Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα χαράς σήμερα ~ Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2017 στο taxis - Πώς θα τα εκτυπώσετε


Αναρτήθηκαν πριν λίγο στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2017, τα οποία δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με τα περυσινά.

Ούτε αυτήν την υπόσχεση δεν τήρησε η ακροαριστερή συμμορία που μας κυβερνά. ΨΕΜΑΤΑ ότι θα γίνουνε δικαιότερα βάσει της αντικειμενικής αξίας ή ασφάλειας του αυτοκινήτου. ΨΕΜΑΤΑ ότι θα μπορείτε να τα πληρώσετε ανάλογα με τον χρόνο που χρειάζεστε το όχημα (π.χ. 2 μήνες το καλοκαίρι). ΨΕΜΑΤΑ οι μειώσεις ανάλογα με την ηλικία και τα κυβικά του αυτοκινήτου.

Διαφορά στα τέλη θα υπάρχουν, όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μόνο στα...
εισαγόμενα αυτοκίνητα, για τα οποία θα λαμβάνεται υπόψη η πρώτη κυκλοφορία στις χώρες της ΕΕ.  

Ουσιαστικά μιλάμε για έκπτωση 15 ευρώ! Αυτήν την ελλάχιστη, έστω, μείωση, την επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι οι ακροαριστεροί φορο-lovers του ΣΥΡΙΖΑ (Υποχρέωση της χώρας για συμμόρφωση με συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (άρθρο 46 ν. 4410/2016).
Πρόκειται για οχήματα που εισήχθησαν στη χώρα ως μεταχειρισμένα και πλέον τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης καθώς και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.


Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis, αφού βρουν στην πρώτη σελίδα την ένδειξη Υπηρεσία προς Πολίτες, πατώντας «περισσότερα». Στη συνέχεια εμφανίζεται ένδειξη «Εκτύπωση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων».


Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας



-Δεν απαιτούνται κλειδάριθμοι κλπ



-Στη συνέχεια θα πληκτρολογήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του.



-Αν όλα είναι οκ θα βγει μήνυμα "Επιτυχής αναζήτηση. Πατήστε εκτύπωση"




-Θα κατέβει το αρχείο "rwservlet", εγώ του δίνω την κατάληξη .pdf για να το ανοίξω και στη συνέχεια το εκτυπώνω.






*Σε περίπτωση που δεν εξοφλήσετε την οφειλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θελήσετε να το κάνετε μέσα στο έτος 2017 θα πληρώσετε το διπλάσιο του ποσού! Εάν δεν παραδώσετε τις πινακίδες, τότε η εφορία θεωρεί ότι το όχημα είναι σε κυκλοφορία και αργά ή γρήγορα θα σας στείλει τα επόμενα έτη ραβασάκια στο taxisnet για να εξοφλήσετε τα τέλη, στο διπλάσιο φυσικά!


Εγώ την πάτησα πρόπερσι με ένα μηχανάκι που το είχαμε παρατημένο-χαλασμένο: Ξεχάσαμε ότι είχε κι αυτό τέλη κυκλοφορίας, πήγα στις 10 Ιανουαρίου να παραδώσω πινακίδες και για να τις δεχθούνε πλήρωσα τα τέλη 22 ευρώ + πρόστιμο-προσαύξηση 22 ευρώ + κάτι άλλα άσχετα γαμησιάτικα 6 ευρώ.

Σύνολο δηλαδή παράβολο 50 ευρώ για αέρα κοπανιστό





***Σε περίπτωση που διαθέτετε τους κωδικούς εισόδου για το taxis και θέλετε να δείτε την κατάσταση των οχημάτων σας ή να εκτυπώσετε τα τέλη 2 π.χ. οχημάτων σε μία σελίδα...

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp


Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.







Ανακοίνωση: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης σας ενημερώνει ότι όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου