Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

«Άποροι» γύφτοι που δεν τους έφταναν τα επιδόματα, κλέβανε & τα τρώγανε στα...


Εισέπρατταν επιδόματα απόρων και τα χαλούσαν στα... μπουζούκια, μέλη της σπείρας των γύφτων που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Οι δράστες εισέβαλαν με αυτοκίνητα στα Μεσόγεια, καταστρέφοντάς τα και αρπάζοντας τις ταμειακές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso, η συμμορία των "απόρων", που κατοικούσε σε καταυλισμούς της βορειοανατολικής Αττικής, έκλεβε φούρνους, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και άλλα συνοικιακά καταστήματα. Τα...
"χτυπήματα", τα έκανε συνήθως Σαββατοκύριακα επειδή οι τράπεζες ήταν κλειστές, γνωρίζοντας ότι οι εισπράξεις θα έμεναν στα ταμεία.

Μάλιστα, οι γύφτοι "χτυπούσαν" τρεις και τέσσερις φορές το ίδιο κατάστημα, με αποτέλεσμα να οδηγούν τους καταστηματάρχες στην οικονομική καταστροφή και το λουκέτο, μη αντέχοντας να επισκευάζουν ξανά και ξανά τις ζημιές.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ύστερα από εντατικές έρευνες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς της περιοχής, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση ο αρχηγός της σπείρας ήταν στα... μπουζούκια.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, του έστησαν καρτέρι στο πάρκινγκ του νυχτερινού κέντρου, αποφεύγοντας να τον συλλάβουν μέσα σε αυτό, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να οπλοφορεί.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 52 διαρρήξεις καταστημάτων και διπλάσιες κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να εισβάλουν στο εσωτερικό των καταστημάτων. Αλλά και από τα κλεμμένα οχήματα έβγαζαν κέρδος, αφού τα πουλούσαν για ανταλλακτικά.

Πηγή ρεπορτάζ: Espresso



Μερικά από τα επιδόματα των "καημένων" των γύφτων


Οι υποκριτές και το κράτος "Ρομά"





Extra:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 17 και 28 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων και εξαρθρώθηκε στις 10-3-2018 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.
Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, των ληστειών κατά συρροή, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συγκεκριμένα βραδινές ώρες, κινούμενοι στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη εντόπιζαν και στοχοποιούσαν ανήλικους και ηλικιωμένους, σε στάσεις λεωφορείων και ακολούθως τους προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου ή με σωματική βία, τους αποσπούσαν κυρίως κινητά τηλέφωνα, τα οποία διοχέτευαν αμέσως σε κλεπταποδόχους. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.
Ως προς το χρονικό της σύλληψης, ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών και τον εντοπισμό τους. Βραδινές ώρες της 10-3-2018, συνελήφθη ο 17χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη ληστείας σε βάρος ανηλίκου, στην Αγία Βαρβάρα.
Από την περαιτέρω έρευνα, πρόεκυψε ότι οι ανωτέρω έχουν διαπράξει δεκατέσσερις (14) ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.




Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:
  • Ζαχαρίου Νικόλα, αγνώστου πατρός και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 27-9-2001 στη Νίκαια Αττικής
Και τον μη συλληφθέντα:
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 25-11-1990 στη Νίκαια Αττικής


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αποτροπή διάπραξης άλλων εγκληματικών ενεργειών και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου