Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μπουρίνι με πολύ νερό και λίγο χαλάζι σε Άδενδρο - Χαλκηδόνα - Γιαννιτσά


Καλοκαιρινή βροχή με τα όλα της την τελευταία ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε, έριξε λίγο (ευτυχώς) χαλάζι, ενώ οι ισχυρότατες ριπές ανέμου κάνανε μικροζημιές σε δέντρα και κατασκευές. Πολλοί οι κεραυνοί. Λίγες διακοπές στην υδροδότηση προς το παρόν.


Φαινότανε το πράμα από το μεσημέρι με την κουφόβραση που επικρατούσε. Στις 8μιση περίπου, σύννεφα από Γιαννιτσά μεριά (με νοτιοανατολική κατεύθυνση) δημιούργησαν την ισχυρή καταιγίδα που ολοκληρώθηκε στις 9:30.

Αν και οι προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα ήτανε σε χαμηλό επίπεδο, όποιος βρέθηκε απροετοίμαστος κι εκτεθειμένος, θα πέρασε δύσκολες στιγμές. Η οδήγηση ήτανε σχεδόν αδύνατη και οι άνεμοι θυελλώδεις, στα 8 μποφώρ!

Ευχή όλων να μην επηρεάστηκαν οι καλλιέργειες.

Οι πρώτες πληροφορίες από Γιαννιτσά και Πέλλα κάνουνε λόγο για παρόμοιες καιρικές συνθήκες.






*Η πρώτη φωτό είναι από παλαιότερη καταιγίδα στην περιοχή. 



Ενημέρωση:
Χαλάζι στην Αλπωπία, πλημμύρα στα Γιαννιτσά


Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Πέλλας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Από τους δυνατούς ανέμους και τη βροχόπτωση που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (14/6), έπεσαν δέντρα σε πολλές περιοχές, όπως και στο δρόμο της Αξού, της Καρυώτισσας και στο ύψος της πίστας υποψηφίων οδηγών της Κρύας Βρύσης (όπου μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν δεν είχαν κοπεί όλα εκείνα τα γέρικα δέντρα προ ημερών, μετά από δημοσιεύματα του ”Λόγου) με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Αστυνομία να έχουν κινητοποιηθεί για να απομακρυνθούν οι κορμοί, λόγω της επικινδυνότητας.

Νωρίτερα, στην πλατεία Γ. Γιώτα, στο κέντρο των Γιαννιτσών πλημμύρισαν καταστήματα με τους ιδιοκτήτες να παλεύουν στην κυριολεξία να σώσουν τα εμπορεύματα τους και το νερό που συσσωρεύτηκε ήταν για να κινούνται βάρκες και όχι ΙΧ.

Δείτε το βίντεο από logospellas.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου