Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ~ Απάτη με κλήσεις και sms στο κινητό τηλέφωνο - Δείτε από ποιά νούμερα


Προειδοποίηση για προσπάθεια επιτήδειων να εξαπατήσουν τους πολίτες με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, απευθύνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ).

Πρόκειται για αναπάντητες-ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM ), από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες...
πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύχτιες ώρες ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες, σημειώνει η ΔΔΗΕ. Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.

Η ΔΔΗΕ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους. Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (SMS), αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Η ΔΔΗΕ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου