Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πώς μπορώ να αποκτήσω παλιό βαγόνι από τον ΟΣΕ;


Το ερώτημα μας τίθεται συχνά από φίλους αναγνώστες που επιθυμούν να αγοράσουν ένα παλιό βαγόνι για να το αξιοποιήσουν και να καλύψουν ανάγκες που τους προκύπτουν. 
 
Το τελευταίο μήνυμα που πήραμε προέρχεται από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος με το οποίο ζητά να πληροφορηθεί πως μπορεί να αποκτήσει βαγόνι του ΟΣΕ ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως...
αναγνωστήριο ή βιβλιοθήκη στο σχολείο τους.




Σχετικά με το θέμα αυτό σε παλαιότερη ανάρτηση μας ο ΟΣΕ είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:
"Ο ΟΣΕ με στόχο την αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων μέσων για την βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος, την αποσυμφόρηση των γραμμών και εγκαταστάσεων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, έχει θέσει ως προτεραιότητα την εκποίηση του χαρακτηρισμένου άχρηστου σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού με αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και κανόνες διαφάνειας με διαγνωστικές διαδικασίες πλειοδοσίας.
Στο πλαίσιο αυτό από το 2011, μετά και τη βελτίωση του ισχύοντος Κανονισμού, με στόχο την πλήρη εξασφάλιση της διαφάνειας στις πωλήσεις άχρηστου υλικού, ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει 15 διαγωνιστικές διαδικασίες πώλησης άχρηστου τροχαίου και μη τροχαίου υλικού, με σημαντικά ωφελήματα. 
Αυτή την περίοδο εξελίσσονται διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκποίηση 204 οχημάτων του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
Η εν λόγω διαδικασία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά επειδή στις προηγούμενες δεν κατατέθηκαν προσφορές.
Τα οχήματα δύνανται να εκποιηθούν ως έχουν, αλλά και ως σκραπ το δε τίμημά τους προκύπτει μετά από ζύγιση, με τιμή μονάδος ανά κιλό, προϋπολογιστικά δε με βάση το απόβαρο του οχήματος.
Εντός των προσεχών ημερών και με τήρηση όλων των κανόνων δημοσιότητας επαναλαμβάνεται η διαδικασία με δυνατότητα προσφορών ανά περιφερειακή ενότητα επιδιώκοντας την καλύτερη συμμετοχή και τον ανταγωνισμό.
Από τούδε και στο εξής τα οχήματα που αποσύρονται της κυκλοφορίας εφόσον χαρακτηριστούν άχρηστο υλικό παραμένουν στον ΟΣΕ και εκποιούνται από τον ίδιο σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί εκποίησης παλαιού και άχρηστου υλικού, το δε προϊόν της εκποίησης κατατίθεται σε ειδικό λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου (Άρθρο 91 του Ν. 4199/ΦΕΚ216/Τ.Α/11-10-2013)."
Αυτά μας είχε πει τότε ο ΟΣΕ. Σήμερα υπάρχει κάποια εξέλιξη; Περιμένουμε απάντηση.

1 σχόλια:

r+w είπε...

Πώς μπορώ να αποκτήσω έστω και το παλιό βιογραφικό του Καζάκη;

Δημοσίευση σχολίου