Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Μα καλά, το Πακιστάν που στέλνει λάθρο σε όλο τον κόσμο έχει λεφτά για πυρηνικά;


Το Πακιστάν εκτόξευσε επιτυχώς βαλλιστικό πύραυλο για πρώτη φορά
 
Είναι επιβεβαιωμένο πως ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και πως «μπορεί να πλήξει πολλαπλούς στόχους με επιτυχία, αποφεύγοντας τα εχθρικά ραντάρ».
Το Πακιστάν εκτόξευσε για πρώτη φορά επιτυχώς βαλλιστικό πύραυλο εδάφους-εδάφους ικανού να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.


Ο πύραυλος ονομάζεται Ababeel και έχει βεληνεκές 2.200 χιλιομέτρων,  ενώ είναι «ικανός να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία MIRV», όπως αναφέρει ανακοίνωση των Πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι επιβεβαιωμένο πως ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και πως «μπορεί να πλήξει πολλαπλούς στόχους με επιτυχία, αποφεύγοντας τα εχθρικά ραντάρ.»

Όπως αναφέρεται, κατασκευάστηκε ως απάντηση στην «αυξανόμενη δύναμη βαλλιστικών πυραύλων» των γειτονικών στο Πακιστάν χωρών και σχεδιάστηκε για να «αυξήσει τη δύναμη Αποτροπής», υπονοώντας προφανώς την Ινδία.

Όπως έχει γίνει γνωστό η Ινδία έχει ήδη αναπτύξει από πέρσι ένα αντιβαλλιστικό σύστημα ικανό, να αναχαιτίζει πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, ο πρόεδρος της χώρας και ο πρωθυπουργός έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους προς τις ομάδες που τον κατασκεύασαν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου