Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Και το όνομα αυτού... Αριάδνη



Αριάδνη: το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του 2017

Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό Αριάδνη κυρίως την Πέμπτη 05/01 και Παρασκευή 06/01 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία:


Την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 1).  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.



 Χάρτης 1: Το βαρομετρικό χαμηλό Αριάδνη το πρωί της Παρασκευής 06/01


Την Παρασκευή 06/01, ημέρα των Φώτων, καθώς η Αριάδνη θα κινείται ανατολικά, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα (Χάρτης 2).



Χάρτης 2: Εισβολή πολύ ψυχρών αερίων μαζών το απόγευμα της Παρασκευής 06/01

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 07/01 και την Κυριακή 08/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν).

Θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις με πιο λεπτομερή στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.


Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη-Σ. Ντάφης
ΕΑΑ-Πεντέλη
Ενημέρωση: Τρίτη 03/01/2017, ώρα 20:00
meteo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου