Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Σοκ στη Θεσσαλονίκη ~ Λαθρομετανάστες αποκεφάλισαν...


Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστές τρεις λαθρομετανάστες από την Περσία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Δερβενίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αρχές ιδιοκτήτης αγροικίας της περιοχής οι τρεις λαθρομετανάστες εισέβαλαν στον αύλειο χώρο της ιδιοκτησίας του και αποκεφάλισαν μια προβατίνα. Νωρίτερα οι δράστες απαθανάτισαν τη στιγμή της εισβολής βγάζοντας φωτογραφίες τα ζώα αλλά και τους εαυτούς τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr ο ιδιοκτήτης της αγροικίας δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα οικόσιτα ζώα του βρίσκονται στο στόχαστρο προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Αλεξίλ», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων. Από το βράδυ της Μ. Παρασκευής μέχρι χθες άγνωστοι είχαν εισβάλει ακόμη τρεις φορές.

Χθες το απόγευμα οι κάμερες ασφαλείας της οικίας κατέγραψαν την είσοδο ομάδας πέντε ατόμων στο χώρο όπου βρίσκονται τα οικόσιτα ζώα. Ο ιδιοκτήτης έσπευσε στο σημείο μαζί με την Αστυνομία. Συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Δύο ώρες αργότερα κάτοικοι των γύρω σπιτιών αντιλήφθηκαν εκ νέου παρουσία αγνώστων ατόμων στον αυλόγυρο της αγροικίας. Αστυνομικός από το camp φιλοξενίας συνέλαβε δύο άτομα τα οποία είχαν κρυφτεί έξω από την αγροικία. Κατά τη σύλληψη διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν αποκεφαλίσει μία προβατίνα. Νωρίτερα είχαν βγάλει φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα τους χώρους της αγροικίας και τα ζώα που ήταν στον αυλόγυρο.

«Φοβάμαι ότι οι δράστες επέστρεψαν μετά τη σύλληψη του τσιλιαδόρου για να στείλουν κάποιο μήνυμα. Για ποιο λόγο να αποκεφαλίσουν το ζώο. Σας το τονίζω! Δεν το έσφαξαν απλά. Το αποκεφάλισαν» δήλωσε στο thestival.gr o ιδιοκτήτης της αγροικίας.

Οι τρεις συλληφθέντες πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Λαγκαδά ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σημειωτέον ότι το αδίκημα της ζωοκτονίας θεωρείται κακούργημα.

Την υπόθεση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής επιμελείται ο δικηγόρος Θέμης Δαμάκης. «Αναμένουμε τον σχηματισμό δικογραφίας και στη συνέχεια θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των πράξεων των τριών συλληφθέντων και των κατηγοριών που τους βαρύνουν», δήλωσε ο κ. Δαμάκης στο thestival.gr.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου