Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Άδενδρο εκτροχιασμός τρένου ~ 2 συνολικά οι νεκροί και 5 τραυματίες


Δελτίο Τύπου ΟΣΕ 13/5/2017 – Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας I/C58

Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο  για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες,...
εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ κάνει λόγο για 2 νεκρούς, ηλικίας 39 και 50 ετών.
Ωστόσο, σύγχυση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα όταν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κώστας Καρακατσιανόπουλος μιλώντας σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ανέφερε ότι οι νεκροί ήταν δύο και όχι τέσσερις, όπως επίσημα είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!


Ενημέρωση:

Δείτε την (διορθωμένη) ανακοίνωση του ΟΣΕ στις 3 το πρωί (αρχικά έκανε λόγο για 4 νεκρούς)

Χθες στις 21:45 η αμαξοστοιχία I/C58 η οποία μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Επίσης άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά με λεωφορεία και εφεδρική αμαξοστοιχία στον τελικό τους προορισμό των επιβατών που δεν τραυματίστηκαν αλλά και των επιβατών που λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας είχαν παραμείνει σε εκατέρωθεν σταθμούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, μετά από εντολή του Υπουργού κυρίου Χρ. Σπίρτζη, μεταβαίνουν επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος, όπου ήδη βρίσκονται κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχουν δυο νεκροί, τρείς σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες, ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Στα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες έχουν σπεύσει στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλη η σιδηροδρομική οικογένεια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.



























Φωτογραφίες: Eurokinissi


Δείτε όλες τις ενημερώσεις από την αρχή του συμβάντος:
http://krasodad.blogspot.gr/2017/05/2-picsvid.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου