Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Το φίδι, η οχιά, η έχιδνα, ο αχινός και ο δράκος με το ζαρκάδι: ετυμολογία και ερμηνεία των λέξεων

 
Η αρχαία λέξη ὄφις παράγεται από ρίζα *oghwis. Το χειλοϋπερωικό  ghw τρέπεται σε φ. Αργότερα από  ὄφις > ὀφίδιον (υποκοριστικό) > φίδι. Σε βόρεια ιδιώματα όμως (λ.χ. Ημαθία) ακόμη και σήμερα λένε ο όφιους = όφιος με μεταφορά από την τρίτη στη δεύτερη και «ομαλότερη» κλίση των ουσιαστικών.

Απίστευτη αποκάλυψη: Ο τρομοκράτης Τζιχάντι Τζον είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη!


Μπάτε λαθροτζιχαντιστές αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...

Στην αποκάλυψη ότι ο διαβόητος τζιχαντιστής τρομοκράτης Τζιχάντι Τζον, όχι μόνο πέρασε από την Ελλάδα, στο ταξίδι του από τη Μ. Βρετανία στη Συρία, αλλά συνελήφθη και κρατήθηκε επί ένα τετραήμερο από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα το Russia Today.

Αλκοόλ και οδήγηση ~ 5 μύθοι που είναι... παραμύθια


Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία θεωρεί χρέος της να ενημερώσει αυτές τις γιορτινές ημέρες όλους τους οδηγούς σχετικά με τη χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Συγκεκριμένα καταγράφονται 5 μύθοι που διατυπώνονται συχνά και παραθέτει τις αντίστοιχες αλήθειες:

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν τις μεταφορές για πάντα +vid


Τέλος και οι νταλικέρηδες...

Ένα κομβόι αυτόνομων φορτηγών διέσχισε την Ευρώπη και κατέληξε στο λιμάνι του Rotterdam στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με το Techcrunch, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αυτοματοποιήσει περισσότερες δουλειές - και θα αποδώσει οικονομικά οφέλη - όσο καμία άλλη.

Πώς μεθοδεύουν το Grexit ~ Αυτά που έρχονται...


Η περυσινή αλλαγή της διαρρύθμισης των επίπλων στο γραφείο του Πρωθυπουργού με τη μετακίνηση του βάρους 94 κιλών δρύινου γραφείου του κ. Τσίπρα στο ανατολικό τμήμα της μακρόστενης αίθουσας με την ξύλινη επένδυση στους τοίχους, δεν έγινε τυχαία. Περιέχει συμβολισμούς. Το "Ιερό Βήμα" βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Ναών, αλλά και στην Ανατολή (Ρωσία, Κίνα και Ιράν) προστρέχει ο Αλέξης Τσίπρας για να οικοδομήσει μια «πολύπλευρη» εξωτερική πολιτική και να επιτύχει την εξασθένιση της «εξάρτησης» της χώρας (και των Πρωθυπουργών της...) από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο «αρχιερέας» Αλέξης κοιτάζει την Ελλάδα από τα ανατολικά, σαν να ιερουργεί, σαν να επιτελεί την αναίμακτη θυσία. Αυτή η μελετημένη «νέα αρχιτεκτονική χώρου»...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Με τί κρασί θα συνδιάσουμε τον οβελία;


Είναι γνωστό ότι το αρνάκι είναι ένα  κρέας που ταιριάζει πολύ με κρασί, τόσο με τα κλασσικά κόκκινα κρασιά του παλαιού κόσμου (Μπορντό ή Rioja) όσο και με τα φρουτώδη κρασιά του νέου κόσμου.

Αλλά κάθε πιάτο αρνιού θέλει και διαφορετικό κρασί. Το πόσο νεαρό είναι το αρνί και το πόση ώρα θα μαγειρευτεί είναι δυο βασικοί παράγοντες που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όταν ψάχνουμε κρασί να το συνδυάσουμε. Να, μερικοί βασικοί κανόνες:

Η τυχαία ανακάλυψη της αθάνατης μπαταρίας +vid


 
Ερευνητές στο UC Irvine ανακαλύπτουν τυχαία την μπαταρία που μάλλον δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ποτέ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι με τη χρήση ενός χρυσού νανοηλεκτροδίου, εμβαπτισμένο σε ένα ζελ ηλεκτρολύτη, αντί για λίθιο, η μπαταρία μπορεί να ξεπεράσει τους...

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Χαμένοι (ελληνικοί) Κόσμοι ~ Οι πρώτοι Χριστιανοί (Βίντεο)


Στον άμεσο απόηχο της Σταύρωσης, οι οπαδοί του Ιησού αριθμούσαν μόλις 100. Ήταν μια διωκόμενη λατρευτική ομάδα που έφτασε στα πρόθυρα του αφανισμού.  Ωστόσο, μέσα σε λίγες δεκαετίες αυτή η νέα θρησκεία  είχε χιλιάδες οπαδούς σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 

Εξαπλώθηκε μέσω ισχυρών ελληνικών πόλεων, όπως η Έφεσος, όπου στο παρελθόν  οι πιστοί της παλαιάς ελληνικής θρησκείας  είχαν  χτίσει τον ξακουστό  Ναό της Αρτέμιδος, ένα  από τα θαύματα...

Αναζητώντας τρόπο σωτηρίας για εκατομμύρια αρσενικά κοτοπουλάκια


Πρακτικά άχρηστοι στη βιομηχανία κοτόπουλων, εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί θανατώνονται και πολτοποιούνται κάθε μέρα λίγα λεπτά μετά την εκκόλαψή τους. Μια νέα τεχνική που τελειοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης υπόσχεται τώρα να δώσει τέλος στη μαζική σφαγή.

Οι κόκορες είναι γενικά ανεπιθύμητοι στην πτηνοτροφία επειδή δεν δίνουν αβγά και το κρέας τους έχει περιορισμένη ζήτηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αρσενικά κοτόπουλα...

Πόσο κόστισε στην οικονομία η Πρώτη Φορά Αριστερά


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με ένα αέρα αλλαγής, με πολιτική αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να αλλάξει την δραματική τροπή της οικονομίας και της χώρας.
Ακόμη και όσοι δεν ταυτίστηκαν εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση.
Τον Ιανουάριο του 2015 κέρδισε τις εκλογές πανηγυρικά και φθάσαμε τέλη Απριλίου του 2016.
Σε 14 πλήρους μήνες ποιο ήταν το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
Δυστυχώς οι αριθμοί δεν δικαιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ...

Χιόνι πασχαλιάτικο στα Γρεβενά! Δείτε φωτογραφίες


Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά στα ορεινά η Μεγάλη Βδομάδα παίρνει χρώμα Χριστουγέννων...
Κι αυτό γιατί από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, χιονίζει σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων.

Οπως αναφέρει το epiruspost.gr στα λευκά έχει ντυθεί το χιονοδρομικό του Ανηλίου, ενώ νιφάδες έπεσαν και μέσα στο Μέτσοβο, με αρκετές στέγες σπιτιών να γίνονται άσπρες!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αυθεντικό το ειδώλιο Κούρου που βρέθηκε στη Σητεία pics+vid


Μοναδικό στο μέγεθός του 

Στο ποσό του 1.300.000 ευρώ ανέρχεται η αξία ενός αρχαίου ειδωλίου Μεσομινωικής περιόδου, ύψους 30 εκ., το οποίο απεικονίζει Κούρο σε στάση λατρείας και το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή τεσσάρων ατόμων τα οποία συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου του 2015 στη Σητεία, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Αυτό ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις, με Υπουργική Απόφαση συγκροτήθηκε Επιτροπή για την εκτίμηση του συγκεκριμένου αρχαιολογικού ευρήματος. Το πόρισμα της Επιτροπής κατέληξε στα εξής σχετικά με το ειδώλιο:

Εκκλησία "φάντασμα" στην Ιταλία +pics


Ένα μοναδικό έργο, μια εκκλησία φάντασμα, στα ερείπια μιας κατεστραμμένης βασιλικής στην Πούλια της Ιταλίας, δημιούργησε ο καλλιτέχνης Εντοάρντο Τρεσόλντι. 
Η εγκατάσταση – κατασκευασμένη από διαφανή μεταλλική καλωδίωση – ξαναφέρνει… στη ζωή την εκκλησία μεσα από αυτό τον ιδιόμορφο τρόπο.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Επτά μουσεία, ένα ταξίδι Επ.7 ~ Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία (Βίντεο)


Με το επεισόδιο αυτό ολοκληρώνεται η σειρά.

Ένας εφιάλτης που δείχνει ένα μέλλον άνυδρο και στεγνό ξυπνάει τον Ιεροκλή στη μέση της νύχτας και τον οδηγεί στη λίμνη της Στυμφαλίας. Εκεί συναντάει ανθρώπους που του μιλούν για το μυθικό παρελθόν της, τα μυστικά της αλλά και για τις πιέσεις που δέχεται σήμερα το οικοσύστημά της.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η τρομοκρατία έχει χρώμα και είναι κόκκινο


Ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την Δημόσια Τάξη, προσπάθησε να διαχωρίσει πλήρως την Αριστερά από την τρομοκρατία. Επιχείρημά του, οι αγώνες που έδωσε και δίνει αυτή παράταξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και για τις ελευθερίες τους, κάτι που εξ ορισμού αποκλείει την υιοθέτηση από αυτήν τρομοκρατικών μεθόδων.

Η Αριστερά, ιστορικά, ποτέ δεν αγωνίσθηκε για τις ελευθερίες για λόγους αρχής, αλλά μόνον σαν...

Νέο αρχαιοελληνικό ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε στην Αντιόχεια


«Νὰ εἶστε χαρούμενοι, ἀπολαῦστε τὴ ζωή σας» μᾶς προτρέπει τὸ 2.400 χρόνων μωσαϊκό στὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ γλῶσσα.

Τὸ ψηφιδωτὸ ἀνακαλύφθηκε κατὰ τὴ διάρκεια ἀνασκαφῶν, στὴν ἐπαρχία Χατάι τῆς Τουρκίας, στὶς 20 Ἀπριλίου, 2016 καὶ ἀπεικονίζει ξαπλωμένο σκελετὸ μὲ κούπα στο χέρι ἐνῷ δίπλα του βρίσκονται μία κανάτα κρασὶ καὶ ψωμί.

Οι γαρίδες - γίγας του Απίκιου


Ο Απίκιος μας δίνει την εικόνα της πραγματικής ρωμαϊκής κουζίνας, μια εικόνα μέτρου και εκλεπτυσμένου γούστου, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα οργιαστικά συμπόσια που ακολούθησαν τους επόμενους αιώνες.

Μέσα στον κόσμο της αρχαιοελληνικής γαστρονομίας υπήρξε και κάποιος που έγραψε τη δική του ιστορία, αν και δεν ήταν Ελληνας. Πρόκειται για τον Ρωμαίο Απίκιο.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Επιτέλους τέρμα οι σπατάλες! ~ Τους κόβουν το δώρο Πάσχα



Κόβουν το δώρο Πάσχα στις Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών (στα φανταράκια δηλαδή), όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.

Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το... «ιλιγγιώδες» ποσό των...

Πάσχα - Πεσάχ ~ Αρνί & αυγό για τον Γιαχβέ


Μεγάλη εορτή του Ιουδαϊσμού (Πεσάχ = διάβαση, στα εβραϊκά), σε ανάμνηση της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο και συγκεκριμένα της απελευθέρωσής τους από τη δουλεία των Φαραώ και της διάβασής τους από την Ερυθρά θάλασσα προς την Γη της Επαγγελίας. Η λέξη Πάσχα είναι ελληνοποιημένη απόδοση της εβραϊκής Πεσάχ.

Εορτάζεται κάθε χρόνο από την δύση του ηλίου του μηνός Νισάν έως το βράδυ της 21ης του αυτού μηνός (22 - 29 Απριλίου το 2016), με πρωϊνές και βραδυνές ακολουθίες στις συναγωγές. Στο πασχαλινό τραπέζι υπάρχουν τα σύμβολα της ιστορίας του εβραϊκού Πάσχα:

ΦΠΑ στο 24% ~ Ποια προϊόντα και υπηρεσίες ακριβαίνουν


Σε συμφωνία για την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% το 24% ήρθαν κυβέρνηση και δανειστές ενώ ανοικτό είναι ακόμη το θέμα του αφορολόγητου ορίου. Στις συναντήσεις που γίνονται σήμερα με τους Θεσμούς φαίνεται να κλείδωσε η αύξηση που θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών σε ποσοστό γύρω στο 3%.

Το νέο σοκ με την αύξηση προϊόντων και υπηρεσιών προκαλεί, όμως, και φόβο ότι θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή φέρνοντας αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε προϊόντα όπως:

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκληματική οργάνωση & πρέπει να τους χώσουμε 3 μέτρα βαθιά; (σε φυλακή)


Τρίγωνο Λάμπρου - ύποπτων ΜΚΟ - διακινητών

Παρακρατικοί κατάργησαν το κράτος - Το παράξενο ταξίδι που πρόδωσε τις υπόγειες διαδρομές - «Βρήκαν» μεσοπέλαγα τους λαθρομετανάστες και τους παρέλαβαν οι ίδιοι - Έτσι εξηγούνται και τα μυστήρια της Ειδομένης - Κάνουν πως διατάζουν έρευνα - Πώς και ποιοι υποκινούν τα επεισόδια

Διαστάσεις θρίλερ, που παραπέμπει στην αμερικανική ταινία τρόμου «Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ», προσλαμβάνει η ανάρμοστη σχέση που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε στελέχη του κυβερνητικού χώρου και σε σκοτεινής προέλευσης πρόσωπα που υποδύονται μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα και λυμαίνονται τα κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες λαθροεισβολείς.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Χάστε 3 φορές περισσότερο λίπος με αυτό το μπαχαρικό


Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε σίγουρα ακολουθείτε κάποια δίαιτα και ασκείστε όσο πιο τακτικά μπορείτε. Αλλά, υπάρχει ένα μυστικό κρυμμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το οποίο θα σας βοηθήσει περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε.

Αυτό το μπαχαρικό για πιο εύκολο αδυνάτισμα είναι το...

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τον ήπιαμε πολύ άγρια ~ Πέφτουν τα δις φόροι σαν βροχή

 
Κατά κράτος επιβλήθηκε το ΔΝΤ αυξάνοντας δραματικά τα μέτρα σε 5,4+3,6 = 9 δισ – Η λύση για το χρέος με εφαρμογή 2ετίας
 
Το ΔΝΤ επιβλήθηκε κατά κράτος…ωστόσο θα ζήσουμε πολλά επικοινωνιακά τεχνάσματα…που θα παρουσιάσουν την ήττα σε «μεγάλη νίκη»…

Τί να βάλω στο καλάθι του Απριλίου; ~ Φράουλες


Οι φράουλες είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο φρούτο. Διακρίνονται για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Μία κούπα φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C απ’ ό,τι ένα πορτοκάλι, αλλά είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε ρύπους και φυτοφάρμακα εξαιτίας της πορώδους επιφάνειάς τους, γι’ αυτό πριν καταναλωθούν πρέπει να πλένονται πολύ καλά.

Οι γυναίκες στην αρχαία Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς χρησιμοποιώντας...

Γεύσεις και Οίνος Επ.10 ~ Αποστάγματα (Βίντεο)



Σ' αυτό το επεισόδιο του "ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ" ο Βασίλης Γαλανός συναντά μια εμβληματική μορφή της ελληνικής αποσταγματοποιίας: τον Βαγγέλη Μπαμπατζιμόπουλο.

Ο Γιάννης Καρακάσης MW μας μιλάει για την μετάγγιση του κρασιού: πρέπει να μεταγγίζουμε τα κρασιά;

Κατεβάστε e-books με νηστήσιμες συνταγές ~ Μοναστηριακή κουζίνα & ζαχαροπλαστική


Ξεσκόνισα sites και torrentάδικα και ξετρούπωσα ακόμη 5 αρχειάκια με νηστήσιμες συνταγές. Ξεχωρίζουν οι συνταγές από μοναστήρια για να πάμε στον Παράδεισο χορτάτοι...

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Οι γύφτοι είναι ευλογία για τον τόπο ~ Με μαύρο λάθρο ήταν "παντρεμένη" η μακελάρισσα στα Μέγαρα


Γύφτοι, ναρκωτικά, δολοφονίες, παράνομοι γάμοι με μαύρους από την Αφρική. Όλα τα έχει ο μπαξές...

Νέα συγκονιστικά στοιχεία γύρω από το άγριο έγκλημα στα Μέγαρα όπου η γύφτισσα θεία έπνιξε το ανιψάκι της στη συνέχεια κατακρεουργήθηκε με δυο κουζινομάχαιρα σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην ζωή της.

Πάσχα 2016 ~ Τιμές οβελία στα super market - Σύγκριση αρνί & κατσίκι


Όπως κάθε χρονιά, έτσι κι εφέτος θα συγκεντρώσω τις τιμές των μεγάλων σούπερ μάρκετ για τον οβελία του Πάσχα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε έγκαιρα αυτό που μας συμφέρει.

Υπόψιν ότι καλό θα ήταν να τα παραγγείλετε έως Μ. Τρίτη ή Τετάρτη και να τα παραλάβετε (εάν είναι αυτό δυνατόν) την Μ. Παρασκευή, γιατί ως συνήθως δεν θα βρείτε τίποτα τις τελευταίες ώρες ή θα το χρυσοπληρώσετε και θα πάρετε κάνα "παντοφλάτο" ζυγούρι...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μυστηριώδης τεράστια λίθινη σφαίρα βρέθηκε από αρχαιολόγο στη Βοσνία (pics+vid)


Ερωτηματικά προκαλεί μυστηριώδης λίθινη σφαίρα η οποία βρέθηκε στη Βοσνία, σε δάσος κοντά στην πόλη Ζαβιντοβίτσι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, ο Βόσνιος αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμάνατζιτς εκτιμά πως ενδεχομένως να πρόκειται για την αρχαιότερη λίθινη σφαίρα που έχει κατασκευαστεί από ανθρώπινα χέρια. Ο όγκος της γίνεται αντιληπτός στις φωτογραφίες, ενώ, όπως σημειώνεται, έχει «πολύ υψηλή» περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα στις ανασκαφές στο Φαληρικό Δέλτα


Εκεί όπου η Αρχαιολογία συναντά την Ιστορία, είναι ό,τι σημαντικότερο για την ίδια την πατρίδα.
Ένα πολυάνδριο με τουλάχιστον ογδόντα νεκρούς, όλους πλην  ενός με δεσμά στα χέρια, μας πηγαίνει στην εποχή του Κύλωνα και των δεκαετιών που ακολούθησαν και που ήταν γεμάτοι αναταραχές για την αρχαία Αθήνα. Είναι τα χρόνια που η Δημοκρατία δεν έχει ακόμα εγκαθιδρυθεί, που οι αριστοκράτες πολεμούν μεταξύ τους για την εξουσία, και που οι αδελφοκτόνες μάχες είναι,...

O πραγματικός Μινώταυρος που τρώει τις σάρκες μας


Αφού μας πήρε πολλά χρόνια και τεράστια πίεση από τους δανειστές μας για να καταγράψουμε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, μετά διαπιστώσαμε ότι δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των διαφόρων φορέων του δημοσίου. Οργανισμών, ΔΕΚΟ, Α.Ε., επιχειρήσεων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ινστιτούτων, Ιδρυμάτων και συναφών δημοσίων κατασκευασμάτων.

Στο επίπεδο των ΟΤΑ επικρατεί ανάλογη εικόνα.

Μέθοδος Εκτέλεσης Συνταγής και Ιδιωτικού Τομέα


Αφού ψιλοκόψουμε τον ιδιωτικό τομέα, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τους ανέργους, τους απελπισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, τους υποαπασχολούμενους και τους απλήρωτους του ιδιωτικού.

Κάνουμε τους φορολογούμενους με τα κρεμμυδάκια και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, αφού τους έχουμε ζεματίσει με φόρους, και περιμένουμε να καραμελώσουν ή να μεταναστεύσουν για να σωθούν.

Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε άλλον έναν...

Άγριο σεξ από την ακροαριστερή μαφία που μας κυβερνά ~ Αυξάνεται 24% ο ΦΠΑ


Επιπλέον έσοδα ύψους 400-500 εκατ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" από την 1η Ιουλίου ο υψηλός συντελεστής σχεδιάζεται να διαμορφωθεί στο 24% από 23% ώστε να κλείσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, να καλυφθεί το κενό...

Ανθρώπινο Είδος - Η Ιστορία όλων μας Επ.7 ~ Ο Νέος Κόσμος (Βίντεο)


Στην Ανατολική Ευρώπη, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες της. Τα τείχη της δεν αντέχουνε το νέο τρομερό όπλο των πυροβόλων κανονιών και πέφτει στους Οθωμανούς.

Στην Δυτική Ευρώπη, αφού επήλθε μια σχετική σταθερότητα μετά τις επιδρομές των Μογγόλων και της Πανώλης, οι λαοί αρχίζουν να αντιμάχονται για τον πλούτο και να αναζητούν νέες ευκαιρίες για κέρδος μέσω του εμπορίου. Μετά την πτώση της Πόλης, θα επιχειρηθεί η προσέγγιση των Ινδιών από μία νέα διαδρομή με τον Χριστόφορο Κολόμβο που θα "ανακαλύψει" μία νέα ήπειρο. Φυσικά είχανε φτάσει εκεί νωρίτερα κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι...

Πόσο είναι το... «πολύ» αλκοόλ;


Υπάρχει επιστημονική ομοφωνία διεθνώς ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πίνουν πολύ αλκοόλ, για να μην επιβαρύνουν την υγεία τους ποικιλοτρόπως. Δεν υπάρχει όμως καμία συμφωνία για το πόσο είναι το «πολύ», καθώς παρατηρούνται τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών, όσον αφορά το τι θεωρείται ασφαλές, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Μάλιστα, οι περισσότερες χώρες έχουν προτιμήσει να αποφύγουν το ζήτημα και να μην εκδώσουν...

Σφήκες... καλλιτέχνες, φτιάχνουν πολύχρωμες σφηκοφωλιές



Πολύχρωμες σφηκοφωλιές; Ψυχεδελικές δημιουργίες; Οι σφήκες χτίζουν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και εκπλήσσουν.

Οι παράδοξες αυτές σφηκοφωλιές είναι αποτέλεσμα ενός πειράματος που διεξήχθη από τον Mattia Menchetti, έναν φοιτητή βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Συνειδητοποίησε ότι δίνοντας σε σφήκες σε αιχμαλωσία χαρτί διαφορετικού χρώματος, τα έντομα θα κατασκευάσουν τελικά πολύχρωμες φωλιές.

Κι όπως μπορείτε να δείτε, το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φορολογική δήλωση 2016 ~ Κατεβάστε το βιβλαράκι σε pdf για τη συμπλήρωση


Τον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015, εξέδωσε η Γενική Γραμματείας Εσόδων

Το γνωστό «βιβλιαράκι» είναι ένας χρήσιμος οδηγός για λογιστές και απλούς πολίτες που θέλουν να συμπληρώσουν τη δήλωση χωρίς λάθη που θα οδηγούσαν σε περισσότερους φόρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα βουλιάξουνε τη Σίνδο με λαθρομετανάστες ~ Για αρχή 30.000!!!



Εγκαταλειμμένα, κενά και αχρησιμοποίητα εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης στη Σίνδο σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονώσει την λαθρομεταναστευτική κρίση στην Ειδομένη.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν βραχυπρόθεσμα τα βιομηχανικά κτήρια, προκειμένου να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη από τους εγκλωβισμένους λαθροεισβολείς ελήφθη μετά τη συνεδρίαση του Διυπουργικού οργάνου για το προσφυγικό, όπου παρέστη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Θα μπουκάρει κάνα σκοπιανο-βουλγαρικό τάγμα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και χαμπάρι δε θα πάρουμε


Τελικά ο διασυρμός που υφιστάμεθα και οι ταπεινώσεις δεν έχουνε τελειωμό. Σαν αποθήκη μας κατάντησαν οι βόρειοι γείτονές μας. Το εξωφρενικό είναι ότι οι συγκεκριμένοι λάθρο, θα μπορούσανε να μην είχανε καν περάσει από Ελλάδα και απλώς μας τους πέταξαν κι αυτούς εδώ χωρίς να ιδρώσει κανενός αρμοδίου το αυτί!

Σε "επαναπροωθήσεις" λαθρομεταναστών στην Ελλάδα προχώρησαν το πρωί οι σκοπιανές αρχές, αλλά διά της πλαγίας οδού, καθώς oι "Ιρακινοί και Σύροι" λαθρομετανάστες κατήγγειλαν ότι οι βαρνταρσκιανές αρχές...

Βίντεο ΣΟΚ ~ Ακροαριστεροί φασίστες διαλύουν τα πάντα μέρα μεσημέρι - Τους πιάσανε και τους αφήσανε!!!


Ακροαριστεροί, σπάνε, απειλούν και τους άφησαν ελεύθερους με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί τις επιθέσεις αυτές πλημμέλημα(!)

Οι δύο παρανοϊκοί συλληφθέντες για την επίθεση στην εφημερίδα Το Θέμα, πήραν προθεσμία από το αυτόφωρο τριμελές - Οι παρακρατικοί φασίστες είχαν συλληφθεί και για άλλες επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

Με το χέρι γονιμοποιούν τα δέντρα οι Kινέζοι αγρότες ελλείψει μελισσών!


Τη δουλειά της… μέλισσας κάνουν πολλοί αγρότες στην Κίνα, καθώς η εξαφάνιση του είδους λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τους έχει αναγκάσει να γονιμοποιούν τα δέντρα τους με το χέρι!

Η αγροτική ζωή χωρίς τη βοήθεια της μέλισσας δεν είναι καθόλου εύκολη και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγρότες της Κίνας που αναγκάζονται να γονιμοποιήσουν χειροκίνητα τα δέντρα τους ελλείψει μελισσών,...

2016 ~ Δόθηκε παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων


Υπογράφηκε χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη η σχετική απόφαση με την οποία:

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η διάδοση του χριστιανισμού Επ.2 ~ Μάρτυρες (Βίντεο)



Μπορεί απλά να είναι η μεγαλύτερη πολιτική κίνηση στην ανθρώπινη ιστορία. 

Η ιστορία ενός αγώνα  επιβίωσης αρχικά, που είχε ως κατάληξη,  μια μικρή εβραϊκή αίρεση (για τους ορθόδοξους Εβραίους)  να καταλάβει την πιο ισχυρή αυτοκρατορία που ο κόσμος είχε δει ποτέ.

Ο Δρ Michael Scott προσπαθεί να δώσει  εξηγήσεις  σ΄αυτό το επικό ανθρώπινο δράμα γεμάτο με σασπένς, πολιτική ίντριγκα, βάναυσες θρησκευτικές διώξεις αλλά και καθαρή τύχη.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ηγουμενίτσα ~ Ζωγράφισαν την ελληνική σημαία και...

 


Συνελήφθησαν έξι άτομα στην Ηγουμενίτσα γιατί ζωγράφισαν στην επιφάνεια ενός παλιού υδραγωγείου την ελληνική σημαία, όπως αναφέρει το thespro.gr.

Οι εχθροί του κρασιού ~ Τι να μην τρώτε όταν το πίνετε


Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα λευκά κρέατα...  Δεν είναι ότι πρέπει να είστε κρεατοφάγοι για να απολαύσετε το κρασί. Τα ζυμαρικά, το ψωμί και όλα τα τυριά σίγουρα ενισχύουν την αξία ένός καλού ποτηριού κρασί όσο οποιοδήποτε κομμάτι κρέας. Στην πραγματικότητα, μάλλον φαίνεται ότι το κρασί συνδυάζεται με τα πάντα! Ψάρια, καυτερά, γλυκά ακόμη και χάμπουργκερ. Το κρασί φαίνεται να μην έχει όρια... Κι όμως! Υπάρχουν κάποια υλικά που αναμφισβήτητα είναι εχθροί του κρασιού.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο Χριστός & η Παναγία! Δείτε πως έγινε η υπερμοντέλα Λίντα Εβαγγελίστα



Μία σπάνια εμφάνιση έκανε η Λίντα Ευαγγελίστα και η αλήθεια είναι ότι τρομάξαμε να την γνωρίσουμε. Δεν θυμίζει σε τίποτα το κορίτσι που μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’80 στις πασαρέλες και στα εξώφυλλα των περιοδικών.

Ο φακός των παπαράτσι τη «συνέλαβε» να κάνει βόλτα στο Τόκιο, φορώντας ένα μακρύ μαύρο παλτό, μαύρο παντελόνι και μπαλαρίνες. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες,...

Διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ λόγω του «ναι» στο δημοψήφισμα



Καθόλου απίστευτο! Η ακροαριστερή γιάφκα της ΕΣΗΕΑ και το τέκνο της, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συστηματικά παραπληροφορούν τον Έλληνα πολίτη κι επιβάλλουν τις απόψεις της "Αριστεράς και της Προόδου εδώ και δεκαετίες". Φυσικά τώρα που κατέλαβαν και τυπικά την εξουσία, αρχίζουν οι "κρεμάλες". Παράσημο αποτελεί για τους διαγραφέντες δημοσιογράφους αυτή η ποινή.

Ποινές προσωρινής διαγραφής, καθώς και επιπλήξεις, επέβαλε σήμερα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους, που είχαν στηρίξει το «ναι» κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα κλεισίματα των δρόμων από λάθρο


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και σωρεία άλλων αδικημάτων, κατέθεσε στην εισαγγελία Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, αν και τους τελευταίους 20 μήνες, ο Δήμος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, όντας αποδέκτης αυξημένων

Άνοιξε το Taxisnet για τις δηλώσεις φορολογικού Έτους 2015


*Ο κωδικός 049 στον οποίο δηλώνονται οι αποδείξεις είναι απενεργοποιημένος που σημαίνει ότι η έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ θα δοθεί σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους ανεξάρτητα από τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει.

Να μην βιαστούν να υποβάλουν την δήλωση φόρου εισοδήματος, πριν σιγουρευτούν πως δεν υπάρχουν λάθη στα συμπληρωμένα «πριν από εσάς για εσάς» στοιχεία από την εφορία, θα πρέπει και φέτος οι 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες βράδυ στο...