Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Προσοχή! Λάθρο από Συρία χαράκωσε 9χρονο Έλληνα μέσα σε σχολείο





Ένας "11χρονος" από τη "Συρία" επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο 'Ελληνα μαθητή του σχολείου, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, στο 79ο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 9χρονος μαθητής διεκομίσθη για...
τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Πληροφορίες θέλουν τους γονείς του 9χρονου μαθητή να κατέθεσαν σήμερα μήνυση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ οι γονείς του Σύρου μαθητή αναζητούνται.


https://www.voria.gr/article/charilaou-entekachronos-siros-mathitis-epitethike-me-lepida-se-enniachrono



Εάν φοβόσουνα για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού σου με τους τόσους εγκληματίες γύφτους και λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν ΠΑΝΤΟΥ, τώρα θα φοβάσαι κι όταν το στέλνεις στο σχολείο, καθώς με φασιστικό τρόπο το γέμισαν με λαθρομεταναστάκια τα οποία έβαλαν να συχνωτίζονται κατευθείαν με τα Ελληνάκια. Έτσι απλά! Για τα παιδιά αυτά θα έπρεπε να δημιουργηθούνε αίθουσες διδασκαλίες εντός των Hot-Spots (τόσα εκατομμύρια έχετε πάρει βρε Τσίπρα) και να μην έχουνε ΚΑΜΙΑ επαφή με τους μαθητές στα ελληνικά σχολεία, αφού πρώτα εννοείται έχουν περάσει από ψυχολογική αξιολόγηση. Πολλά ίσωςς έχουν ζήσει φριχτές καταστάσεις ή έχουνε κακοποιηθεί κι έχοντας ψυχολογικά τραύματα θα έχουμε κάποια στιγμή κάποιο ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και τότε πλέον ο ρατσισμός θα γίνει η νέα πραγματικότητα, καί για τους ανικάνους που βάζουν τα παιδιά όλων σε κίνδυνο αλλά και για τους "πρόσφυγες" που αδυνατούν να καταλάβουν ότι οφείλουν να προσαρμοστούνε ηήνα γυρίσουνε πίσω από όπου ήρθανε.

Εκτός από τον κίνδυνο δυσάρεστων καταστάσεων όπως η σημερινή, καθυστερούνε τα υπόλοιπα παιδιά στη στοιχειώδη εκμάθηση που μπορεί να προσφέρει το αρρωστημένο μας μας εκπαιδευτικό σύστημα.



* Βtw, τα λέγαμε από την πρώτη ημέρα...






Η ανάρτηση ενός γονέα στην προσωπική του σελίδα στο facebook που δείχνει και την άλλη «όψη του νομίσματος» σε ένα περιστατικό σε σχολείο με «στρατόπεδα»  - «Ανοίγουν στόματα» στο facebook για το bullying στο Σύρο 11χρονο με τη ξύστρα.



«Εντεκάχρονος από τη Συρία επιτέθηκε σε εννιάχρονο με λεπίδα από ξύστρα σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης». Αυτός ήταν ο τίτλος ενός συνοπτικού σε έννοια και περιεχόμενο ρεπορτάζ που είδε πριν από λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας. Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο εξαπλώθηκε στα «κανάλια» του διαδικτύου, συνοδευόμενη από φοβικές αναρτήσεις και ρατσιστικές ιαχές του στυλ: «Ο 11χρονος είναι παιδί λαθροκατσαρίδας. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας! Τα ελληνόπουλα μας!».

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε με συγκλονιστικές αποκαλύψεις όπως ότι μεταξύ των δύο παιδιών είχε ξεσπάσει καβγάς, πως οι γονείς του 9χρονου έχουν καταθέσει μήνυση και ότι οι γονείς του 11χρονου νταή από τη Συρία αναζητούνται ακόμη. Η όλη αλήθεια για το περιστατικό δεν απασχόλησε κανέναν - τί μας νοιάζει άλλωστε η αλήθεια ενός 11χρονου αλλοδαπού -  πλην ενός πατέρα η κόρη του οποίου φοιτά στο ίδιο σχολείο με τα εν λόγω παιδιά.

Ο Β.Χ. μέσα από μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αποκάλυψε τα μαρτύρια που περνά ο μικρός Σύρος στο εν λόγω σχολείο, την απάθεια των δασκάλων στις εκκλήσεις του για βοήθεια και πολλά ακόμη στοιχεία που καθιστούν το 11χρονο αγόρι από τη Συρία θύμα και bullying και όχι θύτη των άλλων.


Vasilis Christopoulos

Το παιδί είχε απειληθεί από συνομηλίκους του ότι θα το σκοτώσουν. Είχε πει στο δάσκαλο του ότι κινδυνεύει. Είχε τρομάξει τόσο πολύ ώστε κάθε επαφή με τα άλλα παιδιά να αποτελεί για εκείνο πραγματική απειλή. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Κανείς δεν στάθηκε δίπλα στο αγόρι αυτό που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Κανείς άλλος πέρα από έναν πατέρα που αξίζει αυτόν τον τίτλο με όλη τη σημασία και το βάθος της λέξης.

«Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το ''μαχαίρωμα" σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι από την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν ότι θα το σκοτώσουν. Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι από την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. To αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατί φοβήθηκε. Το «μαχαίρωμα» ήταν μια γρατζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα», έγραψε ο κ. Β.Χ. επισημαίνοντας τον κοινωνικό βόθρο μέσα στον οποίο έχουμε συνηθίσει να κολυμπάμε: «Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία... Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ'όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο...»


Σε νέα του ανάρτηση, πριν από λίγες ώρες, ο Β.Χ. αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Εχθές ανέβασα ένα post σχετικά με το περιστατικό στο σχολείο της κόρης μου στη Χαριλάου. Σήμερα θα αναγκαστώ να γράψω κάτι ακόμα γιατί πραγματικά δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια έκταση το θέμα...

Καταρχήν, ουδέποτε πήρα και δεν θα πάρω το μέρος κάποιας "πλευράς". Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ποιες είναι και οι απόψεις μου και οι αξίες μου και τα ιδανικά μου. Για κάποια από τα οποία έχω κατηγορηθεί από γνωστούς και φίλους! Αγανακτισμένος και γω για την παραπληροφόρηση και μόνο ήθελα να καταγράψω την αλήθεια και μια προσωπική γνώμη σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός ή "ξερόλας". Η αλήθεια πρέπει να λέγεται για το κάθετι! Είτε αφορά κοινωνικό ζήτημα, είτε πολιτικό/ηθικό/θρησκευτικό κλπ κλπ! Είναι δύσκολο το να λες αλήθειες και να είσαι δίκαιος.

Κατά δεύτερον εστίασα ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με ΠΑΙΔΙΑ. Ότι και αν συνέβει και ότι και αν έγινε δεν μας αφορά. Αυτοί που είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Και το κάνουν ήδη! Και πολύ σωστά!

Αντ' αυτού βλέπω και διαβάζω παντού ξεκατινιάσματα για το αν ήταν λεπίδα ή μαχαίρι κλπ κλπ, η αν λέω εγω ψέμματα ή κάποιος άλλος, ή αν ήταν το Ελληνόπουλο έτσι ή το Συριάκι αλλιώς κλπ κλπ. ´Η αν είναι φασίστας, τζιχαντιστής κλπ κλπ. Η πόσο bulling έγινε (αγαπημένη λέξη άσχετα αν το κάναμε και μεις μικροί και δεν κάναμε τπτ να αλλάξει) ή το ένα ή το άλλο και πολλά πολλά ακόμα υπερβολικά!

Ξεκολλήστε! Χάνουμε την ουσία! Σεβαστείτε τα παιδιά καθώς και τους γονείς των παιδιών αυτών και δείτε τι κάνει ο καθένας μας καθημερινά! Τι κάνουμε σωστά και τι λάθος. Οι ίδιοι οι γονείς αυτών των παιδιών δεν θέλουν να δοθεί έκταση και με εκατέρωθεν ψέμματα από την 1η μέρα έχει γίνει ντόρος ολόκληρος.

Όλοι αναμάρτητοι ξαφνικά και κριτές!



Κι ένα σχόλιο που είναι αμφιβόλου εγκυρότητος:

Μανος Παπαδοκωνσταντακης
Βλεπω η παραπληροφορηση παει συνεφο.Το παιδι μου ειναι στο ιδιο σχολειο που εγινε το περιστατικο.Οπως μου ειπε ο γυιος μου,το παιδακι απο την Συρια ηταν προβληματικο απο την αρχη που πηγε στο σχολειο.Εχουν γινει εκκλησεις στους γονεις του να τηρουν τις στοιχειωδεις συνθηκες υγηεινης.Συνεχεια βρωμικο ερχεται το παιδι και εχουν παραπονεθει αλλα παιδια που τα βαζουν να κατσουν μαζι του στο θρανιο.Παραπονα για την συμπεριφορα του παιδιου στους δασκαλους εγινε επανηλειμενα απο αλλα παιδια.Ο πατερας του εκανε ιστορια επειδη γινεται προσευχη χριστιανικη.Το παιδι δεν θελει να μπει στον ρυθμο των υπολοιπων παιδιων και ειναι κατω του μετριου μαθητης. Μυνηση κατατεθηκε κανονικα. Δεν ειναι αυτεπαγγελτο οπως λεει ο ΒΧ ο οποιος ειναι σκετη παραπληροφορηση.Εγινε επιθεση με αιχμηρο αντικειμενο και ανοιξε το χερι του παιδιου.Ο πατερας οπως και τα παιδια του Συριου δεν εχουν εμφανιστει καθολου απο τοτε.Ημαρτον με τα ψεμματα που αραδιαζει καθε τυχαιος.Ειμαι μελος τους συλλογου γονεων και τα στοιχεια μου ειναι γνωστα σε ολο το σχολειο.Δεν ειμαι ο ΜΠ οπως ο τυχαιος μαρτυρας.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν όντως 11χρονος ή παραπάνω, γιατί αυτοί δηλώνουν ότι νάναι...
Ήταν σύρος ή τουρκμένος; Γιατί αν ήταν σύρος, τότε ας πάει πίσω μιάς και τελείωσε ο πόλεμος!
Αλλά όχι! Ήρθε για να μείνει και να κάνει τα πάντα για να γίνει η Ελλάδα ισλαμαμπάντ...

Κρασοπατήρ είπε...

Ακριβώς όλοι αυτό σκεφθήκαμε, γι' αυτό έβαλα το 11χρονος και το Σύριος σε εισαγωγικά.

Δημοσίευση σχολίου