Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται βοριάδες, πολύ κρύο και ίσως λίγο χιόνι στη Θεσσαλονίκη



Τσουχτερό κρύο έρχεται από Δευτέρα με ψιλόβροχο, ισχυρούς βοριάδες και καμιά νιφάδα χιόνι ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Τρίτη ή και Τετάρτη το πρωί.

Το θερμόμετρο θα δείξει έως και 0 βαθμούς, αλλά η αίσθηση θα είναι για -6 βαθμούς, λόγω της υγρασίας και του παγωμένου αέρα!








*Η ΕΜΥ, αφού διάβασε αυτήν την ανάρτηση, εξέδωσε το μεσημέρι τα εξής:



Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και χιόνια - ποιες περιοχές θα πληγούν

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο, ενώ με βάση την πρόγνωση από την Τρίτη θα καταγραφούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα, για το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική και κεντρική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Πελοπόννησο και η ανατολική Στερεά.

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νότια του Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, η Θεσσαλία και πιθανόν τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα.

Αν και οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν σταδιακά τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα περισσότερά ηπειρωτικά, τη θέση τους θα πάρουν από την Τρίτη οι θυελλώδεις βοριάδες, η πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου