Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το... ψυχογράφημα του ανεύθυνου οδηγού


Μιλούν στο κινητό, πιάνουν τιμόνι έχοντας πιει ένα ποτηράκι παραπάνω, δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας, βρίζουν, ενώ οδηγούν, αλλά κατά τα λοιπά το 85% των Ελλήνων οδηγών φοβάται τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών, την οποία χαρακτηρίζουν μάλιστα ιδιαίτερα επιθετική. Υποστηρίζουν ότι αντέχουν το αλκοόλ και την κόπωση, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να μας θεωρούν τους πιο ανεύθυνους οδηγούς μετά τους Ιταλούς, που κατέχουν την πρώτη θέση.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό λάδι για τηγάνισμα;


Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.

Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τί έκανε ρε παιδιά η εφορία στην περίπτωση Μαρινόπουλου;


Η εταιρία που τελικά βάρεσε το μεγαλύτερο κανόνι στην ελληνική αγορά, είχε να δημοσιεύσει ισολογισμούς... τρία χρόνια, στερώντας από την αγορά κρίσιμες πληροφορίες. Χθες υποβλήθηκαν μαζικά στο ΓΕΜΗ οι ισολογισμοί 2012, 2013 και 2014. Εναντι αυτής της παρατυπίας, πλήρωσε το γελοίο πρόστιμο των... 1.350 ευρώ!

Η εφορία όμως... πού ήταν;

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Φορολογικές δηλώσεις 2016 ~ Δώσανε (εννοείται) παράταση


Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, παρά τις -πλείστες- περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, το προηγούμενο διάστημα, έδωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων μετατίθεται από τις 30 Ιουνίου στις...

6 απίστευτα σημάδια ότι είσαι ιδιοφυΐα


Ναι ναι, ξέρουμε τι σκέφτεστε: Το πόσο έξυπνος είναι κάποιος φαίνεται από την ικανότητά του να λύνει μαθηματικά προβλήματα/ γρίφους/ ασημαντότητες της καθημερινής ζωής. Σωστά; Λάθος. Γιατί, για να παραφράσουμε τον εξυπνότερο άνθρωπο που περπάτησε ποτέ σε αυτόν εδώ τον πλανήτη, «αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώνει δέντρα, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας ότι είναι ηλίθιο».

Αν, λοιπόν, πάντα υποψιαζόσασταν ότι εσείς ή κάποιος που ξέρετε είναι πιο έξυπνος...

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Καίει γνωστούς επιχειρηματίες το 15χρονο Call Girl


Καίει γνωστούς επιχειρηματίες το 15χρονο Call Girl
«Μου έδιναν κόκα για να μην έχω αίσθηση του τι γίνεται. Όταν ερχόμουν στην "πραγματικότητα" ξενέρωνα πιο πολύ και έλεγα 'πάλι εδώ είμαι' (...). »
 

«Με πήγαιναν στον (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα πολύ γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας). Είχαμε συναντηθεί στο (σ.σ.: γνωστό νυχτερινό κέντρο στη Λ. Ποσειδώνος) και με πήρε με το πολυτελές αυτοκίνητό του και με πήγε σπίτι του.

Με έβαζε σε τζακούζι στον τελευταίο όροφο κι εκείνος έπαιρνε την πιατέλα με την κοκαΐνη, καθόταν χαλαρός στο τζακούζι, ρούφαγε κόκα και μου έλεγε...

Μαρινόπουλος ~ Κίνδυνος α λα Lehman Brothers στην ελληνική αγορά


Το πρόβλημα με τη Μαρινόπουλος δεν είναι καινούργιο. Για πάνω από μια τετραετία τα προβλήματα της αλυσίδας κρύβονταν κάτω από το χαλάκι και αρκετοί προμηθευτές της έκαναν τα στραβά μάτια, εκτιμώντας ότι είναι καλύτερα να έχεις θέση στα ράφια της μεγαλύτερης αλυσίδας της χώρας, κερδίζοντας πόντους έναντι του ανταγωνισμού, παρά να είσαι εκτός.

Θεσσαλονίκη ~ Δικαστικό «χαστούκι» στον ΕΝΦΙΑ


Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «πάγωσε» την πληρωμή από ιδιοκτήτρια που έπρεπε να καταβάλλει ετησίως 15.800 ευρώ

Χαστούκι στον ΕΝΦΙΑ από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης! Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε απόφαση με την οποία «παγώνει» την πληρωμή του φόρου σε ιδιοκτήτρια τριών ακινήτων, η οποία καλούνταν, με τον νέο συμπληρωματικό φόρο, να πληρώνει ετησίως ΕΝΦΙΑ άνω...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Βρετανία - ΕΕ: Ιστορία μιας ταραγμένης σχέσης 60 ετών


Το σοκ του Brexit ήταν το διαζύγιο, με το οποίο τέλειωσε μια σχέση αγάπης-μίσους ανάμεσα στην Βρετανία και την ενωμένη Ευρώπη, που ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια, και ήταν ταραχώδης από την αρχή.

 Όταν τα έξι ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπέγραψαν τη Συνθήκη της Ρώμης το 1957 και ρώτησαν τη Βρετανία αν ενδιαφέρεται, η Βρετανία απάντησε...

Ανθρώπινο Είδος - Η Ιστορία όλων μας Επ.10 ~ Επαναστάσεις (Βίντεο)


Οι Επαναστάσεις του 19ου αιώνα διαμόρφωσαν τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες που βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Αμερική, Γαλλία, Ελλάδα, και λαοί σε όλον τον πλανήτη εκδιώκουν τους αυτοκρατορικούς ηγεμόνες και δυνάστες τους. Παράλληλα ξεκινά η Βιομηχανική Επανάσταση που καθιστά τη Βρετανία παγκόσμια υπερδύναμη.

Ο «Παλιός Κόσμος» έχει χαθεί και τώρα οι δυνατότητές μας είναι απεριόριστες. Νέοι ορίζοντες και νέοι κίνδυνοι που μας οδηγούν στη ζωή που ζούμε σήμερα.

Όχι ρε Καραμήτρο, αυτή δεν είναι η αγγλική σημαία


Η Αγγλία δεν είναι η Μεγάλη Βρετανία. Η Αγγλία βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία. Η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα πολύ μεγάλο νησί στην δυτική Ευρώπη στα εδάφη της οποίας συγκατοικούν η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία.

Οι τρεις τους συνθέτουν την Μεγάλη Βρετανία, όπως δείχνει κι ο ακόλουθος χάρτης:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Κυρίες και κύριοι, το Brexit είναι γεγονός!


Οριακή η διαφορά και μετά από εναλλαγές στη διάρκεια της καταμέτρησης στη διάρκεια της νύχτας, πλέον οι Βρετανοί επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτήν την ώρα, σε 200 εκλογικές περιφέρειες στη Βρετανία (κάτι που σημαίνει πως δύσκολα αλλάζει το αποτέλεσμα), το Brexit προηγείται με..

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Προχωρά η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το δικό του «πράσινο φως» στην πρόταση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (European Border and Coast Guard - EBCG), του διαδόχου του Frontex που σκοπό θα έχει να ενισχύσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και να αποτρέψει ένα χάος ανάλογο αυτού που έλαβε χώρα εξαιτίας των μαζικών εισβολών λαθρομεταναστών του περασμένου έτους.

Όταν τα παιδιά μας γίνονται στόχοι της πολιτικής προπαγάνδας


Πρίν από λίγο καιρό προτάθηκε από στελέχη της κυβέρνησης με τον νέο εκλογικό νόμο να ψηφίζουν και τα 17χρονα. Πριν από 2 μέρες ο εταίρος κ Καμένος πρότεινε να παίρνουν δίπλωμα οδήγησης και τα 17χρονα.

Είναι κοινό μυστικό ότι μέλη του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης δεν θα είχαν αντίρρηση αν έπαιρναν σύνταξη και τα 17χρονα. Ο,τι δήποτε, αρκεί να ανοίξουμε την εκλογική πελατεία τόσο ώστε να αυξήσουμε τους πιθανούς ψηφοφόρους μας.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μασονικό ~ Ο ουροβόρος όφις αυτοπροσώπως pics+vids


Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή «παγιδευμένοι στον εαυτό μας», αλλά σίγουρα όχι όπως το άτυχο ερπετό!

Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή «παγιδευμένοι στον εαυτό μας», με την έννοια ότι έχουμε βρεθεί σε μία κατάσταση που δημιουργήσαμε οι ίδιοι και από την οποία δυσκολευόμαστε να ξεφύγουμε.

Η διάδοση του χριστιανισμού Επ.3 ~ Χριστιανοί (Βίντεο)



"Μπορεί απλά να είναι η μεγαλύτερη πολιτική κίνηση στην ανθρώπινη ιστορία.".

Η ιστορία ενός αγώνα  επιβίωσης αρχικά, που είχε ως κατάληξη,  μια μικρή εβραϊκή αίρεση (για τους ορθόδοξους Εβραίους)  να καταλάβει την πιο ισχυρή αυτοκρατορία που ο κόσμος είχε δει ποτέ.

Ο Δρ Michael Scott προσπαθεί να δώσει  εξηγήσεις  σ΄αυτό το επικό ανθρώπινο δράμα γεμάτο με σασπένς, πολιτική ίντριγκα, βάναυσες θρησκευτικές διώξεις αλλά και καθαρή τύχη.

Το μπικίνι και το μπουρκίνι


Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λοντονιστάν ανησυχεί για την επίδραση της γυμνής εικόνας στο συλλογικό ασυνείδητο.

Βλέπουμε διαφήμιση με μπικίνι και νιώθουμε άσχημα για το σώμα μας. Όλες. Κι επειδή νιώθουμε άσχημα, οι Αρχές αναλαμβάνουν να κρύψουν το σώμα, μαζί με το μπικίνι. Βάσει αυτής της υποθετικής ψυχολογίας των μαζών ο δήμαρχος του Λονδίνου...

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Αρχαίοι εξωγήινοι (11x1) ~ Πυραμίδες της Ανταρκτικής (Βίντεο)


Μετά από πολύμηνη απουσία, η επιτυχημένη σειρά του History Channel, επιστρέφει για την 11η σαιζόν με νέες θεωρίες συνωμοσίας, μυστήρια, περίεργα ανά τον πλανήτη και φυσικά εξωγήινους!

Η Ανταρκτική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτη από τους ανθρώπους. Με το εν μέρει λιώσιμο των πάγων, αρχίζουν να κάνουνε την εμφάνισή τους περίεργοι σχηματισμοί δομών.

- Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει χάρτης 500 ετών που δείχνει την Ανταρκτική χωρίς πάγους;
- Υπήρξε αρχαίος πολιτισμός στην Ανταρκτική;
- Tί έψαχναν οι Ναζί στην περιοχή;
- Βρέθηκε Πύλη για έναν Άλλο Κόσμο;

H καταδικαστική απόφαση για το steki.gr και τι σημαίνει για το downloading


Μία γνωστή ιστοσελίδα δέχτηκε σήμερα μια καταδικαστική απόφαση από το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Το steki.gr, που είχε στο περιεχόμενό του, links για download, καταδικάστηκε τελεσίδικα, με τους κατόχους δικαιώματων περιεχομένου να φεύγουν ικανοποιημένοι καθώς η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί δεδικασμένο για παρόμοιες σελίδες που δεν περιέχουν οι ίδιες παράνομο υλικό, όμως έχουν link προς τέτοιο.

Μάλιστα η ΕΠΟΕ καλεί την πολιτεία να αναλάβει δράση εναντίον τέτοιων περιπτώσεων.
To δελτίο τύπου που λάβαμε από την Odeon:

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του ~ Χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο & αρνάκι

 

 
Αν και η επιλογή μαρινάδας είναι θέμα φαντασίας και προσωπικού γούστου, φαίνεται πως κάθε κρέας «παντρεύεται» καλύτερα με ορισμένα υλικά, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα του.

Αποκάλυψη ~ «Καταργούνται» τα μετρητά - Πού θα πληρώνουμε με κάρτες - Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο


Μετρητά τέλος στα εστιατόρια, τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους ηλεκτρολόγους και τους υδραυλικούς. Το σχέδιο «πλαστικό χρήμα παντού», θα ενεργοποιηθεί σταδιακά από τον Αύγουστο και σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση εντάσσονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές επαγγελματικοί κλάδοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή όπως:

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ίνκα - Τα Παιδιά του Ήλιου ~ Το Σύμπαν που αγάπησα (Βίντεο)


Ενδιαφέρον βίντεο, για την Ιστορία, τις παραδόσεις, τις αστρονομικές γνώσεις και τα επιτεύγματα του (ακόμη) μυστήριου λαού των Ίνκα, με πρωτεύουσα το Κούσκο στο σημερινό Περού. Σε μια έκταση από τον Ισημερινό μέχρι τη Χιλή και την Αργεντινή ζούσαν πάνω από 200 έθνη. Τα σημαντικότερα ευρήματα βρίσκονται στους αρχαιολογικούς τόπους Κούσκο, Μάτσου Πίτσου, καθώς και στη λίμνη Τιτικάκα.

Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν λύση στο ακόλουθο παράδοξο:

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Cite du Vin ~ Η Γαλλία εγκαινίασε την «Disneyland του κρασιού» στο Μπορντώ +pics


Έχει ήδη ονομαστεί "η Disneyland για ενηλίκους" και «το πάρκο ψυχαγωγίας των ονείρων μας» από φοιτητές των ΗΠΑ.

Όμως η Cite du Vin, ένα νέο μουσείο στη γαλλική πόλη Μπορντό αφιερωμένο στην ιστορία του κρασιού, δεν είναι ακριβώς το παλάτι των διονυσιακών οργίων των διαδικτυακών φαντασιώσεων.

Το μουσείο που αποτελεί πόλο έλξης και κόστισε συνολικά...

Παιδεία Ώρα Μηδέν ~ «Εισαγωγή» στην παιδεραστία


Η κυβέρνηση Σημίτη παρήγγειλε τη συγγραφή περίπου 150 σχολικών βιβλίων με εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τα ενέκρινε και τα παρέδωσε  στην κυβέρνηση Καραμανλή. 

Τελικά ενσωματώθηκαν στη σχολική ύλη γύρω στο 2005-07. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ένα από αυτά: το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού

Ήταν όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ας ρίξουμε μια ματιά στα υπόλοιπα εγχειρίδια.

Θα απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα


Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την θέση εργασίας τους, μέσα σε 48 ώρες από την διαπίστωση αυτής της μεμπτής συμπεριφοράς τους, θα παύονται των καθηκόντων τους.

Στη συνέχεια, θα έχουν στην διάθεσή τους...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Θα στραγγίξουν τη χώρα οι ακροαριστεροί μέχρι να καταρρεύσει το μπ@υρδέλο


Άλλο ένα «μαξιλάρι» για την αποφυγή της ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη (της μόνης οδού για συρρίκνωση των Πελατών) θα αποτελέσουν τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών σε τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες θα περιέλθουν και επίσημα στον πλήρη έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα με την σφραγίδα της τρόικας.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο, στην κατεύθυνση εξομάλυνσης της «στρέβλωσης» όπως αποκαλείται,...

Δηλαδή ο Σημίτης τί εννοούσε από το βήμα της Βουλής ευχαριστώντας τις ΗΠΑ; ~ Αποκάλυψη-σοκ από τον Πάγκαλο για τον ρόλο των Αμερικανών στα Ίμια - ΒΙΝΤΕΟ


Σε μια αποκάλυψη-σοκ για το ρόλο των Αμερικανών στην κρίση στα Ίμια προέβη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή "Ιστορίες" στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως ο ρόλος των Αμερικανών δεν περιορίστηκε μόνο στη διαπραγμάτευση. Ο πρώην υπουργός σχυρίζεται πως...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τί προβλέπεται για τον 14χρονο δολοφόνο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει ενώπιον της το πρωί της Τρίτης.

Αφορολόγητο & πλαστικό χρήμα ~ Δείτε την κλίμακα + Πρόσθετη έκπτωση φόρου με περισσότερες αποδείξεις


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με το capital.gr, θα είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο, να έχουν συγκεντρώσει...

Προσοχή: Μην αναμείξετε ΠΟΤΕ αυτές τις ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι


Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο του συνδυασμού διαφορετικών οικιακών καθαριστικών.

Το πρόβλημα είναι ότι αναμιγνύοντας κάποιες ουσίες, μπορεί να δημιουργήσετε επιβλαβείς πτητικές ενώσεις (χημικά αέρια) που έχουν πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία την δική σας αλλά και της οικογένειάς σας που ζει στον ίδιο χώρο.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κακός χαμός στις ΗΠΑ από ισλαμιστή ~ 50 τουλάχιστον νεκροί!


Αιματοκύλισμα σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο: 50 νεκροί - Αφγανός ο δράστης.

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, καθώς οι νεκροί της επίθεσης έφτασαν τους 50, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει τους 53, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τσάμηδες ~ Οι δήμιοι που ζητούν τα ρέστα από τα θύματά τους!


Ποιοί είναι οι εγκληματίες πολέμου, συνεργάτες των ναζί κατά τη διάρκεια της Κατοχής, που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα το 1944 και τώρα χωρίς καμία αιδώ αξιώνουν επιστροφή, επανορθώσεις και αποζημιώσεις

Σε εποχές παρακμής μιας χώρας, οι πολίτες φτάνουν σε σημείο να υποχρεούνται να απολογούνται ακόμα και στους δημίους τους... Αυτό συμβαίνει στην πατρίδα μας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Aράχνη-παγώνι εκπλήσσει με την εμφάνισή της! +pics


Αρκετά νέα είδη της αράχνης «peacock spider», που έχουν μήκος μόλις λίγα χιλιοστά και διαθέτουν μοναδικά-ασυνήθιστα χρώματα, έχουν ανακαλυφθεί στη Δυτική και Νότια Αυστραλία. Ο Jürgen Otto, ένας βιολόγος από το Σίδνεϊ, ερευνά τα αραχνοειδή από το 2005 και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία. Πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν 48 επιβεβαιωμένα είδη peacock spider του γένους Maratus, τα οποία έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την Αυστραλία, αλλά ιδιαίτερα στη Δυτική Αυστραλία – και πολλά άλλα περιμένουν ακόμα να επιβεβαιωθούν.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αεροπονία ~ Φυτά χωρίς φως & χώμα! pics+vid


Έρχεται από την εταιρεία AeroFarms, θα έχει εμβαδόν 6.500 τ.μ. και θα παράγει περίπου 900 τόνους λαχανικών και βοτάνων τον χρόνο.

Κάθε χρόνο, εξαιτίας της ραγδαίας επέκτασης των πόλεων, οι ΗΠΑ χάνουν ασύλληπτο μέρος της καλλιεργήσιμης γης τους. Με στόχο να φρενάρει την απώλεια των παραγωγικών εδαφών, η εταιρεία AeroFarms ετοιμάζει μια κάθετη φάρμα-«γίγα» στο Νιούαρκ, στο Νιού Τζέρσεϊ.




Πρόκειται για τις ένατες εγκαταστάσεις της εταιρείας οι οποίες μάλιστα αναμένεται να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα του πλανήτη. Σύμφωνα με την AeroFarms, ο γιγάντιος χώρος εσωτερικής καλλιέργειας θα έχει εμβαδόν 6.500 τ.μ. με δυνατότητα παραγωγής περίπου 900 τόνους λαχανικών και βοτάνων τον χρόνο. Επιπλέον, η νέα υπερ-φάρμα, κατά την εταιρεία, θα χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό σε σχέση με μια συμβατική καλλιέργεια.


Η συγκεκριμένη τεχνολογία, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της AeroFarms, προσφέρει «ταχύτερο κύκλο συγκομιδής, προγραμματισμένα αποτελέσματα άνευ απροόπτων, υψηλότερη ασφάλεια τροφίμων και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».




Λιγοστό νερό, καθόλου χώμα και φωτεινά LED


Συγκεκριμένα, το καινοτόμο σύστημα αεροπονίας που πρόκειται να εφαρμοστεί στην φάρμα-γίγαντα βασίζεται σε ένα υπερσύγχρονα LED και ρυθμίσεις που μιμούνται τις συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος και την «βόλτα» του ήλιου στον ουρανό, για την αποτελεσματική ανάπτυξη 250 ειδών πράσινων λαχανικών και βοτάνων. Με τη βοήθεια του φωτός, η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να καθορίσει το μέγεθος, την υφή, το χρώμα, τη γεύση και τους θρεπτικούς παράγοντες των καλλιεργειών εσωτερικού χώρου. Έτσι τα φυτά αναπτύσσονται χωρίς την ανάγκη ηλιακού φωτός ή χώματος, καθώς μεγαλώνουν κυριολεκτικά στον... αέρα.




«Με βάση την αεροπονία, ψεκάζουμε τις ρίζες των λαχανικών και των βοτάνων με νερό, θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο. Το σύστημα αεροπονίας μας χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό από την καλλιέργεια στη γη, 40% λιγότερο νερό από την υδροπονία και καθόλου φυτοφάρμακα» τονίζει στην ιστοσελίδα της η AeroFarms. Παράλληλα, με τη βοήθεια υπερευαίσθητων αισθητήρων οι ειδικοί είναι σε θέση να παρακολουθούν τους δείκτες υγείας των φυτών σε κάθε στάδιο του κύκλου ανάπτυξής τους.
Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας – που βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας από το Μανχάταν – πλησιάζουν προς ολοκλήρωση, έναν χρόνο μετά την έναρξη των κατασκευαστικών έργων, ενώ η εταιρεία ήδη ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες που έχουν αποπερατωθεί.

 
Ειρήνη Βενιού / To Bήμα




















Από πότε υπάρχουν μαλάκες;


Απανέκαθεν, θα πείτε, ή έστω «ανέκαθεν» ή από τότε που βγήκαν οι λάσπες, αλλά η ερώτηση του τίτλου είναι καθαρά γλωσσική, ενδιαφέρεται παναπεί για τη λέξη και όχι για το σημαινόμενό της. Αλλά ούτε και τη λέξη καθαυτή θα εξαντλήσουμε, κι ας είναι (λένε κάποιοι) η γνωστότερη στο εξωτερικό ελληνική λέξη ή η συχνότερη ελληνική προσφώνηση.

Το άρθρο γράφεται κυρίως για να φιλοξενήσει δυο λεξιλογικά ευρήματα που...

Αλλάγες στα Capital controls από Φθινόπωρο ~ Τα σενάρια


Με τις ελπίδες να μετατίθενται όλο και μακρύτερα για τη χαλάρωση των capital controls ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλέον έχουν συνηθίσει στην ιδέα των κεφαλαιακών περιορισμών.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος τόνισε χθες ότι υπό όρους και προϋποθέσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στο σημερινό καθεστώς από...

Τον αποκεφάλισε και μετέφερε το κεφάλι εκτός Ελλάδας ως απόδειξη


Στα χέρια της Αλβανικής Αστυνομίας παραδόθηκε ο δράστης της άγριας δολοφονίας στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για τον 27χρονο Αλβανό Γκρενάρ Τ., ο οποίος είναι ξάδελφος του θύματος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδίδει το epiruspost.gr ο 27χρονος...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η θαυμάστρια του Αλέξη Τσίπρα, τρώει... ακρίδες με την Πετρούλα (Βίντεο)


«Ένας χαμός σήμερα στα κανάλια και στο ίντερνετ με την κυρία Fan του Αλέξη Τσίπρα… βρε που την ξέρω να λέω!! Έψαξα το αρχείο μου και… είναι η πεθερά που έτρωγε κατσαρίδες , ακρίδες και γρύλους σε τηλεοπτική εκπομπή με την Πετρούλα! Τίποτα δεν μου ξεφεύγει…»
Και τώρα δείτε την να τρώει ακρίδες…
ΜΠΛΙΑΧ…

Έτρωγαν και οι αρχαίοι Έλληνες φουά γκρα;


Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της γαλλικής γαστρονομίας είναι το foie gras. Οι Γάλλοι το έχουν διαδώσει σε όλο τον κόσμο και το έχουν καθιερώσει σαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της γαστρονομικής κουλτούρας τους.

Πολλοί Ελληνες θεωρούν πως είναι κάτι ξένο και παράταιρο στη μεσογειακή διατροφή μας.

Όμως, η ιστορία μαρτυρεί το αντίθετο.

Πώς απεργούν οι «εργαζόμενοι» στο Δημόσιο




ΟΛΘ: Μια πρωτότυπη απεργία με… αποδοχές

Την ώρα που εντείνονται τα προβλήματα από την απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο ουσιαστικά έχει νεκρώσει με σοβαρότατες επιπτώσεις στην εμπορική και τουριστική κίνηση, αποκαλυπτικά στοιχεία που φέρνει στο φως το Capital.gr δείχνουν ότι η απεργία γίνεται εκ του ασφαλούς, αφού ουσιαστικά οι απεργοί συνεχίζουν να πληρώνονται

Επιστροφή φόρου γιοκ! ~ Θα τον κατάσχουν προκαταβολικά(!) για τον ΕΝΦΙΑ


Ένα απίστευτο κόλπο φαίνεται πως σκαρφίστηκε το υπουργείο Οικονομικών για τη γρηγορότερη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ ο οποίος όχι απλά δεν καταργήθηκε, αντιθέτως θα είναι αυξημένος και κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» νέο σοκ περιμένει 1 εκατ. φορολογούμενους που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που θα βεβαιωθεί τον Αύγουστο, με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται οι πολίτες.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αμάν αμάν ~ Το αρχαίο DNA... μιλάει: Από την Βόρειο Ελλάδα οι πρώτοι Βορειοευρωπαίοι αγρότες


Γεωργοί από Ελλάδα και Ανατολία έμαθαν την Ευρώπη να καλλιεργεί

Οι σύγχρονοι ερευνητές του αρχαίου DNA «ξαναγράφουν» ένα από τα βασικά κεφάλαια της ευρωπαϊκής προϊστορίας. Νέα μελέτη διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι οι πρώτοι νεολιθικοί Βορειοευρωπαίοι αγρότες, στους οποίους οφείλεται η εξάπλωση της γεωργίας σε όλη την Ευρώπη, ήταν μετανάστες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Τουρκία. Μετακινήθηκαν μαζικά μέσω των Βαλκανίων πριν από 7.500 χρόνια, εγκαταστάθηκαν σε βόρειες περιοχές τις οποίες μέχρι τότε κατοικούσαν...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

100 ευρώ απόδειξη, τα 60,5 στο κράτος




Η «προσομοίωση» των μέτρων που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή, με βασικό επιχείρημα ότι πλήττουν τους λίγους «έχοντες» και προστατεύουν τους πολλούς, (μάλιστα δόθηκε και πολιτική διάσταση με κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι τιμωρούνται όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα), αποκαλύπτει απίστευτα συμπεράσματα: