Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ρατσιστικές επιθέσεις στη Σάμο ~ Χτύπησαν παιδιά


Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σάμο από την συμπεριφορά πολλών λαθρομεταναστών που λόγω της μακροχρόνιας παραμονής τους στο νησί, προκειμένου να πετύχουν την μεταφορά τους στην Αθήνα, δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν!

Χθες αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση και πάλι, με επεισόδια που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τραγωδία αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρια σε πιτσιρίκια! 


Αναίτια ομάδα νεαρών Σαμιωτών (ηλικίας 14-17 ετών) δέχθηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα λαθρομεταναστών στην πλατεία του Δημαρχείου (δίπλα στον Δημοτικό Κήπο), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μερικών από αυτών.

Μάλιστα καταγγέλεται πως κάποιοι λαθρομετανάστες είχαν στα χέρια τους και μαχαίρια!!!
Οι λαθρομετανάστες, ανέφεραν ως δικαιολογία πως επιτέθηκαν στους Σαμιώτες νεαρούς διότι νωρίτερα είχαν δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους και υπέθεσαν ότι ήταν Έλληνες!!!



Η ένταση αργότερα μεταφέρθηκε στον περιφερειακό δρόμο κάτω από το Κέντρο Λαθρομεταναστών όπου εκεί οι λαθρομετανάστες πετούσαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων της αστυνομίας και πολιτών που είχαν μαζευτεί στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί! 

Η κατάσταση ηρέμησε λίγες ώρες αργότερα, αφού βέβαια είχαν προκαλέσει ζημιές με φωτιές σε κάδους και σε αυτοκίνητα από τις πέτρες που πετούσαν.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής που προσπάθησαν καθ'όλη τη διάρκεια των επεισοδίων να εξομαλύνουν την κατάσταση. 

Από τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο νεαρά άτομα, ένας Σαμιώτης και ένας Ιρακινός.

i-samos.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου