Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

«Γι’ αυτό σκοτώνω όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες του Game of Thrones»


Mπορεί οι φανς της σειράς – φαινόμενο «Game of Thrones» να λατρεύουν τον συγγραφέα των βιβλίων στα οποία βασίζεται η σειρά, τον «μισούν» όμως για έναν λόγο.

Ο George R. R. Martin έχει το κακό συνήθειο να «σκοτώνει» τους χαρακτήρες των βιβλίων του. Και όταν λέμε χαρακτήρες δεν εννοούμε τους δεύτερους ή μόνο τους κακούς. Σκοτώνει χωρίς...
δισταγμό, χωρίς να κάνει διάκριση όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες του αναγνωστικού κοινού.
Μάλιστα δεν τον νοιάζει αν είναι βασικοί, αν ξόδεψε τόνους μελάνι και εκατοντάδες σελίδες για να τους αναπτύξει και να τους βάλει στα διάφορα substories της σειράς.

Κανείς δεν είναι ασφαλής από την πένα του Martin, κανείς αναγνώστης δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον χαρακτήρα που αποφασίζει να δεθεί, να συμπαθήσει ή έστω να πιστέψει ότι θα φτάσει ως τον Iron Throne.

Ο Martin για πρώτη φορά εξήγησε τον λόγο πίσω από την περίεργη αυτή συμπεριφορά του προς τους ίδιους τους χαρακτήρες του.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο υπεύθυνος γι’ αυτή του τη λογοτεχνική συνήθεια είναι ο J.R.R. Tolkien. Ο συγγραφέας του Lord of the Rings.

Μιλώντας στο PBS, o Martin εξομολογήθηκε πως όντας παιδί, διάβασε το έπος φαντασίας του Tolkien και ένας από τους θανάτους ενός βασικού χαρακτήρα τουτου έμεινε χαραγμένος στο μυαλό.

«Ο Gandalf πεθαίνει! Δεν μπορώ να περιγράψω το αντίκτυπο που είχε στον 13χρονο εαυτό μου», εξομολογείται ο Martin.

Ένας πράγματι σοκαριστικός θάνατος για έναν νεαρό έφηβο που όπως φαίνεται καθόρισε κατά πολύ και το συγγραφικό του στυλ μεγαλώνοντας.

Πηγή: dailymedia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου