Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

400 λαθρομετανάστες και στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης


Σα να μην έφτανε η εγκληματικότητα των γύφτων με ναρκωτικά και κλεψιές, τώρα οι κάτοικοι του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη θα έχουν ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι...

Aπομακρύνονται σταδιακά από την δομή της Πέτρας Ολύμπου 1270 λαθρομετανάστες από Συρία και Ιράκ (κατά δήλωσή τους). Οι πρώτοι 400 θα μεταφερθούν σήμερα Τρίτη, σε ξενοδοχεία στην Χαλκηδόνα, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, σύμβουλος του Γ. Μουζάλα σε θέματα εγκατάστασης λαθρομεταναστών." Δεν μας ενημέρωσε κανείς" είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας.



Σταδιακή η μετεγκατάσταση- Δημιουργούνται νέες δομές

Μετά τους πρώτους 400, θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση άλλων 600 λαθρομεταναστών που θα μεταφερθούν επίσης σε ξενοδοχεία σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. είπε στο ΡΘ ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, σύμβουλος του Γ. Μουζάλα σε θέματα εγκατάστασης λαθρομεταναστών.

Στόχος είναι ως το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στη νέα δομή σε πρώην εργοστάσιο στο Χωρύγι στο Κιλκίς.

Η δομή στην Πέτρα Ολύμπου δεν θα κλείσει, αλλά θα αλλάξει χρήση καθώς θα φιλοξενεί ευάλωτες οικογένειας και ασυνόδευτα λαθρομεταναστάκια.

Εκτός από το Χωρύγι, εργασίες ανακατασκευής είναι σε εξέλιξη σε ήδη υφιστάμενες δομές σε Σέρρες, Καβάλα και Δράμα.

Οι 3 εν λόγω δομές φιλοξενίας θα έχουν την δυνατότητα φιλοξενείας περίπου 90 οικογενειών η κάθε μία.


Αηδονόπουλος: Δεν μας ενημερώνουν από το υπουργείο

Το ζήτημα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιο για θέματα λαθρομεταναστευτικής πολιτικής Χ.Αηδονόπουλο να δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος στο Χωρύγι είναι χωρητικότητας 400 ατόμων, ενώ βρίσκεται κοντά σε έλος που έχει δημιουργηθεί σε αποξηραμένη λίμνη στην περιοχή με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας από λαθρομετανάστες που σύμφωνα με τον ίδιο φτάνουν τους 23.000. Ο κ. Αηδονόπουλος πρότεινε να μετεγκατασταθούν σε διαθέσιμα ΚΑΟΑ και σε πρώην στρατόπεδα στο Ναύπλιο, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη κ.α. έτσι ώστε στη Μακεδονία να μείνει ένας διαχειρίσμος αριθμός 9.500 λαθρομεταναστών.

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=75855

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου