Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ένας στους τρεις δεν πλήρωσε την 1η δόση του εκκαθαριστικού


Περισσότεροι από 670.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και των πολλαπλών φόρων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους  δηλώνει αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές του υποχρεώσεις και συγκεκριμένα...
671.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 340 εκατ. ευρώ. Ήδη οι ανωτέρω προστίθενται στις μεγάλη δεξαμενή με τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου που χρωστούν στο δημόσια δεκάδες δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Μάλιστα την τελευταία διετία (2015 και 2016) στα ληξιπρόθεσμα έχουν προστεθεί ακόμα 25 δισ. ευρώ ποσό το οποίο δείχνει ότι οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν πλέον να πληρώνουν τους αβάσταχτους φόρους που έχουν επιβληθεί. Μάλιστα. το 2017 υπολογίζεται ότι οι φορολογούμενοι (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) θα αφήσουν συνολικά απλήρωτους φόρους και πρόστιμα ύψους 13 δισ. ευρώ.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και χρόνο με το χρόνο τα νοικοκυριά γίνονται φτωχότερα καθώς επιβάλλονται νέοι φόροι που περιορίζουν ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα.

Η αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις φαίνεται και από τη μείωση της εισπραξιμότητας συγκεκριμένων φόρων που στο παρελθόν ήταν στο 85% και πλέον έχει πέσει κάτω από το 80%. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στις νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων και την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και στην αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα που οδήγησαν στη δήμευση περίπου του 60-70% του εισοδήματος τους. Μάλιστα, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας των πολύ υψηλών φόρων που κατέβαλαν προετοιμάζουν την επόμενη μέρα, η οποία ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας. Και αυτό καθώς πολλοί φέρονται αποφασισμένοι για τις υπηρεσίες που προφέρουν να μην εκδώσουν αποδείξεις με στόχο τον περιορισμό του φόρου σε ανεκτά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Φέτος
- 2.431.000 φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου 1.114.509.000 ευρώ
- 1.760.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν 775.031.000 ευρώ
 -671.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 339,4 εκατ. ευρώ

Πέρυσι
 -2.230.000 φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν 1,145 δισ. ευρώ (πρώτη δόση)
-1.571.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν 793 εκατ. ευρώ
-659.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 352 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σε όσους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση στην εφορία εκτός της προσαύξησης 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης, μπορεί να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα και συγκεκριμένα κατάσχεση μισθού ή σύνταξης και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.  Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι τον Σεπτέμβριο τα προβλήματα θα ενταθούν δεδομένου ότι θα πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις πρέπει να καταβάλουν 14,8 δισ. ευρώ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ 670.000 ΑΛΛΑ 2 Ή ΤΡΙΑ ΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ????
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ, ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΒΑΖΟΥΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΒΑΖΟΥΝΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ???????????
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΡΟΙΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.!!!!
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΩΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ::: Νόμιμα την Κατοχή υπογράψανε, οι πιο Επαναστάτες και Ριζοσπάστες απ όλους και τον Ν.4336/14-8-2015 ΦΕΚ 94Α(ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014), όπου πλέον ξεκαθαρίζεται πλήρως και αυτή η εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα και «Υπουργοί» της «Κυβέρνησης» ή «Βουλευτές», να δηλώνουν πλέον και επίσημα ότι είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ , όπως Ο Μέγας Φιλόσοφος Ζουράρις και άλλοι τινές!!!!!!

ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:::
https://epamhellas.gr/?page_id=66647
«Η Νομική Δέσμευση» του Ε.ΠΑ.Μ. στον Ελληνικό λαό
Τη νομική δέσμευση ενώπιον του ελληνικού λαού ψήφισαν οι σύνεδροι του 5ου Συνέδριου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο κλείσιμο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε περίπτωση που εκλεγεί και αναδειχθεί στην εξουσία.

Στη ΔΕΣΜΕΥΣΗ τους αναφέρεται «Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες «μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής», εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του Ε.ΠΑ.Μ. που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης».

Παράλληλα η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου αποδέχονται την δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους.
ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ...https://www.youtube.com/watch?v=DoCM37o0VtE

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.!!!!

Παγάνι είπε...

Να τα πάρουν από την ετήσια χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων (3 εκατομμύρια ευρώ).

«Σημειώνεται ότι σε όσους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση στην εφορία εκτός της προσαύξησης 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης, μπορεί να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα και συγκεκριμένα κατάσχεση μισθού ή σύνταξης και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού.»
Μας δουλεύουν; Δεν έχουμε να φάμε. Ας βάλουν ότι προσαύξηση θέλουν και ας κατασχέσουν όποιους λογαριασμούς επιθυμούν.

ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντο

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΛΗΤΕΣ.!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έκανε ο Καζάκης μέχρι σήμερα; Πως την έβγαζε; Θα μας πείτε ή είναι κρατικό μυστικό;

Ανώνυμος είπε...

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/ αμα εχεις ταρχιδια μπες και ρωτα τον...
αλλα απτην αλλη ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΒΙΟΡΑΓΦΙΚΑ "ΒΑΡΒΑΤΑ" ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ??? ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΓΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ.!!
ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.!!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=J_vlrZs4GA0
Ο Δ. Καζάκης εξηγεί για τη δραχμή, υποτίμηση, πληθωρισμό, διαγραφή χρεών κλπ

Ανώνυμος είπε...

@6 Αυγούστου 2017 - 9:30 μ.μ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΒΡΩΜΑ ΘΑΧΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ "ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ"..!!

r+w είπε...

Φίλε μου το βιογραφικό είναι απαραίτητο για να ξέρουμε μην και ο Καζάκης ήταν ότι και ο Γεωργίου ... πρώην υπάλληλο ΔΝΤ, Goldman Sachs, κλπ.

Άσε που ενώ σε όλα τα πολιτισμένα κράτη είναι προαπαιτούμενο για τον Καζάκη είναι επτασφράγιστο μυστικό ..

Ανώνυμος είπε...

7 Αυγούστου 2017 - 5:30 μ.μ. πολυ ωραια, σου εγραψαν πιο πανω το σαιτ, αμα εχεια τοση καουρα ΡΩΤΑ ΤΟΝ...να και το φ/β, ΟΧΙ ΕΔΩ ΕΚΕΙ.!! του..https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/?fref=ts

Ανώνυμος είπε...

ρε r+w μας ταχεις κανει τσουρεκια, τραβα ρωτα τον αμα σε ποναει οχουυυυυυυυυυυυυ

Ανώνυμος είπε...

r+w ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑΧΕ ΒΓΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΕΨ ΚΑΙ ΠΟΛΛΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ..ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΧΕΙ ΠΕΙ ΗΔΗ, ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑ ΤΡΑΒΑ ΡΩΤΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΥ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ..

r+w είπε...

Η ΑΣΟΕΕ είναι σχολή και όχι δουλειά .... το βιογραφικό του γιατί το ΚΡΎΒΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

εσυ γιατι δεν πας να ρωτησεις???? Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ???? ελα να σε δουμε...αντε αν θες γραψε ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΕΔΩ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ, ΣΤΟΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣ???

ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?? ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ???
ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΟΣΟΙ "ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΆΛΛΑ ΜΕΡΗ"...

ΕΔΩ...https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/?fref=ts
ΚΑΙ ΕΔΩ...http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

r+w είπε...

https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/?fref=ts :Που είναι το βιογραφικό του Καζάκη .... οεο ...; Να βγάλουε Silver Alert γιατί χαθηκε από την διεύθυνση facebook που μου έδωσες ...

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/: Γράφει ο Καζάκης στο εν λόγω blog: "O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό." ... κάτι δηλαδή σαν το Τζέλα Δέλτα που δεν είχε φουγάρα στην γνωστή Ελληνική κωμωδία "Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο" .... το ίδιο κλάμα βγαίνει και από την προσπάθεια του Καζάκη να μας κρύψει την προηγούμενη ζωή του ...

Ο ευρών το βιογραφικό του Καζάκη έχει ένα κινητό δώρο ... άντε και θέση υπουργού στην κυβέρνηση του ΕΠΑΜ .. χαχαχαχαχα

Όπως βλέπεις το έψαξα αγαπητέ και ως συνήθως ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ τίποτα που να αφορά το βιογραφικό του Καζάκη ... σας ...

Δημοσίευση σχολίου