Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Σκοπιανοί υποδέχθηκαν τον καγκελάριο της Αυστρίας βάζοντας τη σημαία της... Λετονίας




Η κυβέρνηση των Σκοπίων, ζήτησε συγνώμη από την Αυστρία,  μετά την υποδοχή του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς στα Σκόπια, με τη σημαία της Λετονίας.

«Η κυβέρνηση της ‘Μαλακεδονίας’ ζητά συγνώμη από τη...
Δημοκρατία της Αυστρίας, για την ακούσια αποτυχία του πρωτοκόλλου με την ευκαιρία της επίσκεψης του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς στη ‘Μαλακεδονία’», αναφέρει το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  το λάθος έγινε από την υπηρεσία του πρωτοκόλλου της κυβέρνησης της ‘Μαλακεδονίας’ και του υπουργείου Εξωτερικών και αυτό συνέβη «λόγω της μεγάλης ομοιότητας των χρωμάτων των σημαιών της Αυστρίας και της Λετονίας».




Σημαία της Αυστρίας


Σημαία της Λετονίας






Παρά το μπέρδεμα στις σημαίες, ο Κούρτς με ψυχραιμία,  έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η Αυστρία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένουν θετική έκβαση του δημοψηφίσματος για το όνομα και χαιρέτισε τη Συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα.
«Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες της ‘Μαλακεδονίας’ να συμμετάσχουν σε αυτό το δημοψήφισμα και, πάνω από όλα,  να χαιρετίσω για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος και για την ευρωπαϊκή προοπτική  της χώρας. Φυσικά, στο δημοψήφισμα θα αποφασίσει ο πολίτης  και όχι εγώ  για αυτόν, αλλά ως φίλοι της ‘Μαλακεδονίας’ και  ως ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι θα ήταν πολύ θετικό, αν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και θετική έκβαση του δημοψηφίσματος», είπε ο Κουρτς.
Σε σχετική αναφορά για το εάν η Συμφωνία Προδοσία των Πρεσπών θα επικυρωθεί στην Ελλάδα, εάν η ‘Μαλακεδονία’ έχει θετικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι και οι δύο χώρες θα κάνουν τη δουλειά τους να αποδεχθούν τη συμφωνία.
«Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπροδότη Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι το Κοινοβούλιο, μετά τη διαδικασία στη ‘Μαλακεδονία’, και στην Ελλάδα θα ψηφισθεί και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών  θεωρεί ότι η Συμφωνία Προδοσία είναι θετική για την Ελλάδα ακροαριστερή συμμορία του Σύριζα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ζάεφ.
ТЕЛМА ТВ
--
The Hellenic Information Team




Άφθονο χρήμα και χάιδεμα των Βαρνταρσκιανών από κάθε πλευρά των «Συμμάχων μας»


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν εκατομμύρια δολάρια- μη επιστρεφόμενα- στα Σκόπια

Σεπτέμβριος 8, 2018. 07:23
Σκόπια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν κεφάλαια ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων στην πΓΔΜ. Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για τα προγράμματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών, την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας και για την ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων ομάδων στην κοινωνία και την καλύτερη συμβίωση.

«Με τα κεφάλαια αυτά θα βελτιωθεί η πρόσβαση σε κεφάλαια των πολύ μικρών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών και της υποστήριξης που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από τα θεσμικά όργανα, καθώς και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.
Η επιχορήγηση των 23 εκατομμυρίων δολαρίων θα συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της ικανότητας των κεντρικών και τοπικών κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών  καθώς και στην καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων. 
Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν, επίσης, για προγράμματα που παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους πολίτες.
MakFax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου