Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Διόδια στη Χαλάστρα ~ Θα τα γκρεμίσουμε με τα τρακτέρ +vid


«Αν καταλήξουν να κάνουν τα διόδια, χωρίς να πάρουν τον όρο ότι οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα δεν θα πληρώνουν εφόρου ζωής διόδια διότι πηγαίνουν στη δουλειά τους, αυτοί το πρωί θα χτίζουν και εμείς το βράδυ θα τα γκρεμίζουμε με τα τρακτέρ» ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση ο δημάρχου Δέλτα, Ευθύμιου Φωτόπουλου, από την σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή δρομολόγηση για την κατασκευή τεσσάρων πλευρικών διοδίων της Εγνατίας Οδού.





Για «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα και του Χρήστου Σπίρτζη έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ.Κ.Μ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο δήμαρχος Δέλτα απαντώντας σε έντονο ύφος όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων, είπε χαρακτηριστικά «για πολλοστή φορά κανείς δεν ακούει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν τα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων είναι για να βοηθήσουν να μην εισέρχονται μέσα από τους οικισμούς των Μαλγάρων - Κυμίνων και της Χαλάστρας τα μεγάλα φορτηγά και τα ΙΧ, τότε καλώς να ορίσουν. Με την απαράβατη όμως προϋπόθεση, ότι οι δημότες του δήμου Δέλτα, θα πρέεπι να έχουν ελευθέρας πρόσβαση με είσοδο και έξοδο από τα διόδια, διότι κάτω από την Εθνική Οδό, είναι οι εργασίες μας, οι δουλειές μας, η ζωή μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως πρώτον, οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα ανεβοκατεβαίνουν δέκα με 15 φορές την ημέρα την Εθνική Οδό, για επαγγελματικούς λόγους, άρα ακόμη και αν το ελάχιστο τίμημα είναι τα δέκα λεπτά, τότε οι δημότες μου δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεύτερον όπως είπε ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα, «υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και του Καλοχωρίου, καθώς σε Κύμινα-Μάλγαρα και Χαλάστρα, είναι η πρωτογενής παραγωγή, επισημαίνοντας πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει άνεργους, έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε τα διόδια».  Μάλιστα ο κ. Φωτόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψην το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς όπως είπε, στην πρώτη τους πρόταση ως δήμος Δέλτα που ήταν να κατασκευάσουν τα διόδια 1,5 χιλιόμετρο πιο κάτω, ώστε κανείς να μην μπορεί να ξεφύγει από την έξοδο των Μαλγάρων, δεν εισακούστηκαν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε λόγο για... «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα και του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο σημερινός πρωθυπουργός που ηγείται των παραστάσεων στα διόδια, ο ίδιος που πήγαινε και ενθάρρυνε τους καταληψίες των διοδίων υπέρ του δεν πληρώνω, όχι μόνο επιβάλει με την κυβέρνησή του διόδια, κατασκευάζει και πλευρικά». «Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, είπε ο κ. Κυρίζογλου, να μην πληρώνουν διόδια».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου