Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δολοφονική επίθεση από ακροαριστερούς πριν λίγο ~ Πυροβόλησαν αστυνομικούς στα Εξάρχεια


Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τους αστυνομικούς που υπηρετούν στα ΜΑΤ και βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα άτομο προσέγγισε πεζό τους δύο αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι άνδρες των ΜΑΤ στη θέα του όπλου, έπεσαν στο έδαφος με τον δράστη να πυροβολεί τουλάχιστον...
πέντε φορές με σκοπό να τους σκοτώσει.

Το θράσος του ενόπλου ήταν τόσο μεγάλο που δεν δίστασε να πυροβολήσει, παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν πολίτες. Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και όπως αναφέρουν πηγές της ΓΑΔΑ επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του.

Από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έχει δοθεί εντολή στα πληρώματα της άμεσης δράσης να εντοπίσουν μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα.





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο (πιθανότατα με καλάσνικοφ) από τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου προς το κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Στο σημείο έχουν βρεθεί 3-4 κάλυκες.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν 30-40 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Εκεί βρίσκονται ήδη αστυνομικοί που εξετάζουν τα ευρήματα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η επίθεση κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, έγινε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, και κουκούλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος ήταν ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η επίθεση, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη έγινε στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η δεύτερη συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από την Χ. Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.



Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αντιτρομοκρατική η οποία αναζητά στοιχεία και από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Χ. Τρικούπη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος. «Είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται στόχος κάθε Σαββατοκύριακο» τόνισε.


Γεννηματά: Τα Εξάρχεια είναι άβατο, με την ανοχή της κυβέρνησης
Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε η Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει στόχος κατ’ επανάληψη.
«Εχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης... Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων».
Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί της. «Μάλλον το θεωρούν ρουτίνα το περιστατικό».


Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα
Το Μαξίμου τονίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».
Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη προς τον οποίο έδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση με σφαίρες έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αφήοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Πιο αναλυτικά το κείμενο:
«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει.

Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου