Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι ισλαμιστές σκότωσαν 1.173 χριστιανούς σε έναν χρόνο (τουλάχιστον)


Δεν έχουν σταματημό οι λυσσώδεις διώξεις εναντίον των χριστιανών, καθώς εξαπλώνονται σε καθεστώτα και χώρες που μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν «υψηλού κινδύνου».

Ο θρησκευτικός φανατισμός κερδίζει έδαφος στη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία -με χαρακτηριστικό παράδειγμα την...
Ινδία, όπου με την άνοδο στην εξουσία του εθνικιστικού κόμματος Bharatiya Janata απελευθερώθηκε ένα κύμα θρησκευτικών διώξεων εναντίον χριστιανών-, όπως και στην Υποσαχάρια Αφρική (όπου διαπιστώνεται ενισχυμένη ροή χρηματοδότησης σε ισλαμιστές πολιτικούς, σχολεία και άλλες δομές). Σε περιοχές όπου είναι κυρίαρχο το φανατικό Ισλάμ οι διώξεις των χριστιανών θεωρούνται δεδομένες, παρότι σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία ο αριθμός των διωκόμενων παρουσιάζει φέτος μείωση, καθώς πλέον έχουν απομείνει ελάχιστοι χριστιανοί έπειτα από χρόνια σφαγών και καταδίωξης.


Δολοφονίες

Σύμφωνα με την οργάνωση Open Doors (Ανοιχτές Πόρτες), 1.173 χριστιανοί δολοφονήθηκαν, για λόγους που συνδέονται με το θρήσκευμά τους, από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, ενώ 215.000.000 παραμένουν θύματα σφοδρών, πολύ ισχυρών ή ακραίων διώξεων.

Η εδρεύουσα στο Ερμελο της Ολλανδίας μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των διωκόμενων χριστιανών σε πάνω από 60 χώρες έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για τις 50 χώρες στις οποίες οι χριστιανοί υφίστανται τον μεγαλύτερο διωγμό.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει για 16η συνεχόμενη χρονιά η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα και ακολουθούν οι Σομαλία -ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην κορυφαία δεκάδα, εξαιτίας της μαζικής εξόντωσης των μουσουλμάνων που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό το εν λόγω διάστημα-, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σουδάν, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Ερυθραία και Υεμένη. Η έκθεση εστιάζει επίσης σε περιστατικά φονικών επιθέσεων εναντίον χριστιανών στην Ευρώπη, όπως του καθολικού ιερέα Ζακ Χαμέλ που δολοφονήθηκε από δύο τζιχαντιστές μέσα σε μια εκκλησία στη δυτική Γαλλία, αλλά και του Ιρανού μετανάστη που δολοφονήθηκε από συμπατριώτες του μέσα σε καταυλισμό προσφύγων στη Γαλλία, διότι είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου