Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επίθεση εναντίον της Συρίας εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ


Πενηνταεννέα πυραύλους Κρουζ εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον στόχων της συριακής κυβέρνησης, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα και οι στόχοι περιλαμβάνουν την αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν...
τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων, συριακά αεροσκάφη, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού, ανέφερε ανωνύμως Αμερικανός αξιωματούχος.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.




Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, πραγματοποιήθηκε στις 04:40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οι 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ” εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου, η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στην γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενους στους Αμερικανούς συμπολίτες του, για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αμυντικού ενδιαφέροντος στη Συρία:
“Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.
Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.
Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος.
Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ.




Συρία: Σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε η βάση που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ - Τέσσερις στρατιώτες νεκροί

Συρία: Σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε η βάση που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ - Τέσσερις στρατιώτες νεκροί

Τέσσερις σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία, η οποία κατέστρεψε «σχεδόν ολοσχερώς» την αεροπορική βάση του καθεστώτος της Δαμασκού, την οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσά τους και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης και δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την βάση από την οποία απογειώθηκε το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, η οποία ελέγχεται από σύρους αντάρτες και τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία και όπου 86 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με χημικά όπλα.

Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.

«Υπήρχαν αεροσκάφη τύπου Soukhoï-22, Soukhoï-24 και Mig-23», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη Συρία.
Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου