Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ρατσισμός χωρίς τέλος και στις ΗΠΑ +vid


Αυτοί βασάνισαν 18χρονο με ειδικές ανάγκες live στο facebook

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της πολιτείας Ιλινόις εναντίον τεσσάρων μαύρων οι οποίοι κακοποιούσαν επί ώρες έναν 18χρονο λευκό με ειδικές ανάγκες, τον οποίο είχαν απαγάγει, σκηνές που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη.



Ο Τζόρνταν Χιλ, ο Τεσφαγέ Κούπερ και οι αδελφές Μπρίτανι και Τανίσα Κόβινγκτον κατηγορούνται για απαγωγή, παράνομη κράτηση, κακοποίηση με θανατηφόρο όπλο και εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο. Η Τανίσα Κόβινγκτον είναι η μεγαλύτερη από τους τέσσερις, ηλικίας 24 ετών, ενώ οι υπόλοιποι είναι 18 ετών.

«Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ», σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπόιντ, γαμπρός του θύματος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη.

Το συμβάν, ένα μέρος του οποίου μεταδόθηκε από την υπηρεσία Facebook Live την Τρίτη, τράβηξε την προσοχή ακόμη και του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το χαρακτήρισε «φρικτό» σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC-TV.

Το θύμα «έχει νοητικά προβλήματα», ανακοίνωσε η αστυνομία του Σικάγο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θύμα γνώριζε τουλάχιστον έναν από τους δράστες από το σχολείο. Συναντήθηκε με τον Χιλ σε ένα εστιατόριο McDonald’s σε ένα προάστιο του Σικάγο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Όταν δεν επέστρεψε σπίτι του την επόμενη ημέρα, οι γονείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του. Μέρες αργότερα, την Τρίτη, εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Χιλ πήρε με ένα κλεμμένο φορτηγάκι το θύμα από το εστιατόριο και πέρασαν τις δύο επόμενες ημέρες μαζί, κάνοντας επισκέψεις σε φίλους ενώ κοιμόντουσαν στο φορτηγάκι.

Την Τρίτη «ένας ψευτοκαυγάς» μεταξύ τους στο διαμέρισμα των αδερφών Κόβινγκτον βγήκε εκτός ελέγχου. Στη συνέχεια το θέμα βρέθηκε δεμένο για τέσσερις με πέντε ώρες, ενώ του είχαν κλείσει το στόμα και τον κακοποιούσαν. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον ανάγκασαν να πιει νερό από την τουαλέτα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Σικάγο Κέβιν Ντάφιν.


Στο 30λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι τέσσερις νεαροί να κακοποιούν το θύμα τους φωνάζοντας: «Γαμιέται ο Ντόναλντ Τραμπ! Γαμιούνται οι λευκοί!».

Το θύμα φαίνεται να είναι κουλουριασμένο σε μια γωνιά με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα με ταινία. Τα ρούχα του είναι σκισμένα, ενώ ένα μέρος των μαλλιών του έχει ξυριστεί και στο κεφάλι του φαίνεται μια πληγή που αιμορραγεί.

Η αστυνομία εντόπισε το θύμα αφού οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν για τον θόρυβο που προερχόταν από το διαμέρισμα των αδερφών Κόβινγκτον. Τον βρήκαν έξω στο κρύο να φορά μόνο ένα φανελάκι, εσώρουχο και παπούτσια.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κάποιος θα ήθελε να αναρτήσει αυτό το βίντεο στο Facebook», σχολίασε ο Ντάφιν.

Αν και η αστυνομία δεν έχει αναφερθεί σε κανένα τέτοιο στοιχείο, σχολιαστές συντηρητικών μέσων κατήγγειλαν την επίθεση εναντίον ενός υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ από μέλη, όπως είπαν, του κινήματος Black Lives Matter, που δημιουργήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων.

«Κινητοποιηθείτε μαζί μου για να ζητήσετε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον ξυλοδαρμό από το BLM ενός υποστηρικτή με ειδικές ανάγκες του Τραμπ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο δεξιός πολιτικός σχολιαστής Γκλεν Μπεκ.

Πολλά μηνύματα υποστήριξης προς το θύμα εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα με την ένδειξη #BLMKidnapping (απαγωγή από το Black Lives Matter).








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου