Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κλείνουν τα Βασίλαγας 3B Markets;


Ενώ αυτήν την περίοδο, κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και το "γιορτάζει" με φυλλάδιο προϊόντων σε τιμές κόστους...

Έντονη ανησυχία υπάρχει από τους εργαζομένους στα super markets «Βασίλαγας», καθώς από τα Χριστούγεννα και μετά μειώνονται τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων αλλά και αφαιρείται εξοπλισμός, ενώ πλέον γίνονται προσφορές για τους καταναλωτές, σε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων.




Οι εργαζόμενοι και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης ζήτησαν την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καθώς η διοίκηση της εταιρείας δεν τους ενημέρωνε για τις αλλαγές που ετοιμάζονται, όπως καταγγέλθηκε και αρμοδίως.

Η τριμερής συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία της Επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη και την εταιρεία εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, ο οποίος δεν αποκάλυψε τα σχέδια της «Βασίλαγας», αλλά μόνο δήλωσε πως ότι τελικώς γίνει, θα είναι σύννομο.

Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας – άγνωστο πόσοι ακριβώς τον αριθμό- πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ όπως δήλωσαν και στην Επιθεώρηση η επιδίωξή τους είναι μία, η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, είτε στη «Βασίλαγας», είτε στην περίπτωση που κλείσει τα super market, στην εταιρεία που ενδεχομένως θα πάρει τα σημεία πώλησης για να τα λειτουργήσει.

Η Voria.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της εταιρείας αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και συζητήσεις πελατών με εργαζόμενους στα καταστήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν οφείλει αμοιβές προς το προσωπικό, το οποίο, όμως, ανησυχεί για τη δουλειά του, ενώ πολλοί υπάλληλοι, βλέποντας τη μεθοδευμένη συρρίκνωση αλλά και εξαιτίας των μετακινήσεων από το ένα κατάστημα στο άλλο, έχουν παραιτηθεί και φύγει από την εταιρεία.

Όπως είπε στη Voria.gr η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης κ. Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, στα καταστήματα της αλυσίδας μέχρι πριν τα Χριστούγεννα του 2016 απασχολούνταν περί τα 190 άτομα. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί στους 120 ενώ πρόκειται άμεσα να αποχωρήσουν και άλλοι, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Να σημειωθεί ότι η «Βασίλαγας» έχει εννέα εταιρικά super market και κάτω από την ομπρέλα της τέσσερα συνεργαζόμενα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1994 στην εισαγωγή και εμπορία τροφίμων, ενώ στην αγορά των super market άρχισε να αναπτύσσει δραστηριότητα το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα καταστήματα της «Βασίλαγας» λειτουργούν σε ιδιόκτητους χώρους.

Πηγή: http://voria.gr/article/vasilagas-ae-adiazoun-ta-katastimata-fovi-gia-louketo




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Τέλος εποχής για γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη
25 Μαϊ 201711.37
Φωτ. αρχείου.


Τέλος εποχής για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Βασίλαγας» από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάποιους μήνες τα ράφια στα σούπερ μάρκετ άδειαζαν, ωστόσο, πλέον έχουμε το οριστικό λουκέτο σε καταστήματα της εταιρείας, τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του typosthes.gr έχουν ήδη πουληθεί. Η «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market» έχει κρατήσει μόλις τρία καταστήματα ανοιχτά (σ.σ. χωρίς προϊόντα στα ράφια), ενώ στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοί της.
Όπως αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο typosthes.gr οι εργαζόμενοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας – αν θα υπάρξει πώληση ή πτώχευση – ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί σε τρία καταστήματα (Φοίνικα – Σχολάρι – Χαλκιδική, χωρίς προϊόντα στα ράφια). Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία μεθοδεύει το «άδειασμα» των καταστημάτων από εργαζομένους ώστε να τα παραδώσει άδεια σε κάποιον πιθανό αγοραστή. Όπως μαθαίνει το typosthes.gr, από τους συνολικά 190 εργαζόμενους έχουν ήδη παραιτηθεί περίπου οι 90, μετά και από πιέσεις της εταιρείας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του typosthes.gr, τα καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο εντός Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πουληθεί, όχι όμως σε πιθανό αγοραστή της «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market». Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της αλυσίδας, χωρίς ακόμη να είναι βέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι.
Οι 100 εργαζόμενοι ζητούν ενημέρωση από την εταιρεία, φοβούμενοι πως θα χαθούν δεδουλευμένα αλλά και οι θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία και στους προμηθευτές της εταιρείας.
Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, παρά τις προσπάθειες του typosthes.gr, να υπάρξει απάντηση από την «Βασίλαγας ΑΕ 3B Market».
ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ



Ενημέρωση 2η:







ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΕ ΠΕΝΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ
15 Ioυνίου 2017 / voria.gr

Οι εργαζόμενοι του Βασίλαγα ζητούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.

Στην εταιρεία Ανατολή ΑΕ(σούπερ μάρκετ Ναταλί) πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε καταστήματα της αλυσίδας Βασίλαγας στη Θεσσαλονίκη. Η Ανατολή Α.Ε. έχει άλλα έξι σούπερ μάρκετ στον νομό Θεσσαλονίκης. Ιδιοκτήτης της Ανατολή Α.Ε. είναι ο κ. Αθανάσιος Μεζές, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο εμπόριο οπωροκηπευτικών και στις εξαγωγές ακτινιδίων, ενώ έχει και μια επιχείρηση που κατασκευάζει τελάρα.

Η επιχείρηση Βασίλαγας είχε συνολικά 11 καταστήματα. Ένα στην Χαλκιδική (Κασανδρεία), ένα στην Αριδαία και άλλα εννέα στον νομό Θεσσαλονίκης.

Από τις 11 Μαΐου οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας μεταφέρθηκαν στο κατάστημα Καλοχωρίου προκειμένου να συνεχιστεί η εργασιακή τους σχέση. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί περίπου 140 εργαζόμενοι, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται περίπου 60.

Στις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι είχαν τριμερή συνάντηση με τη διοίκηση της Βασίλαγας και της Ανατολή ΑΕ. Η στάση της νέας επιχείρησης ήταν να προτείνει όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν να προσληφθούν εκ νέου στην Ανατολή με καινούριες συμβάσεις εργασίας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα ενός μήνα, ενώ εκκρεμεί η καταβολή επιδομάτων και αδειών στους παραιτηθέντες εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατά τη διαμαρτυρία τους επεδίωξαν συνάντηση με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο διαφημιστικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η εταιρία Ανατολή Α.Ε. ανακοινώνει το άνοιγμα των πέντε νέων καταστημάτων Ναταλί, σε σημεία όπου βρισκονταν τα καταστήματα Βασίλαγας:







Δείτε ακόμη:
Γιατί είναι φθηνά τα 3B Markets; ~ Εισαγόμενα τρόφιμα made in Greece!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου