Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Από την Αργώ στην τριήρη ~ Μηχανή του Χρόνου (Βίντεο)


Η Μηχανή του Χρόνου με το Χρίστο Βασιλόπουλο παρουσιάζει τη μεγάλη ναυτική περιπέτεια στον Ελλαδικό χώρο και την Αργοναυτική εκστρατεία. Η εκπομπή διερευνά που σταματά ο μύθος του Ιάσωνα και του χρυσόμαλλου δέρατος και που αρχίζει η πραγματικότητα. Tι αναζητούσαν οι Αργοναύτες; Ένας ακόμη άθλος ή μια περιπέτεια με στόχο να μάθουν τα μυστικά του χρυσού και τις τεχνικές της χρυσοθηρίας;


Η Μηχανή του Χρόνου παρουσιάζει ακόμη πώς οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου άρχισαν από τα προϊστορικά χρόνια να πλέουν στη θάλασσα με σκοπό να βρουν πρώτες ύλες και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.Ξεκινώντας από κορμούς δένδρων που έπλεαν, έφθασαν να δημιουργήσουν τα περίφημα μυκηναϊκά πλοία. Κατά άλλους τα πλοία ήταν κυκλαδίτικα καθώς οι νησιώτες ανέπτυξαν πρώτοι την ναυσιπλοϊα. Με τα ξύλινα σκαριά ταξίδεψαν σε όλη τη Μεσόγειο και ίσως πέρασαν και στον Ατλαντικό. Τα πλοία δημιούργησαν και εδραίωσαν τον ισχυρό ελληνικό πολιτισμό καθώς μετέφεραν όχι μόνο ανθρώπους και προϊόντα, αλλά ιδέες και πολύτιμες πληροφορίες για τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ιατρική της εποχής.

Επιστήμονες παρουσιάζουν τις γνώσεις των πρώτων Ελλήνων ναυτικών για την αστρονομία, τη μετεωρολογία και τα επικίνδυνα θαλάσσια ρεύματα. Η μεγάλη ναυτική περιπέτεια των Ελλήνων στο Αιγαίο, από τα προϊστορικά χρόνια στη Μηχανή του Χρόνου από το COSMOTE HISTORY.





1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου