Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στρατοδικείο σε δύο στρατιωτικούς που αρνήθηκαν να γίνουν υπηρέτριες λαθρομεταναστών


*Περίεργο πανώ, του ΕΠΑΜ για "πολιτικό άσυλο" στους "πρόσφυγες".

Στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης δικάστηκαν σήμερα δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός και ένας αρχιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, επειδή αρνήθηκαν να υπηρετήσουν σε κέντρο φιλοξενίας "προσφύγων".


Για τον υπολοχαγό Μιλτιάδη Τοκατλίδη, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του, καθώς κρίθηκε ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει σε αρμοδιότητές του. Η δίκη του αρχιλοχία Ευάγγελου Φώτη, που αρνήθηκε να υπηρετήσει στη δομή "ΑΛΕΞΥΛ" στο Δερβένι, αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2018.

Ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς, μέλη του ΕΠΑΜ και πολίτες πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του Στρατοδικείου στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό, φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλάς, ή ταν ή επί τας» και ζητούσαν την αθώωση των στρατιωτικών.

«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», δήλωσε στη Voria.gr ο αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης και πρόσθεσε: «Πέρασα πειθαρχικό και κινδυνεύω με απόταξη αλλά δεν μου δίνουν την απόφαση».

Όταν ο κ. Τοκατλίδης εξήλθε από το Στρατοδικείο, οι συγκεντρωμένοι τον επευφημούσαν και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πηγή: http://voria.gr/index.php/article/sigkentrosi-allilengiis-se-stratiotikous-pou-den-ipiretisan-se-camp












3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αδερφέ καλησπέρα,
άσχετο με το θέμα,μπας και ξέρεις κάποιο on line μαγαζί να πουλάει χοιρινά έντερα για λουκάνικα;

Κρασοπατήρ είπε...

Μπα, δύσκολο, συνήθως τα πετάνε αυτά. Μόνο παραγγελία σε τοπικό κρεοπώλη.

Ανώνυμος είπε...

εδω χάμου Αθήνα δε βρίσκω.Δεν φέρνουνε.Ούτε αυτά με κολλαγόνο.Πίκρα.

Δημοσίευση σχολίου