Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Πώς θα έπρεπε να ονομάζονται τα υπουργεία του ΣΥΡΙΖΑ


Να συσταθεί νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με στόχο να σκαναριστεί όλη η χαρτούρα του δημοσίου και να εκτυπωθεί ξανά σε καλύτερο χαρτί διότι το παλιό κιτρίνισε από τα χρόνια.

Άλλος ένας ανασχηματισμός σούπα, άλλο ένα "ευέλικτο σχήμα" για τα πανηγύρια, άλλο ένα θλιβερό αλισβερίσι για μικροκομματικές ισορροπίες, άλλη μια επιβεβαίωση του αξιώματος πως ό,τι και να ψηφίσουμε στις εκλογές θα κυβερνά μετά το ΠΑΣΟΚ. 

Πάλι άστοχες και ανακριβείς οι νέες ονομασίες που πρόκειται να δοθούν στα υπουργεία. Θα ήταν πολύ λογικότερο και πρακτικότερο να γίνει ο παρακάτω δομικός ανασχηματισμός των υπουργείων:


·      Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να μετονομαστεί σε υπουργείο Επανίδρυσης του Κράτους και Αναρχικής Διακυβέρνησης.

 
·      Το υπουργείο Δικαιοσύνης να μετονομαστεί σε υπουργείο Εκβιασμού και Καλοπιάσματος.

 
·      Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης να μετονομαστεί σε υπουργείο Σχολικών Εξετάσεων, Φροντιστηρίων, Αθεΐας και Δια Βίου Αποβλάκωσης.

 
·      Το υπουργείο Υγείας να μετονομαστεί σε υπουργείο Ελληνικής Λεβεντιάς και Τσαμπουκά με ισόβιο υπουργό τον Πολάκη (είναι ο μόνος που μπορεί να τιμήσει πραγματικά τον νέο τίτλο).

 
·     Το υπουργείο Άμυνας να μετονομαστεί σε υπουργείο Οργάνωσης και Φροντίδας Hot Spots.

 
·     Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού να μετονομαστεί σε υπουργείο Δημοσίου Χρέους, Φοροκυνηγητού και Εφάπαξ.

 
·     Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να μετονομαστεί σε υπουργείο Μαύρης Τρύπας, Ανεργίας και Αναδιανομής Πλούτου.


·     Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μετονομαστεί σε υπουργείο Ημετέρων Εργολάβων και Καναλαρχών.

 
·     Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μετονομαστεί σε υπουργείο Μουσουλμάνων Προσφύγων-Επενδυτών.

 
·      Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μετονομαστεί σε υπουργείο Κατοχύρωσης Σάντουιτς και Προστασίας Κορμοράνων.


·      Να συσταθεί νέο υπουργείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Πρωϊνής Τηλεοπτικής Ζώνης με ισόβιο υπουργό τον Καρανίκα (το αντικείμενο του συγκεκριμένου υπουργείου, όπως είναι φυσικό, θα είναι άκρως απόρρητο και δεν μπορεί να περιγραφεί).

 
·      Να συσταθεί νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο δεν χρειάζεται ευτυχώς ούτε κτήρια, ούτε στελέχωση, ούτε σφραγίδες αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία μεταναστευτική πολιτική στη χώρα μας (θα είναι υπουργείο-φάντασμα απλώς για να βολευτούν μερικοί άνεργοι του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χτυπάνε κάρτα).


·      Να συσταθεί νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με στόχο να σκαναριστεί όλη η χαρτούρα του δημοσίου και να εκτυπωθεί ξανά σε καλύτερο χαρτί διότι το παλιό κιτρίνισε από τα χρόνια.

 
·      Να συσταθεί νέο υπουργείο Διευκόλυνσης Μετανάστευσης Ταξικού Εχθρού το οποίο να παρέχει πληροφορίες και δικαιολογητικά στους νέους μας που επιθυμούν να φύγουν για το εξωτερικό, καθώς και στις επιχειρήσεις μας που επιθυμούν να αλλάξουν έδρα για Βουλγαρία, Μάλτα και Κύπρο.

 
·    Τέλος, να συσταθεί νέο υπουργείο Ιστορικών Μνημείων Μεταπολίτευσης με υπουργούς τιμής ένεκεν τον Πολύδωρα, τον Λιάπη, τον Τσοχατζόπουλο και τον Λαφαζάνη με σκοπό να συντηρηθεί η ιστορική παρακαταθήκη αυτών των τιτάνων της πολιτικής τους οποίους άθελά μας στενοχωρήσαμε και πικράναμε κατά καιρούς ως αγνώμων λαός που είμαστε.

Stirlitz




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου