Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Λαθρομετανάστες κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο


Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από χθες ομάδα 30 περίπου Αφγανών (κατά δήλωσή τους) λαθροεισβολέων και  ακροαριστερών αλληλέγγυων στα αιτήματά τους.
Η κατάληψη ξεκίνησε χθες Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.
Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών λαθροεισβολεών που επί έναν σχεδόν μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.

Αιτήματα της συγκέντρωσης αλλά και της κατάληψης πλέον είναι "Να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία. Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς εισβολείς της πλατείας Σαπφούς. Και να οριστεί χώρος διαμονής των εισβολέων όταν φθάσουν στην Αθήνα".

Σχολιάζοντας την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της οργάνωσης στη Λέσβο τόνιζαν πως "αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή που το λαθρομετανστευτικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες πολιτών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι λαθροεισβολείς- απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου