Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αϊντεεεεέ... ~ Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου που είχε σηκώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια


Διχάζει η καταδικαστική απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη που είχε σηκώσει στα Ίμια την ελληνική σημαία το 1996.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, με συνέντευξή του στο Blue Sky. Όπως είπε καλείται με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου να πληρώσει 50.000 ευρώ γιατί του καταλογίστηκε ότι...
ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του: «Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2 εκατομμυρίων δραχμών σημερινά 6.000 ευρώ το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6, 5 μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου. Τ

Τα ποσά ήταν για να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κύριος Διακομιχάλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Blue Sky».

Ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, είπε επίσης: «Μετά τον Απρίλιο του 2004, και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα. Δεν πάει πια. Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου. Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό, μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ. Όταν ο βοσκός πήγαινε στα Ίμια τα τουρκικά πλοιάρια προσπαθούσαν να τον παρενοχλήσουν αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ζώσα ψυχή στα Ίμια».





1 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Από τις συχνές μου επισκέψεις στην Κάλυμνο, γνωρίζω, σαν τον Διακομιχάλη, πολλά ακόμα -και πιο σκληροπυρηνικά- τέτοια παλικάρια πατριώτες.
Και να επαναλάβω πως η Κάλυμνος, με πληθυσμό περίπου 20000! για το μέγεθός της, με πολλάααα παιδιά, σχολεία και γυμνάσια, αποτελεί ακόμα σήμερα μία ΟΑΣΗ με 20 αλβανούς όλους κι όλους και 10 Σύριους που έχουν εγκατασταθεί εκεί από 15ετίας κι έχουν γίνει τελείως Καλύμνιοι.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Δημοσίευση σχολίου