Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμα δεν απελάθησαν 100.000 Αλβανοί ως προειδοποίηση; ~ Νέα ανθελληνική πρόκληση στη Χειμάρρα


 «Αυτό είναι το κουρέλι που απομακρύνθηκε από το φρούριο της Χειμάρρας».

Φαίνεται πως οι Αλβανοί δεν λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιήσεις μας, ότι η πορεία τους προς την Ε.Ε. περνά από την ύπαρξη καλών σχέσεων γειτονίας. Αυτό σημαίνει πως ίσως έχουν διαβεβαιώσεις ισχυρών πως δεν θα ληφθούν υπόψη οι δικές μας αντιδράσεις (όπως συνέβη άλλωστε και με την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, όπου δεν θέσαμε ούτε έναν όρο), ίσως πάλι έχουν πάρει απόφαση πως όπως είναι η Ε.Ε. τώρα, θα περάσουν πολλά χρόνια για εκ νέου διεύρυνση.

Ό,τι και να συμβαίνει, το γεγονός είναι πως συνεχίζονται με ένταση οι προβοκατόρικες ενέργειες, που καταδεικνύουν πως επιδιώκεται η ψύχρανση των σχέσεων. Το αν επιδιώκουν ενίσχυση του...
"εθνικιστικού φρονήματος" των Αλβανών για εσωτερικούς λόγους, όπως συνηθίζουν πολιτικοί και αναλυτές να υποστηρίζουν για να αποφύγουν την λήψη μέτρων, αυτό είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι πως φέρνουν συνεχώς την ελληνική εθνική κοινότητα της Αλβανίας σε δυσχερέστερη θέση κάθε φορά.

Εφεύραν δήθεν ενέργειες, για να δημιουργήσουν ζήτημα, ότι στο Κάστρο της Χειμάρρας υψώθηκε η ελληνική σημαία, η οποία έγινε ορατή με το ξημέρωμα, όπως έγραψε ο αλβανικός Τύπος, ενώ στον εθνικό άξονα Τεπελένι - Αργυρόκαστρο, ανεγράφη με σπρέι στα ελληνικά «Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική». Η σκόπιμη όξυνση διαπιστώνεται από το γεγονός, ότι η μεν σημαία είναι αναρτημένη σε οικία Έλληνα, εφαπτόμενη του Κάστρου, εδώ και δεκαετία, το δε σύνθημα έχει γραφεί επίσης εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν ήταν άγνωστη η αναγραφή του συνθήματος, ούτε η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας, την οποία δικαιούται να αναρτά κάθε Έλληνας της Αλβανίας, επειδή εκ των Συνθηκών αποτελεί μέλος «εθνικής κοινότητας». Επομένως, σκοπίμως δημιούργησαν ζήτημα εκ του μη όντος για να το εκμεταλλευθούν και να απαντήσουν -πάντα σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα- στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος προειδοποίησε την Αλβανία να «μη τολμήσουν να αμφισβητήσουν την Ελλάδα».

Προχθές συνέχισαν. Οι γνωστές ομάδες που τρομοκρατούν τους Έλληνες, υπό την προστασία ή την ανοχή των κρατικών υπηρεσιών, κατέρριψαν τον Σταυρό που οι πιστοί είχαν ανυψώσει στο Ύψωμα του Σκουταρά. Πρόκειται για μεγάλο μεταλλικό Σταυρό τον οποίο από χρόνια τώρα πιστοί είχαν τοποθετήσει κατάλληλα τόσο για να σηματοδοτεί την ιστορική Μονή της Παναγίας - Σκουταρά, όσο και εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών που στο ηρωικό Έπος του 1940-1941 έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία.

Η «Ομόνοια», προειδοποιεί, ότι η διολίσθηση στο πεδίο ανθελληνικών ενεργειών είναι επικίνδυνη. Ενέργειες τέτοιες, ειδικά εις βάρος του συμβόλου των Χριστιανών, μπορούν να επιφέρουν ανυπολόγιστες συνέπειες και δύνανται να τινάξουν στον αέρα την ειρηνική συμβίωση.

Εν τω μεταξύ, ο κοσσοβάρικης καταγωγής, Ταχίρ Βέλιου, πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» (στον οποίο οι ελληνικές Αρχές δεν επέτρεψαν προ καιρού στην είσοδο στην χώρα μας) κρατεί την ελληνική σημαία ως λάβαρο, η δε προσωπική του σελίδα στο Facebook κατακλύζεται από αναρτήσεις με ανθελληνικό και αντισερβικό περιεχόμενο. Έγραψε για την σημαία που αφαιρέθηκε: «Αυτό είναι το κουρέλι που απομακρύνθηκε από το φρούριο της Χειμάρρας».
Αυτό το πανί τώρα μισοκαμμένο και σκισμένο δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που κατέβηκε. Οι εθελοντές της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία ταξίδεψαν στη Χιμάρα και το έβγαλαν. Στα εδάφη μας είμαστε αφέντες και δεν επιτρέπουμε πανιά εισβολέων και πρώην εισβολέων που έπραξαν γενοκτονία κατά του έθνους μας χρησιμοποιώντας τα εδάφη μας ως λάφυρα πολέμου για να ικανοποιήσουν τις σωβινιστικές τους ορέξεις". (Εννοεί τη νίκη των Ελλήνων επί των φασιστών ιταλών και αλβανών το 1940 και την καταδίωξη γερμανών ναζί και των τσάμηδων συνεργατών τους από τον Ζέρβα).


Στα τελευταία 25 χρόνια της μεταπολίτευσης, ο λαός της Χειμάρρας αγωνίζεται για δύο ζητήματα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα θεωρούνταν αυτονόητα. Πρώτον, να έχει το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Δεύτερον να έχει δικαιώματα στην περιουσία των προγόνων του. Ο αγώνας των Χειμαρριωτών γίνεται πάντα στα πλαίσια του νόμου και του συντάγματος της Αλβανίας, σκοπεύοντας στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και των διεθνών φορέων αποκτώντας με τον τρόπο αυτό και πολλούς συμμάχους. Η συγκεκριμένη προβοκάτσια έχει στόχο, εκτός των άλλων, και στην δημιουργία επεισοδίων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον εκφοβισμό των Χειμαρραίων.

Πηγή: http://voria.gr/article/sinechis-ke-epikindines-i-provokatsies-ton-alvanon




Όμως η Χειμάρρα ήταν είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
 
Δεν το φωνάζουν μόνο οι ντόπιοι κάτοικοι της αλλά και οι πέτρες της




Η Ελληνική Σημαία δεν θα κατέβει ποτέ από το Κάστρο της Χιμάρας!


Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου