Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Βορά των χουλιγκάνων...


Ό​​λοι θυμόμαστε την περιπέτεια που είχε ο καθηγητής του Παντείου Αγγελος Συρίγος όταν έγινε, εντός του πανεπιστημίου, θύμα επίθεσης τριών εξωπανεπιστημιακών. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Λίγο μετά τη μία έβγαινα από το κτίριο του Παντείου και είδα κάποιον να γράφει κάποια συνθήματα με σπρέι στον τοίχο. Τον πλησίασα με ήρεμο τρόπο και του λέω: “Σε παρακαλώ, μη γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι”. Μου λέει αυτός: “Δικός σου είναι ο τοίχος;”. Του λέω: “Είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”. Την ώρα εκείνοι έρχονται δύο συνάδελφοί του με ύφος ενοχλημένο και...
παίρνουν το σπρέι και μου βάφουν το παντελόνι μαύρο. Οπως πάνε να μου το βάψουν, σπρώχνω το χέρι του ενός και μου την “έπεσαν” και οι τρεις. Ο ένας με χτύπησε με τη βάση του σπρέι που κρατούσε, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν οι φοιτητές που ήταν γύρω τριγύρω όπου έγινε το συμβάν και έτσι έληξε πολύ γρήγορα»

Η παρέμβαση των φοιτητών έσωσε τον καθηγητή από τα χειρότερα και φοιτητές ήταν που παρέδωσαν έναν από τους δράστες στην αστυνομία. Ο καθηγητής νοσηλεύτηκε με επτά ράμματα στο κεφάλι, αλλά τουλάχιστον ένας από τους δράστες τιμωρήθηκε.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, για την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη του δράστη θα πρέπει να συγκληθεί το επταμελές πρυτανικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών. Αφού συγκληθεί (άντε βρες και μάζεψε τώρα επτά άτομα) και υπό την προϋπόθεση ότι οι σύντροφοι του χουλιγκάνου δεν θα έχουν καταλάβει τον χώρο συνεδρίασης κρατώντας ακόμη και ομήρους τα μέλη του συμβουλίου, κάποιος θα καλέσει την αστυνομία για να συλληφθεί ο τραμπούκος. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Μας δουλεύει η κυβέρνηση; Φυσικά. Στριμωγμένη για μία ακόμη φορά στην «υπερήφανη διαπραγμάτευση», αποφάσισε να κάνει κάτι οπισθοδρομικό. Αποφάσισε να καταστρέψει κάθε ελπίδα ανάκαμψης των ΑΕΙ, έτσι για να ικανοποιήσει την κομματική νεολαία της και ίσως να νιώσουν κάπως αριστεροί οι βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ρίχνει και πάλι την πανεπιστημιακή κοινότητα (φοιτητές και καθηγητές) βορά κάθε χουλιγκάνου που κυκλοφορεί συνήθως εκτός πανεπιστημίων. Δεν πέρασε ένας μήνας από τότε που «Βίαιη επίθεση στη Νομική Σχολή Αθηνών δέχθηκε φοιτητής από άτομο, λίγα λεπτά μόνο μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος... (Την προηγούμενη μέρα) άγνωστοι εισέβαλαν σε αίθουσα της Νομικής κατά τη διάρκεια μαθήματος αναζητώντας τον φοιτητή που δέχθηκε την επίθεση...» («Καθημερινή» 10.5.2017).

Τις προηγούμενες ημέρες, οι χουλιγκάνοι φορώντας κουκούλες και κραδαίνοντας καδρόνια ψάχνουν στο Πάντειο τον κ. Αγγελο Συρίγο· δεν θα έχουν κανένα φόβο, ουδεμίας Αρχής, για να συνεχίσουν τους τραμπουκισμούς τους. Περίπου 150 άτομα «επισκέφθηκαν» το Πάντειο Πανεπιστήμιο αναζητώντας τον καθηγητή, ο οποίος ευτυχώς δεν βρισκόταν εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την ψήφιση αυτής της επαίσχυντης ρύθμισης ηθικοί αυτουργοί για ό,τι κι αν συμβεί εντός των ΑΕΙ θα είναι ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές που θα την υπερψηφίσουν. Προσωπικώς. Διά πράξεων και παραλείψεων ανάβουν πράσινο φως για να συνεχιστούν οι βιαιοπραγίες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πέριξ των οποίων κυκλοφορούν πλέον σουγιάδες και τσεκούρια.

Νισάφι πια με τα «επαναστατικά» αστειάκια και την αριστερότερη ψηφοθηρία...


ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου