Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Νενίκηκά σε Δαίμων ~ Ο δυνατός αέρας γκρέμισε το γλυπτό Phylax


Μετά τις πορείες διαμαρτυρίες, τους αγιασμούς και τους βανδαλισμούς που δέχτηκε, ο Phylax, το γλυπτό που κοσμούσε το Παλαιό Φάληρο, έπεσε από την κολώνα λόγω... ανέμων.
 
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μερίδα των κατοίκων θεωρούσε ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη.

Οι ενστάσεις τους βρίσκονταν στη μορφή του που κατά τους ίδιους παρέπεμπε στον Εωσφόρο, αλλά και στο...
κόκκινο χρώμα του.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο, ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης Παλαιού Φαλήρου είχε πραγματοποιήσει πορεία στην πόλη και αγιασμό της περιοχής γύρω από το γλυπτό! Ο εφημέριος του Ναού, μάλιστα, είχε χαρακτηρίσει το γλυπτό «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά» και είχε ζητήσει την κατεδάφισή του. Μάλιστα, όταν η πομπή έφθασε στο γλυπτό, οι πιστοί έψαλλαν  «Τη Υπερμάχω», ενώ νέοι άνθρωποι κρατούσαν αγιασμό και πανό κατά του καλλιτέχνη, αφήνοντας άφωνους τους περαστικούς.

Φωτογραφίες: gazzetta.gr


Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου στον Realfm 97,8: Το γλυπτό δεν έπεσε από τους ανέμους, το έριξαν – Έχω ενδείξεις ότι ήταν Χρυσαυγίτες

"Ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του" κατήγγειλε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

"Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του" δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
"Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες" τόνισε ο δήμαρχος.


O δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο - "Είμαι έκπληκτος- Ελπίζω να μη νικήσει το κακό"



Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο γκρέμισαν άγνωστοι από το βάθρο του, μιλά στο enikos.gr.
"Είμαι έκπληκτος! Ελπίζω να μη νικήσει το κακό" είπε ο γλύπτης.
"15 άτομα ήταν με ένα μεγάλο φορτηγό, από ότι με ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πήγε τη νύχτα με 15 άτομα, το έδεσαν με σχοινιά, απείλησαν τον άνθρωπο που έχει την καντίνα με κουκούλες κανονικές, όχι με κουκούλες του μπουφάν, με κουκούλες κανονικές. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Η πολιτεία έχει το λόγο, εγώ αυτό έχω να πω" τόνισε.
"Ακόμη δεν έχω δει το γλυπτό, μεταφέρθηκε σε αποθήκη, θα το δούμε αν μπορεί να επισκευαστει" κατέληξε.

2 σχόλια:

r+w είπε...

καλά πως κάνει έτσι ο δήμαρχος; ... πρώτη φορά ακούει για κουκούλες; ... 60 φορές αναρχικοί κουκουλοφόροι έκαψαν την Αθήνα ... τι τν κάνει να πιστεύει ότι αυτή την φορά ήταν της ΧΑ;

Κρασοπατήρ είπε...

Μάλλον θα τα ρώτησε πρώτα τα δικά του τα καλόπαιδα εάν το έκαναν αυτοί και αφού του είπαν "όχι εμείς μαστουρώναμε στην υπόγα εκείνη την ώρα", δια της ατόπου επαγωγής έβγαλε το συμπέρασμα ότι ήταν ΧΑ.

Δημοσίευση σχολίου