Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καθαρίστρια φέσωσε ΤΕΙ με τηλέφωνα σε αστρολόγους, αλλά...


Μια πρωτοφανή υπόθεση που προκάλεσε ζημιά χιλιάδων ευρώ στο ΤΕΙ Κρήτης από τηλέφωνα που γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων αποκαλύπτει το Flashnews.gr.

Για την υπόθεση που αφορά στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ, υπεβλήθη μήνυση σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο όμως αθωώθηκε καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου στα Χανιά,΄...
από τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος επειδή γίνονταν στα Σαββατοκύριακα.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του οποίου κ. Ευάγγελος Καπετανάκης μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε πως «με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως  όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ότι θέλει».

Όπως επεσήμανε ο κ. Καπετανάκης «κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς  και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις».


Το χρονικό της υπόθεσης 

Το 2011 διαπιστώθηκαν «φουσκωμένοι» τηλεφωνικοί λογαριασμοί στο παράρτημα  Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και όπως είπε ο κ.Καπετανάκης στο Flashnews.gr, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα τηλέφωνα αυτά γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς (αστρολόγων κλπ) τα Σαββατοκύριακα.

Από το ΤΕΙ υπεβλήθη μήνυση κατά πρώην καθαρίστριας του ιδρύματος η οποία - σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ - έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.

Μάλιστα ο κ.Καπετανάκης έκανε λόγο για διενέργεια έξι - επτά τηλεφωνημάτων κάθε Σαββατοκύριακο σε συγκεκριμένους  αστρολόγους μέσω συγκεκριμένων παρόχων  και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, οπότε συνελήφθη και συνοδεία καθηγητών οδηγήθηκε στην ασφάλεια».

Η υπόθεση από την οποία προκλήθηκε ζημιά ύψους 2.270 ευρώ στο ΤΕΙ, εκδικάστηκε την Τετάρτη στα Δικαστήρια Χανίων χωρίς να εμφανιστεί η υπόδικος ούτε ο δικηγόρος της.

Παρόλα αυτά ο κ.Καπετανάκης ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο, ανέφερε πως  «μας κατέπληξε μια απόφαση η οποία μας λέει ότι  δεν στοιχειοθετείται ενόχληση του φορέα σας από αυτή την δραστηριότητα και κηρύσσεται αθώα».

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της διενέργειας των τηλεφωνημάτων, παρά μόνο για το εάν υπήρξε ενόχληση της λειτουργίας του ιδρύματος και έτσι κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση παρά του ότι, σύμφωνα με τον κ.Καπετανάκη το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην γίνονται μαθήματα, αλλά υπάρχουν καθηγητές και λειτουργούν εργαστήρια όπως το σεισμολογικό.

Έτσι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης κάνει λόγο για «νομικό κενό» στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος ενώ τονίζει σε κάθε κατεύθυνση πως «η Διοίκηση του ΤΕΙ προτίθεται σε κάθε παράνομη είσοδο να καταφεύγει στα Δικαστήρια και να διεκδικεί οι δικαστικές αρχές να προασπίσουν το συμφέρον του Δημοσίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου