Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουνε στελέχη γιατί όλοι... διορίστηκαν στο Δημόσιο!



Απίστευτη παραδοχή σε κομματικό ενημερωτικό έγγραφο νομαρχιακών του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε ξεμείνει από στελέχη γιατί πολλοί σύντροφοι συμμετέχουν στον κυβερνητικό μηχανισμό!
Με λίγα λόγια όλοι διορίστηκαν!


Δείτε το επίμαχο σημείο:




Το κομματικό ενημερωτικό σημείωμα το οποίο δημοσιεύει το bankingnews.gr έχει τίτλο: «Εκτιμήσεις από τις Συνδιασκέψεις των Νομαρχιακών Οργανώσεων» και «μεταφέρει» τα «δυσάρεστα μαντάτα» από επτά Νόμους της χώρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πλ. Κουμουνδούρου, αλλά και στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε: Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ηλεία, Άρτα, Λάρισα.




Ως «Γενική εικόνα» η εκτίμηση των «Οργανώσεων Μελών» σε επτά Νόμους για τον μήνα Ιανουάριο (2017) όπου είχαν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι κομματικές «φιέστες» για την συμπλήρωση δύο ετών του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας αναφέρεται: «Οι συνδιασκέψεις έγιναν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις Ο.Μ. (Οργανώσεις Μελών)».
,
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως στο κομματικό ενημερωτικό έγγραφο είναι οι «δυσάρεστες» διαπιστώσεις των κομματικών οργάνων για την εικόνα που επικρατεί στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κομματικό έγγραφο διαπιστώνεται:

1. «Αγωνία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και απαίτηση για τη μη λήψη μέτρων.
Είναι σαφές ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις στα μέλη του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες.»

2. «Η αδυναμία του κόμματος να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες.
Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα Οργανώσεων Μελών που τα μέλη τους δεν γνώριζαν νομοσχέδια της κυβέρνησης.»

3. «Επισημάνθηκε η ανάγκη πρωτοβουλιών για την επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων από τον φιλικό περίγυρο του κόμματος που δεν αξιοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.»

4. «Γενικά η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου παρά τα ελλείμματα πληροφόρησης εκτιμήθηκε θετικά στις περισσότερες διασκέψεις.»

5. «Κορυφαίο θέμα η οργανωτική κατάσταση του κόμματος με κοινό παρονομαστή τη χαμηλή συμμετοχή των μελών, την αδυναμία παρέμβασης στο χώρο τους και το γεγονός ότι το κόμμα τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων.»

6. «Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εδώ η δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών.»

Όπως αναφέρει στο σημείο -7- το κομματικό έγγραφο «το δείγμα αναφέρεται σε 402 αντιπροσώπους σε 7 νομαρχιακές». Πρόκειται για Οργανώσεις Νόμων όπου το κυβερνών κόμμα είχε αποσπάσει σημαντικά υψηλά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.



Μέσα σε αυτό το εσωκομματικό κλίμα το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Κεντρική Επιτροπή τις εργασίες της οποία θα ανοίξει με εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας.
Το κομματικό έγγραφο που δημοσιεύει το bankingnews.gr, αποτελεί προπομπό που προμηνύει ότι η συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου θα είναι τουλάχιστο «θερμή».
Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλούν συγκεκριμένες αναφορές και διαπιστώσεις για «χαμηλή συμμετοχή μελών», «κόμμα που τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων» και «δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών».
Όσο για την αναφορά περί «αποδυνάμωσης του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό» θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει κάποιοι «βολεύουν τα δικά τους κομματικά παιδιά» σε κυβερνητικές θέσεις «αδειάζοντας τα τοπικά κομματικά γραφεία και τις οργανώσεις».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η υψηλή φορολογία, το μη σταθερό φορολογικό πλαίσιο, η απίστευτη γραφειοκρατία, η παραοικονομία που οργιάζει, οι τράπεζες που αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα λειτουργούν αποτρεπτικά για όποιο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα.
Αλλά εμείς παρ όλα αυτά περιμένουμε στην γωνία την ανάπτυξη !!!

Το ΝΟΜΙΣΜΑ είναι ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΙΣΧΥΟΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ.!!
https://www.youtube.com/watch?v=9EilikHIJgs

Δημοσίευση σχολίου