Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τί καιρό θα κάνει το Πάσχα 2018


Πρόπερσι είχα ξανακάνει σχετική ανάρτηση με την πρόβλεψη του καιρού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η οποία είχε επαληθευθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα 40 ημέρες νωρίτερα!

Το Πάσχα, εφέτος (2018) ημερολογιακά πέφτει σε 23 ημέρες από σήμερα, στις 8 Απριλίου.



Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης:

το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου ανοιξιάτικος ο καιρός, με ψυχρούλα το βράδυ της Ανάστασης.

Την Κυριακή του Πάσχα, προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με συννεφιά και εν μέρει ηλιοφάνεια. Χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί (4 βαθμοί) που θα φτάσουν στους 14 την ώρα που θα ξεκοκαλίζουμε τα παϊδάκια.




Ενημέρωση 6 Απριλίου: Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τελικά, η πρόβλεψη δεν ήταν τόσο ακριβής. Οι θερμοκρασίες που επικράτησαν το Πάσχα ήταν 21~8 βαθμοί με ηλιοφάνεια.






Για την περιοχή της Αθήνας:

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδος θα είναι ανοιξιάτικος ο καιρός με μερική ηλιοφάνεια  Οι θερμοκρασίες 10~19 βαθμούς.

το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου προβλέπεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες 9~16 βαθμούς.

Την Κυριακή του Πάσχα, ίσως καμιά ψιχάλα το πρωί και ζακετούλα, αλλά ψήσιμο οβελία με ντάλα ήλιο και θερμοκρασίες 8~16 βαθμούς.

*Τα δεδομένα είναι από την ιστοσελίδα accuweather.com


Ενημέρωση 6 Απριλίου: Για την περιοχή της Αθήνας τελικά, η πρόβλεψη ήταν σχετικά ακριβής. Με ηλιοφάνεια το Πάσχα και θερμοκρασίες 8~23 βαθμούς.




Η πρόγνωση του τετραημέρου από meteo. gr:

Την Μεγάλη Παρασκευή 6/4 θα σημειωθούν βροχές σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Στις νησιωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενέστερες και τοπικού χαρακτήρα. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, η οποία κατά τόπους θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν, και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 6 και προς το βράδυ τα 7 μποφόρ.

Το Μέγα Σάββατο 7/4, βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, την Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, ενώ λίγες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι  άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο τα 7 και παροδικά τα 8 μποφόρ (χάρτης ανέμων αριστερά).

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 8/4, με τοπικές μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ασθενείς και τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 8 μποφόρ κατά τόπους, όμως στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ (χάρτης ανέμων δεξιά).

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9/4 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.



Δείτε τί συνέβη το 2016.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου