Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δηλαδή τώρα η Ευρωβουλή συμφωνεί με την Χρυσή Αυγή;


Τον περασμένο Μάρτιο, σκίσθηκαν χιλιόμετρα καλσόν εντός κι εκτός συνόρων διότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός τα έχωσε στο Ευρωκοινοβούλιο στολίζοντας τους Τούρκους ως βάρβαρους, βρώμικους και θρασύδειλους (το είπε με Ομηρικό Ύφος: σκυλιά που γαυγίζουν και υποχωρούν όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο). Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πυγμή και η αποφασιστικότητα.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε (βεβαίως το διαβάσατε έγκαιρα πριν εβδομάδες στο krasoblog) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέκοψε τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας λόγω του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν και της βρώμικης...
πολιτικής με τους λαθρομετανάστες, απέναντι σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η Αυστρία μάλιστα παύει την πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία κι ο Ερντογάν με ρεσιτάλ αρχοντοχωριατισμού άρχισε τους λεονταρισμούς και τους αφορισμούς. Με λίγες σφαλιαρίτσες προσεχώς θα στρώσει κανονικά... Οπότε πανηγυρικά η Χρυσή Αυγή και γενικότερα η Ελλάδα μέσω του Ευρωβουλευτή της Ε. Συναδινού, επαληθεύτηκε πανηγυρικά.

Ας θυμηθούμε τί είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016 και πως παρουσιάστηκε στα ελληνικά ΜΜΕ:




Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, με απόφαση του προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Ο λόγος είναι η παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του, ο κ. Σουλτς είπε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι' αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ελ. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει





Ελευθέριος Συναδινός: Κύριε Πρόεδρε, προχθές πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Τα αποτελέσματα αυτής ήταν όχι απλά απογοητευτικά αλλά ένα διπλωματικό Βατερλό για τους ηγέτες της Ένωσης. Είκοσι οχτώ τουρκολάγνοι ηγέτες με ανάστημα νάνου κάθονταν και άκουγαν έναν στυγνό εκβιαστή, έναν κοινό απατεώνα, τον Νταβούτογλου, να θέτει όρους παράδοσης και υποταγής.

Θα αναφέρω τέσσερις από τους απαράδεκτους όρους που μεταξύ άλλων έθεσε: επιπλέον χρηματοδότηση τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ευνοϊκότερο καθεστώς χορήγησης βίζας, πρώτα εκκένωση των ελληνικών νησιών από πρόσφυγες και μετά να ξεκινήσει η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών, άμεση επανεκκίνηση πέντε κεφαλαίων της ενταξιακής πορείας.

Κύριοι, όπως έχουν γράψει Οθωμανοί λόγιοι: Ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης. Ο Τούρκος είναι σαν το σκυλί· κάνει τον άγριο, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο το βάζει στα πόδια. Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον Τούρκο είναι με πυγμή και αποφασιστικότητα. Τέτοια χαρίσματα όμως λείπουν από τους εκλεγμένους και μη πολιτικούς αφεντάδες της Ευρώπης. Έχετε ξεπουληθεί στον Οθωμανό Ερντογάν".

ΠΑΣΟΚ: «Ευχαριστούμε Μάρτιν Σουλτς»

Με αφορμή το περιστατικό, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

«Δύο μόλις ημέρες μετά την σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, τα αποτελέσματα της οποίας έθεσαν υπό συζήτηση ακόμα και θεμελιακές Ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, η σημερινή απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να αποβάλει από την αίθουσα τον Χρυσαυγίτη Συναδινό αποδεικνύει ότι τα ανακλαστικά της Ευρώπης των αξιών δεν έχουν πλήρως απενεργοποιηθεί.

» Στη δική μας Βουλή η ανοχή που επιδεικνύεται στη συστηματική αντιδημοκρατική πρακτική της Χρυσής Αυγής, δίνει φωνή και δημόσιο λόγο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

» Ο νεοναζισμός, όμως, δεν 'συνηθίζεται', δεν μπορεί να είναι ανεκτός και να έχει θέση στη δημόσια σφαίρα. Η ρητορική του μίσους, ειδικά όταν φορά τον απατηλό μανδύα του πολιτικού λόγου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει αναπάντητη. Ούτε στο Στρασβούργο, ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά.»


Ποτάμι: Μπράβο στον Μάρτιν Σουλτς!

Το Ποτάμι σχολίασε:

«Μπράβο στον Μάρτιν Σουλτς. Όταν οι κανόνες υπάρχουν και εφαρμόζονται, όταν στους δημοκρατικούς θεσμούς ο διάλογος διαχωρίζεται από το μίσος, τότε Χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές θα καταδικαστούν στη σιωπή και στη λήθη. Για μια ακόμη φορά το Ευρωκοινοβούλιο δείχνει στην Κομισιόν (και σε όσα κράτη θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκά) τον δρόμο.»


Καταγγέλλει και το ΚΚΕ

Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε το «ρατσιστικό παραλήρημα του Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Συναδινού σε βάρος του τούρκικου λαού», συμπληρώνοντας:

«Αυτό όπως και σειρά άλλων προκλητικών κι αποκρουστικών δηλώσεων αυτών των ημερών του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής είναι ενταγμένο στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των δύο χωρών και ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας.

» Αυτοί είναι οι φασίστες και η ναζιστική ιδεολογία τους που στάζουν το ρατσιστικό δηλητήριο, καλλιεργούν το φυλετικό μίσος και τον εθνικισμό για να σπέρνουν διαιρέσεις ανάμεσα στους λαούς και να διαιωνίζεται η εξουσία του κεφαλαίου.»



Και σήμερα...

AdTech Ad

Στα άκρα η σύγκρουση με Τουρκία μετά την απόφαση της Ευρωβουλής – Άγκυρα: Να προσέχετε πως μιλάτε
 

Στα άκρα η σύγκρουση με Τουρκία μετά την απόφαση της Ευρωβουλής – Άγκυρα: Να προσέχετε πως μιλάτε
AdTech Ad
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, μετά το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για να σταματήσουν προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η απάντηση του Τούρκου υπουργού, αρμοδίου για τις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης,Ομέρ Τσελίκ δεν αφήνει περιθώρια για άμεση εξομάλυνση των σχέσεων: «Η Τουρκία δεν παίρνει στα σοβαρά την ψηφοφορία αυτή», υποστήριξε.

Ο Ομερ Τσελίκ δεν έμεινε μόνο στην προηγούμενη δήλωσε και σημείωσε: «Η ψήφος των ευρωβουλευτών υπέρ της προσωρινής διακοπής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ παραβιάζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες». Πρόσθεσε,δε, πως  ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει  να προσέχει πώς μιλάει όταν αναφέρεται στον Τούρκο πρόεδρο. Ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν​ είχε εκ των προτέρων απορρίψει το ψήφισμα της Ευρωβουλής, λέγοντας ότι δεν έχει «καμία απολύτως αξία».

Ακολούθησε η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είπε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση υφίστανται ήδη πιέσεις και η απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να ψηφίσει υπέρ της προσωρινής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα δεν έχει σημασία. "Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντισταθούν σε αυτήν την έλλειψη οράματος. Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει το μελλοντικό όραμά με την Τουρκία ή χωρίς αυτήν", είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μεχμέτ Σιμσέκ, με μήνυμά του στο Twitter χαρακτήρισε "λαϊκιστική" και "κοντόφθαλμη" την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα ενθαρρυνθεί η υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.
Οι λόγοι που οι ευρωβουλευτές ζήτησαν  να σταματήσουν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία είναι εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, «μέχρι την άρση των δυσανάλογων μέτρων που ελήφθησαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στην Τουρκία».
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Δημόσιο.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, αλλά το αίτημα, που απευθύνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, δεν είναι δεσμευτικό.  Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 479 ευρωβουλευτές, 37 καταψήφισαν ενώ 107 απείχαν της ψηφοφορίας.
Παρόλο που το «πάγωμα» αφορά, για την ώρα, μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις θεωρείται πιθανό να επηρεάσει άλλες συμφωνίες, όπως αυτή για το μεταναστευτικό ή την τελωνειακή ένωση.

Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε με άνοιγμα των συνόρων, αν η ΕΕ προχωρήσει και σε άλλα βήματα, προκειμένου η Ευρώπη να πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας διεμήνυσε ότι «οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά».

Μιλώντας ενώπιον γυναικείων οργανώσεων στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία σιτίζει 3 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες. Τι θα συμβεί αν ανοίξει τις πύλες η Τουρκία;» και τόνισε πως «η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της».
«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας!», είπε ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε «εμείς δεν σηκώνουμε απειλές».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Γιλντιρίμ.
«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
 
 
«Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά» 

«Οι απειλές» κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας στη διατύπωση της απειλής από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών... Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η Ούλρικε Ντέμερ.



Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία αποφάσισε η Αυστρία!


Οι εξελίξεις στην διαφαινόμενη σύγκρουση Τουρκίας και Ευρώπης είναι ραγδαίες.Μπορεί οι Γερμανοί να προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπία με την Άγκυρα ,η Αυστρία όμως δείχνει έτοιμη να κλιμακώσει την αντίδρασή της.

Όπως γράφει η ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ  “με ομόφωνη απόφαση και των έξι κομμάτων η Βουλή της Αυστρίας αποφάσισε την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Την είδηση δημοσίευσε η βουλευτής των Πρασίνων Berivan Aslan στο twitter.

H Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που αποφάσισε να απαγορεύσει τις πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα”.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου