Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Σας τα έλεγε η Ρεπούση, αλλά δεν την ακούγατε ~ Μήνυση Κρανιδιώτη σε Μπουτάρη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου


Ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», Φαήλος Κρανιδιώτης, και ο γραμματέας Δικαιοσύνης του σχηματισμού, Γιώργος Παλάζης κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του πολιτευτή του Ποταμιού, Γιάννη Κωνσταντίνου, καθώς θεωρούν ότι οι τοποθετήσεις τους για την Γενοκτονία των Ποντίων παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο (άρθρο 2 του ν.4285/2014).
Τα έλεγε η Ρεπούση πάντως...

"Η ανακοίνωση της «Νέας Δεξιάς»"

«Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς πρέπει να ελεγχθούν, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το "χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες" και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το "ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε".

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο "πρώτος πολίτης" της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού κι όχι υπό την ιδιότητά του ως οινοποιού. Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Η σχετικά ανάρτηση του Γιάννη Κωνσταντίνου που προκάλεσε την αντίδραση του Κρανιδιώτη:




Τα έλεγε η Ρεπούση πάντως...




Ένα έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αποκαλύπτει το Real.gr. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!



Δείτε ακόμη:

Ρεπούσειο αίσχος ~ Προκλητική αποχώρηση στο "ενός λεπτού σιγή" για τη Γενοκτονία των Ποντίων









1 σχόλια:

kaka mantata είπε...

Άργησε λίγο, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ....

Δημοσίευση σχολίου