Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινά η δίκη για τη ρατσιστική δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας


Μνήμες από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κασκαρά αναμένεται να "ξυπνήσουν" και πάλι καθώς ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του άτυχου 43χρονου άνδρα, στο κέντρο της Αθήνας πριν από ένα χρόνο. Κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ένας 27χρονος Αλβανός που όπως φέρεται να υποστηρίζει πιάστηκε στα χέρια με τον Κωνσταντίνο για την... τιμή της αδελφής του.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα άρχισαν έξω από μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη, ξημερώματα της 30ης Ιανουαρίου 2016. Ο Κωνσταντίνος είχε πάει με μία φίλη του και τον σύντροφό της σε ένα μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσουν. Σε διπλανό μπαρ βρισκόντουσαν και ο 27χρονος με την αδελφή του. Η αδελφή του κατηγορούμενου αισθάνθηκε αδιαθεσία, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και εξήλθε του καταστήματος. Όταν ο 27χρονος Αλβανός την αναζήτησε, τη βρήκε μαζί με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Ο 27χρονος παρανοϊκός Αλβανός βλέποντας τον Κωνσταντίνο πάνω από την αδελφή του, αντέδρασε έντονα και φέρεται να επιτέθηκε σωματικά στο θύμα, χτυπώντας τον όχι μόνο με γροθιές αλλά και με νύσσον όργανο, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ταξί για να πάει σε κάποιο νοσοκομείο καθώς αιμορραγούσε, ωστόσο, κατέληξε κατά τη διαδρομή.

«Ο αδερφός μου εκείνο το βράδυ βγήκε με την παρέα του απλά για να διασκεδάσει. Πήγε να βοηθήσει μια κοπέλα, που αισθάνθηκε άσχημα λόγω του αλκοόλ που είχε καταναλώσει και βρέθηκε δολοφονημένος. Πήγε να κάνει μια καλή πράξη και τον σκότωσε. Ένα χρόνο τώρα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά. Θέλουμε δικαίωση και την ανώτατη των ποινών που προβλέπεται για μια τέτοια δολοφονία», λέει στο protothema.gr, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, η αδελφή του θύματος.

Φως στις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου 43χρονου αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των φίλων και των δύο παρεών που διασκέδαζαν εκείνο το βράδυ σε διπλανά μαγαζιά αλλά και των αυτόπτων μαρτύρων.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου