Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η Frontex κατηγορεί ΜΚΟ ότι συνεργάζονται με διακινητές στη Μεσόγειο


Κι από επίσημα χείλη πλέον, αυτό που λέμε εδώ και χρόνια... Ότι  οι άνθρωποι είναι ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ και οι μπούρδες περί εθελοντισμού πάνε περίπατο, μιας και παίρνουνε κανονικά μισθό και λειτουργούνε με δόλο. Το ζητούμενο είναι ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, τις επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται ακόμη...

Φιλανθρωπικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δρουν στη Μεσόγειο Θάλασσα συνεργάζονται με κυκλώματα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών λαθρομεταναστών, σύμφωνα με καταγγελίες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex που αποκαλύπτουν οι «Financial Times».


Σύμφωνα με εσωτερικές εκθέσεις και έγγραφα της Frontex, υπάρχουν «ξεκάθαρες ενδείξεις» ότι οι διακινητές δίνουν οδηγίες στους πρόσφυγες και μετανάστες λαθρομετανάστες για το πώς να φτάσουν στα πλοία διάφορων ΜΚΟ που περιπολούν στη Μεσόγειο – ειδικά στο τμήμα ανάμεσα στη βόρεια Αφρική και την Ιταλία.

Η Frontex υπογραμμίζει επίσης ότι τον Οκτώβριο ο αριθμός των σημάτων κινδύνου που εξέπεμψαν προσφυγικά δουλεμπορικά πλοία μειώθηκε δραματικά σε σχέση με το καλοκαίρι, πτώση που συνέπεσε απόλυτα με την αύξηση των διασώσεων που έγιναν από σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων – στοιχείο που υποδεικνύει πιθανή σύμπραξη των δύο πλευρών.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Frontex, στις αρχές του έτους τα περιπολικά πλοία των ΜΚΟ ήταν υπεύθυνα μόλις για το 5% των διασώσεων, ενώ τον Οκτώβριο το ποσοστό έφτασε το 40%.

Με δηλώσεις τους στους FT, εκπρόσωποι κορυφαίων φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, απέρριψαν κατηγορηματικά κάθε καταγγελία (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) περί συνεργασίας με διακινητές.

Ορισμένες οργανώσεις επισήμαναν ότι ο όγκος των προσφυγικών και μεταναστευτικών λαθροεισβολικών ροών και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές τις έχει υποχρεώσει να επιχειρούν πιο κοντά στις λιβυκές ακτές και να αναζητούν πιο ενεργά τα δουλεμπορικά πλοία. Αυτή η στρατηγική αναπόφευκτα οδηγεί σε μεγαλύτερο αριθμό διασώσεων.

Περίπου 4.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο, αριθμός-ρεκόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες τριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωσης και ΜΚΟ, οι οποίες κατηγορούν ανοιχτά τις Βρυξέλλες για τη στάση που τηρούν στο προσφυγικό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπάααα!... Γίνονται τέτοια πράγματα; Ιδέα τους, των κουτόφραγκων!

r+w είπε...

Στήνεις ένα πολυβόλο σε μια παραλία .... στέλνεις αδιάβαστους 50 άτομα και σώζεις του υπόλοιπους από τους 4.700 επειδή δεν θα τολμίσουν να μπουν στην βάρκα και να έρθουν ....ήτοι κερδίζεις 4.650 ζωές που θα χάσεις σε αντίθετη περίπτωση ...

Κρασοπατήρ είπε...

Λολ. Και αναίμακτα: Βάζεις γιγαντοοθόνες με τον Πρέκα να φωνάζει ελάτε να τα πάρετε!

Και οι θαλάσσιες νάρκες θα ήσαν μία λύσις. Το ναυτικό δεν ξέρω τι σκατά ρόλο βαράει...

Δημοσίευση σχολίου