Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Όταν το κράτος μετατρέπεται σε τσίρκο ~ Έκλεισαν ολόκληρο Υπουργείο, για να κόψουν πίτα με σουβλάκια!



Έκλεισαν» την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για να ψήσουν και να κόψουν την πίτα. Έστησαν κανονικό γλέντι με σουβλάκια!!!

Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες πολίτες που ήθελαν να εξυπηρετηθούν, είχαν ακόμα και ταξιδέψει για το σκοπό αυτό και βρήκαν τις πόρτες κλειστές


Δεν δίστασαν να βάλουν «λουκέτο» στις γενικές γραμματείες Εμπορίου και Βιομηχανίας οι εργαζόμενοί της, προκειμένου να κόψουν ανενόχλητοι την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους - με την αφορμή της οποίας είχαν στήσει ολόκληρο γλέντι!

Το γεγονός πως οι πολίτες που έφταναν στην υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν έβρισκαν τις πόρτες κλειστές χωρίς καμία προειδοποίηση δεν συγκίνησε τους υπαλλήλους, που με απόφαση του συλλόγου εργαζομένων απείχαν από τις θέσεις τους, προκειμένου να χαρούν ανεπηρέαστοι το πάρτι, στο οποίο προσφέρονταν ακόμα και σουβλάκια - όχι φυσικά στους ταλαίπωρους που έμεναν απέξω και χωρίς να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους, αλλά στους «από μέσα», που το ευχαριστήθηκαν δεόντως

Φωτογραφίες από το γλέντι που αναρτήθηκαν στα social media και δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» - Οι υπάλληλοι διακρίνονται να ψήνουν σουβλάκια και να έχουν στήσει τραπέζια για το φαγοπότι


Η ταλαιπωρία ήταν ακόμα μεγαλύτερη για όσους ατυχείς πολίτες είχαν επιλέξει την χθεσινή ημέρα για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την ΓΓ Εμπορίου και για το σκοπό αυτό είχαν ταξιδέψει από την επαρχία. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, ένας τουλάχιστον συμπολίτης μας είχε ταξιδέψει για τον σκοπό αυτό από την Θεσσαλονίκη, αφού μάλιστα προηγουμένως είχε συμβουλευθεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της υπηρεσίας, ώστε να βεβαιωθεί πως λειτουργούσε κανονικά. Την επομένη πάντως υπήρξε ανάρτηση, η οποία πληροφορούσε τους πολίτες πως «η κατάθεση των εμπορικών σημάτων και το πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας την Πέμπτη 19-01-2017 λόγω εκδήλωσης κοπής πίτας θα λειτουργήσει ως τις 12:30».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν έστω για λίγα λεπτά ο Γ.Γ. Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης και ο Γ.Γ.  Βιομηχανίας Στ. Ζαφείρης.



Συνεστίαση εξωραϊστικού συλλόγου σε χασαποταβέρνα θύμιζε χθες το κτίριο όπου στεγάζονται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το ιστορικό κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Στο ισόγειο του κτιρίου είχαν στρωθεί από άκρη σε άκρη τραπέζια, ενώ σε όλο το κτίριο ήταν από νωρίς διάχυτη η μυρωδιά της... τσίκνας, καθώς στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο αίθριο του κτιρίου είχαν στηθεί ψησταριές και οι υπάλληλοι έψηναν σουβλάκια. Ο λόγος; Ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου πραγματοποίησε χθες σε εργάσιμη ημέρα και ώρα την εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι η εικόνα που είχε χθες το υπουργείο, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες που το επισκέπτονταν για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους έβρισκαν τις υπηρεσίες «κλειστές λόγω κοπής πίτας». Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (από εκεί προέρχονται και οι σχετικές φωτογραφίες), πολίτης ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς έπρεπε να παραστεί σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, όπου κρίνονται προσφυγές που κατατίθενται σε εμπορικά σήματα τα οποία δεν έγιναν δεκτά. Ωστόσο, αντίκρισε την εικόνα αυτή, ενώ ενημερώθηκε ότι έχει αναβληθεί η συνεδρίαση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σχετική ενημέρωση· ο πολίτης την είχε ελέγξει ακριβώς λόγω του μεγάλου ταξιδιού που είχε να κάνει.

Στην ιστοσελίδα εμφανίστηκε χθες, 19/1, ενημέρωση περί αναβολής, με ημερομηνία ανάρτησης τη 18η Ιανουαρίου.Βεβαίως, το ίδιο το υπουργείο φρόντισε με περισσή ειλικρίνεια (ή θράσος) να διαλύσει κάθε αμφιβολία μας. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου υπάρχει ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται: «Η κατάθεση των εμπορικών σημάτων και το πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας την Πέμπτη 19-01-2017 λόγω εκδήλωσης κοπής πίτας θα λειτουργήσει έως τις 12.30».

Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε το αδιαχώρητο, καθώς για πρώτη φορά προσφέρθηκαν και σουβλάκια, παρευρέθησαν –έστω και για λίγο– τόσο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης όσο και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στ. Ζαφείρης, νομιμοποιώντας με το παραπάνω τη μη λειτουργία των υπηρεσιών, αν και χθες δεν ήταν κάποια αργία αλλά ούτε καν ημιαργία. Κανείς δεν είπε να καταργηθούν έθιμα όπως η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών, αλλά μερικά λεπτά της ώρας αρκούν. Τα έξοδα, πάντως, καλύφθηκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων από τα έσοδα λαχειοφόρου αγοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου