Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Αρχίσανε τα κλ@ψομουνιάσματα τα Αλβανά μετά από την εφαρμογή μερικών αυτονόητων καταστάσεων


Εδώ και δεκαετίες (πλέον) το λέμε, ότι ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ με εκατομμύρια λαθρομετανάστες από Αλβανία εντός της χώρας μας, να τολμούνε να ψευτοτσαμπουκαλεύονται οι "γείτονές μας" και με θράσος να μιλάνε για Τσαμουριές, να ακυρώνουνε επίσημες συμφωνίες για ΑΟΖ, να καταδυναστεύουνε την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου και να αφήνουνε ακόμη άταφους τους Έλληνες νεκρούς του '40!

Σε κάθε πρόκληση θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα ακύρωση ή μη ανανέωση 100.000 αδειών παραμονής σε Αλβανούς. Δεν ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ και εισπράτουμε βρισιές και προκλήσεις. Με μία απλή κίνηση κι εφαρμογή ορισμένων αυτονόητων καταστάσεων, φάνηκε το πόσο μπορεί να αντέξει η σκληράδα των Αλβανών:


«Σφράγισε» η Κακαβιά… Με το σταγονόμετρο οι διελεύσεις Αλβανών προς την Ελλάδα...

alvaniki kakavia


Στην αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ελληνικές Αρχές στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με την Αλβανία, ειδικά στην Κακαβιά που αποτελεί την βασική πύλη εισόδου.

Αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα μας να γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και δεκάδες, σε καθημερινή βάση, να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Οι Ελληνικές αρχές, δεν προχωρούν σε μέτρα αντεκδίκησης με αφορμή το ανθελληνικό παραλήρημα των Τιράνων και τα γεγονότα στη Χειμάρρα, αλλά πράττουν το αυτονόητο, εφαρμογή δηλαδή όσων ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν, χωρίς καμία ελαστικότητα.

Για την κατάσταση στην Κακαβιά, ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Ταχίρι διαμαρτυρήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα.

Τα Τίρανα ερμηνεύουν την κατάσταση ως αυτή ως «αντίποινα» εκ μέρους της Ελλάδας, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθώς η Αθήνα και οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, ασχολούνταν περισσότερο με τον ανασχηματισμό και λιγότερο με τα εθνικά θέματα.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, στην Κακαβιά αλλά και στους άλλους Μεθοριακούς Σταθμούς, εφαρμόζεται αυστηρά η συνθήκη Σένγκεν... Όσοι πληρούν τους όρους εισέρχονται κανονικά στην Ελλάδα... Οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην Αλβανία.

Εκτιμάται ότι περίπου εκατό άτομα ημερησίως δεν καταφέρνουν να περάσουν στην Ελλάδα... Πολλοί περιμένουν για ώρες στην «ουδέτερη ζώνη» πιστεύοντας ότι θα βρουν τρόπο εισόδου...

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τα Τίρανα τα οποία ωστόσο επιμένουν να ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση στα σύνορα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.


Και κάτι για το τέλος: Εάν οι φίλοι μας οι Αλβανοί νιώθουνε ότι καταπιέζονται στην Ελλάδα ή ότι αδικούνται από αυτήν, μπορούνε κάλλιστα να πάνε στην σημερινή Τουρκία, να ζήσουνε σε απολύτως φιλικό περιβάλλον, να μακροημερεύσουν και να προκόψουν με τη νόμιμη διαμονή τους εκεί...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου