είπε συντετριμμέν.











Επίσης, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο παραμένει και το ανήλικο κορίτσι που τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από το όχημα του 76χρονου.

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο, ομάδες λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή ξεσηκώθηκαν. Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τα τρία άτομα, ο οποίος φυγαδεύτηκε την τελευταία στιγμή στιγμή από το εξαγριωμένο πλήθος. Κατά τα επεισόδια οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιές και σε κάδους.











Στο σημείο έσπευσαν κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.


Αργά το βράδυ εκτονώθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Το βράδυ μετέβη στη δομή ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι λαθρομετανάστες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ο οδηγός συνελήφθη από το A Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.
Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι η συμμαχική οδό από το ύψος της Μαιάνδρου στον Εύοσμο με κατεύθυνση προς τα Διαβατά.

Σύμφωνα με την αστυνομία έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί προς την δομή των λαθρομεταναστών.










«Έφαγαν πάρα πολύ ξύλο οι διασώστες. Οι ίδιοι λένε ότι σκέφτηκαν προς στιγμήν ότι "πάει τελείωσε! Θα πεθάνουμε», τονίζει ο Ανέστης Κουκουρίκος.
Έκκληση αγωνίας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και την κυβέρνηση κάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Ωραιόκαστρο, αναφερόμενοι στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να προσφέρουν τη βοήθεια τους στα προσφυγικά camps.

Χθες ήταν μια τρομακτική νύχτα δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για τραγικά περιστατικά καθώς περιγράφει πως ένας όχλος λαθρομεταναστών επιτέθηκε με ρόπαλα, σιδηρολοστούς αλλά και αυτοσχέδια σπαθιά, από σιδηρογωνίες κρεβατιών, στους διασώστες που έφτασαν στο σημείο.


«Έφαγαν πάρα πολύ ξύλο οι δικοί μας διασώστες. Οι ίδιοι λένε ότι σκέφτηκαν προς στιγμήν ότι "πάει τελείωσε! Θα πεθάνουμε».

Ο κ. Κουκουρίκος αναφέρθηκε μάλιστα και σε λαθρομετανάστη που επιχείρησε να μαχαιρώσει συνάδελφο του. «Ευτυχώς ο συνάδερφος ήξερε πολεμικές τέχνες και απέφυγε τη μαχαιριά» δήλωσε, η οποία τελικά κατέληξε να χαράξει το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο ασθενοφόρο αποκλείστηκε και έτσι έφτασαν στο σημείο άλλα ασθενοφόρα, τα οποία με τη βοήθεια της αστυνομίας, παρέλαβαν τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο υποστηρίζει ο Ανέστης Κουκουρίκος λέγοντας ότι πολύ συχνά ασθενοφόρο που πάει να παραλάβει ή να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών αντιμετωπίζει μια κατάσταση χάους.

«Δεν μας αφήνουν να τους βοθήσουμε. Με το που πάμε επικρατεί μια κατασταση όχλου ένας χαμός. Κάποια στιγμή δυστυχώς θα θρηνήσουμε θύματα» σημείωσε.

Αίτημα του προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι η δημιουργία ενός ειδικού χώρου, μιας ασφαλούς ζώνης, όπου οι διασώστες θα μπορούν τόσο να παραλάβουν κάποιον που έχει ανάγκη χωρίς προβλήματα όσο και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Τα μέλη του ΕΚΑΒ που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο.




Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Βραδινές ώρες χθες (16-10-2016), στο 3ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής Οδού, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, παρέσυρε τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 9 και 12 ετών (γυναίκα, αγόρι, κορίτσι αντίστοιχα), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πρώτων και τον ελαφρύ τραυματισμό της τρίτης.

Με αφορμή το δυστύχημα, ομάδα ατόμων από δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στην περιοχή, επιτέθηκαν κατά του 76χρονου οδηγού και αστυνομικών που τον είχαν συλλάβει, έθεσαν φωτιά στο όχημα του, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τρία ακόμα οχήματα ( ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και Ι.Χ.Ε.) και επιτέθηκαν κατά πληρώματος Ε.Κ.Α.Β. και ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων, που κατέφθασαν στο σημείο.

Τραυματίστηκαν ο 76χρονος οδηγός, δύο μέλη του πληρώματος του Ε.Κ.Α.Β και δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος ενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ για τα μετέπειτα συμβάντα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου