Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Στο έλεος λαθρο-Αλγερινών πορτοφολάδων το κέντρο της Θεσσαλονίκης ~ Τρόμος για τους Έλληνες κατοίκους


Βράδυ Τρίτης. Ώρα 22:00. Τρεις δικυκλιστές της ομάδας «Ζ» περικυκλώνουν δύο μελαμψούς νεαρούς στην πλατεία της Καμάρας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Με συνοπτικές διαδικασίες τους ακινητοποιούν και τους περνούν χειροπέδες. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, σύμφωνα με το οποίο οι δύο νεαροί είχαν αρπάξει τις τσάντες δύο φοιτητριών και είχαν πάρει τα κινητά τηλέφωνα από άλλες δύο. Οι δύο νεαροί Αλγερινοί συνελήφθησαν και...
οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται στο κέντρο της πόλης όλο το 24ωρο. Το... αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνει καθημερινά πλήθος τέτοιων ειδήσεων. Νεαροί από την Αλγερία που εισήλθαν στην Ελλάδα μαζί με άλλους λάθρο από Συρία έχουν «αλώσει» το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να ελέγξει τη δράση τους. Ο μεγάλος αριθμός των λαρθοεισβολέων, ωστόσο, καθιστά την κατάσταση μη διαχειρίσιμη.

«Μέσα σε μία βάρδια κάθε αστυνομικός που περιπολεί στο κέντρο της πόλης θα κληθεί να επέμβει σε τουλάχιστον πέντε περιστατικά αρπαγής τσάντας ή κλοπής κινητού. Τον τελευταίο μήνα οι δράστες αυτών των περιστατικών είναι στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες από την Αλγερία ή το Μαρόκο» δηλώνει στο thestival.gr μάχιμος αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες αυτών των συμβάντων είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία λαθροεισβολείς από την Αλγερία και το Μαρόκο. Εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας μαζί με (ντεμέκ) Σύρους λαθρομετανάστες θεωρώντας ότι θα καταφέρουν να περάσουν στην Ευρώπη. Το κλείσιμο των συνόρων τους παγίδευσε στη χώρα μας. Πλέον προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Οι αρπαγές τσαντών και κινητών τηλεφώνων είναι για αυτούς ένα μέσο να βγάλουν τα προς το ζην.


Οι δράστες συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι οι δράστες συλλαμβάνονται και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι από τους Εισαγγελείς. Από την πλευρά τους οι λειτουργοί της θέμιδος είναι αναγκασμένοι να αποφασίζουν βάσει συγκεκριμένων νόμων και ως εκ τούτου δεν μπορούν να στείλουν στην φυλακή έναν λαθρομετανάστη ο οποίος έκλεψε μια τσάντα ή ένα κινητό τηλέφωνο.

«Συλλαμβάνουμε άτομα από την πλατεία της Ροτόντας ή την Καμάρα και τη Ναυαρίνου και την επόμενη ημέρα τους βλέπουμε εκεί να πίνουν καφέ και να μας χαιρετάνε ειρωνικά. Όσο γρήγορα κι αν τρέξουμε κι όσο κι αν παλέψουμε δεν πρόκειται να περιοριστεί το φαινόμενο αν δεν τεθούν αυστηροί κανόνες από το κράτος» επισημαίνει αστυνομικός της Άμεσης Δράσης.


Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Μπορεί οι Έλληνες κάτοικοι της Ροτόντας και της Ναυαρίνου να έχουν ανακουφιστεί εσχάτως από το εμπόριο ναρκωτικών που γινόταν μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους όμως πλέον δηλώνουν τρομοκρατημένοι από το θράσος των Αλγερινών ρατσιστών. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών τους έχουν κάνει να φοβούνται να περπατούν στην περιοχή τις νυχτερινές ώρες.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φοβόμαστε να περπατήσουμε στην περιοχή της Καμάρας. Έρχονται δίπλα μας και κοιτάνε τις τσάντες μας αδιαφορώντας για το αν τους έχουμε αντιληφθεί. Κάτι πρέπει να γίνει» δηλώνει στο thestival.gr η Ελευθερία Καρασαββίδου, φοιτήτρια του ΑΠΘ και κάτοικος της οδού Μελενίκου.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο. Το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από Αλγερινούς και Μαροκινούς και τα περιστατικά παραβατικότητας έχουν αυξηθεί. Την ίδια ώρα ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εγκαταλείπουν τα μισθωμένα με χρήματα των ΜΚΟ ακίνητα στο Βόλο και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη ολοένα αυξάνεται.


http://www.thestival.gr/society/police/item/307602-sto-eleos-algerinon-portofoladon-to-kentro-tis-thessalonikis

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δειτε τον ζηλο(φανατισμο) των τουρκων γκριζων λυκων ülkücü bozkurtlar
τους ζηλευουμε μακαρι να τους μοιαζαμε και μεις
θα μας σφαξουν ολους στο γονατο αφου πρωτα μας ξεκ@λιασουν.....

https://www.youtube.com/watch?v=zBKo_VXxnZo



Ανώνυμος είπε...

Οι δύο νεαροί Αλγερινοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.Εκεί τους έκλασαν τα αρχίδια τους κέρασαν και έναν καφέ και τους άφησαν ελεύθερους. Ποια αστυνομία μωρέ .Τα τσουτσέκια με τα φρέντο και τα κινητά που ξαπλαρώνουν όλοι μέρα στα καφέ παριστάνοντας τους σερίφιδες του γλυκού νερού στις μαθήτριες του γυμνασίου;

Δημοσίευση σχολίου