Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Πιάσανε έναν ακόμη τζιχαντιστή με την προβιά του "πρόσφυγα"


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ένα από τα δύο βίντεο φαίνεται ο ίδιος και κάποιοι ακόμη άντρες να βασανίζουν άγρια έναν άντρα. Τον χτυπούν και τον κλωτσούν ενώ το άτυχο θύμα μέσα στα αίματα εκλιπαρεί για τη ζωή του. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται...
πάλι ο συλληφθείς μαζί με μερικούς άλλους να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια τους να πυροβολούν στον αέρα.

Μάλιστα στο κινητό του 32χρονου Σύρου υπάρχει και μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του άντρα που βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου βίντεο. Ωστόσο είναι ασαφές αν το θύμα αποκεφαλίστηκε από τον συλληφθέντα ή από κάποιον άλλο.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο άντρας αποκεφαλίστηκε, γιατί έκαιγε σπίτια στη Συρία και η οργάνωση στην οποία ανήκε ο 32χρονος Σύρος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.



Ανησυχία προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός 30χρονου ισλαμοφασίστα τζιχαντιστή στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Ο επικίνδυνος μουσουλμάνος ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία (ντεμέκ) μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε...
σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ λαθροεισβολέων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση.

Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη. σύμφωνα με πληροφορίες. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία. Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο τζιχαντιστής ίσως και σήμερα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


«Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια» φώναξε προς τους δημοσιογράφους» ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί.


Ήταν ένας ταλαίπωρος Σύρος πρόσφυγας, που πέρασε με την οικογένειά του στη Λέρο. Έτρεξαν οι ευαίσθητοι εθελοντές στην παραλία και τους παρέλαβαν μαζί με τους άλλους πρόσφυγες. Τους περιέθαλψαν, τους έδωσαν φαγητό, διακήρυξαν προς όλη την κοινωνία την οδύνη τους για το δράμα των καημένων προσφύγων, έβρισαν ως φασίστες και ξενοφοβικούς όσους είχαν την αντίθετη άποψη. Οι Αρχές τον άφησαν ελεύθερο με την "απαγόρευση να μην μετακινηθεί σε άλλο μέρος!" Φυσικά αυτός με την οικογένειά του μετακινήθηκαν. Εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, αυτός πήγαινε Θεσ/νίκη και όπου αλλού ήθελε, ενώ συγχρόνως για να εκτονώνεται έδερνε τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Βλέποντας ότι βρίσκεται σε ένα διαλυμένο κράτος, ένιωθε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Οπότε, κάποια στιγμή πήγε στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησε πολιτικό άσυλο για να μπορεί να πάει στα άλλα κορόιδα της ευαίσθητης Ευρώπης. Έλα μου όμως που η γυναίκα του, απηυδισμένη από το ξύλο, τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία ως τζιχαντιστή. Κι έτσι στην Αλεξανδρούπολη τον μάγκωσαν τον τύπο. Από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων διαπιστώθηκε ότι είχαν πιάσει ένα άνθος του κακού: Φανατικός τζιχαντιστής, φωτογραφίες με κομμένα κεφάλια, λαθρέμπορος και όλα τα καλά του κόσμου...Κι εδώ τελειώνει η πραγματική ιστορία. Η μελλοντική και υποθετική μέσα στο συριζαϊκό περιβάλλον; Το παλικάρι καταδικάζεται, ας πούμε, σε 5 χρόνια κάθειρξη, στον χρόνο πάνω βγαίνει με το νόμο Παρασκευόπουλου, την κοπανάει για την Ευρώπη για τρομοκρατικό τουρισμό και σκοτώνει κάμποσους Ευρωπαίους... Κι εδώ ολοκληρώνεται η θαυμάσια αυτή ιστορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου