Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Για πες ρε Κρασοπατήρ κάνα καλό καπνιστό λουκάνικο σε λογική τιμή







...Τέκνον μου, δεν χρειάζεται να πας μακριά για να έχεις σούπερ καπνιστά λουκάνικα σε εξαιρετική ποιότητα και τιμή.

Εδώ και χρόνια χλαπακιάζω τα καπνιστά της εταιρίας...
Prima Α.Ε. Είναι ελληνικής παραγωγής με έδρα τη Λάρισα και προμηθεύει όλη την χώρα εάν δεν κάνω λάθος. Τα λουκάνικα είναι τύπου Πολωνίας - Γεωργίας - Ουκρανίας και σε πολλές παραλλαγές μπαχαρικών και ποσοστού λίπους.

Υπάρχει στην οδό Μανωλάκη στη Λάρισα κατάστημα της εταιρείας που τα πουλάει.

Οι τιμές ανά την χώρα εξαρτώνται φυσικα από τον έμπορο που τα πουλάει. Από εκεί που τα ανακάλυψα το 2003 και τα συνεχίζω μέχρι σήμερα η τιμή ανέβηκε περίπου 1,5 ευρώ από ότι θυμάμαι και είναι πολύ καλή σε σχέση με την ποιότητά τους.

Αν και δοκίμασα να τα ψήσω στα κάρβουνα για extra γεύση, ομολογώ ότι τα απολαμβάνω ωμά σαν σαλάμι, λεπτοκομμένα και πασπαλισμένα με λίγο μπούκοβο ή μείγμα τριμμένων πιπεριών και μια ιδέα βιολογικής ρίγανης (από το βουνό ή τον μπαξέ μας) ή φρέσκου θυμαριού. Με τσίπουρο φυσικά.

Στη Θεσσαλονίκη τα αγοράζω κάθε Πέμπτη απόγευμα (ημέρα νέας παραλλαβής) στο κατάστημα "Bazaar" στην Αριστοτέλους πάνω από την Εγνατία. Μην τρομάξετε από τους Ρωσοτσετσένους στους τριγύρω δρόμους, το μαγαζί είναι πεντακάθαρο.

Τα καπνιστά "Slonska" με την μπλε κορδέλα είναι η μέση οδός με λίγο λίπος με πολλά κομμάτια κρέας και τιμή στα 6,30 ~ 6,50 ευρώ.

Για περισσότερο κρέας επιλέξτε αυτά με 8 ευρώ το κιλό με την πράσινη κορδέλα που είναι και πιο μακρουλά. Υπάρχουνε τα λεπτότερου τύπου (σαν τζουμαγιάς) κι extra καπνιστά, τα έπαιρνα για πολύ καιρό και τα οποία με μόλις 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων ήταν κόλαση γεύσης. Στα 7 ευρώ κόστος σήμερα τα συγκεκριμένα, αλλά το λίπος το αυξομείωναν και τα άφησα στην άκρη γιατί δεν ήταν πλέον του γούστου μου. Μπορείτε φυσικά να ζητήσετε δοκιμή πριν επιλέξετε αυτό που θα αγοράσετε ώστε να διαπιστώσετε την ποιότητα κάθε φορά.

Τα λεπτότερα extra καπνιστά των 7 ευρώ

Διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά εάν τα κρεμάσετε 2-3 ημέρες ώστε να τραβήξει λίγο το λίπος, θα είστε ένας θεούλης.

Σπανιότερα έρχονται και μερικά με ροζ κορδέλα (δεν θυμάμαι τις ονομασίες είναι στα πολωνικά) είναι λίγο ακριβότερα στα 9 ευρώ, αλλά είναι κορυφή!

Εάν σκεφτείς ότι από αλλού παίρνεις κοινά λουκάνικα Καραμανλίδικα 5~7 ευρώ που τα ψήνεις και μένουν τα μισά λόγω λίπους είναι πολύ καλή η τιμή.



https://www.facebook.com/PRIMA-delicatessen-1492597124295625/



*Τα ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ "PRIMA" είναι κατά κύριο λόγο Καπνιστά & Βραστά με άριστη ποιότητα αφού η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001/2000 και HACCP με πολλούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους.





Ακόμη:
8 «περίεργες» πληροφορίες για τα λουκάνικα
Η... σκοτεινή πλευρά των λουκάνικων
Τα λουκάνικα του... Ομήρου

>>Δείτε κι αυτό<<





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου