Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κλέψανε 69 φιάλες ουίσκι αξίας 700.000 ευρώ, αλλά αφήσανε αυτή που κόστιζε...


Εξήντα εννέα μπουκάλια ουίσκι, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 700.000 ευρώ, εκλάπησαν από μία από τις γνωστότερες κάβες με πανάκριβα ποτά στο Παρίσι, ενώ η αξία ενός από τα μπουκάλια εκτιμάται στα 100.000 ευρώ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Η κλοπή έγινε στο κατάστημα Maison du Whisky, στο χλιδάτο 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Parisien.



Οι διαρρήκτες άρπαξαν «μπουκάλια που εκτίθετο στη βιτρίνα η οποία είχε διακοσμηθεί με συλλεκτικά κομμάτια», διευκρίνισε το κατάστημα σε ένα δελτίο Τύπου. Το κόστος των κλοπιμαίων εκτιμάται μεταξύ «650.000- 700.00 ευρώ», τονίζεται από μια πηγή της αστυνομίας.
Μεταξύ των μπουκαλιών που εκλάπησαν βρίσκεται και το The Squirrel, αναφέρει το Maison du Whisky και εξηγεί: «Ένα από τα 41 μπουκάλια που υπάρχουν στον κόσμο του Karuizawa 1960, που έχει ονομαστεί The Squirrel και είναι μοναδικό λόγω της ιδιαίτερης υφής του, εκλάπη. Το Karuizawa 1960 είναι το παλαιότερο γιαπωνέζικο single malt που έχει ποτέ εμφιαλωθεί».



Η αξία του The Squirrel εκτιμάται αυτή τη στιγμή σε άνω των 100.000 ευρώ, συμπληρώνοντας ότι η αγορά του ουίσκι μοιάζει με την αγορά έργων τέχνης. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Maison du Whisky διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτό ακριβώς το μπουκάλι είχαν στοχοθετήσει οι διαρρήκτες.
To εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο ληστές αγνόησαν ένα μπουκάλι πραγματικό θησαυρό που υπήρχε στο κατάστημα: πρόκειται για το Islay d’Isabella, ουίσκι σε μπουκάλι διακοσμημένο με διαμάντια και ρουμπίνια και κοστολογείται στα 6,2 εκατομμύρια δολάρια…


perierga.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου