Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η αλήθεια για τους λαθρομετανάστες που κλείσανε τον δρόμο στα Διαβατά +βίντεο


Τους προτάθηκε να τους μεταφέρουνε σε άλλες δομές όπου θα είχανε όλες τις γνωστές ανέσεις ή στο θερμαινόμενο εντευκτήριο αλλά αυτοί επιθυμούσαν μόνο σπιτάκι στο στρατόπεδο στα Διαβατά ή διαμέρισμα στην πόλη!!!

Και γιατί, αυτούς τους λίγους δεν τους βάλανε σε ράντζα μέσα στα υπάρχοντα κοντέινερ; Πού είναι η αλληλεγγύη μεταξύ τους;

Ακολουθεί σημερινό ρεπορτάζ, όπου οι λαθρομετανάστες αποκαλούνται με το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο και με τα στοιχεία που αυτοί δηλώνουν (από Συρία, ανήλικοι κλπ) :






Αυτοψία του Grtimes.gr στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, στα Διαβατά


Θανάσης Μυλωνάς 
 
Δύσκολες ημέρες και νύχτες περνούν τα τελευταία 24ωρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά. Το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν,  καθιστούν δύσκολη τη διαβίωση εκατοντάδων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και δεκάδων ανήλικων παιδιών. (έτσι δήλωσαν)



Οι δρόμοι εσωτερικά της δομής ανάμεσα στα κοντέϊνερ έχουν καλυφθεί από χιόνι και πάγο με συνέπεια η μετακίνηση των προσφύγων εντός του χώρου του στρατοπέδου να καθίσταται επικίνδυνη. (κι εμείς τόσες ημέρες δυσκολευόμαστε από τον πάγο μάστορα)

Το βράδυ όταν οι θερμοκρασία πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν παγώνουν τα πάντα. Για όσους διαβιούν μέσα στα κοντέινερ η κατάσταση είναι υποφερτή καθώς τα δύο κλιματιστικά που υπάρχουν σε κάθε ένα από αυτά, (εμείς με ξυλόσομπα την βγάζουμε) συμβάλουν στο να ζεσταθεί ο χώρος, όμως για όσους μένουν σε σκηνές οι συνθήκες είναι τραγικές.


Σε σκηνές 400 άτομα


Πρόκειται για περίπου 400 άτομα οι οποίοι πέρασαν τον Έβρο τον τελευταίο 1,5 μήνα, ταυτοποιήθηκαν και έφτασαν στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ζητώντας να φιλοξενηθούν σε αυτό.

Η δομή όμως δεν έχει προδιαγραφές για την τοποθέτηση περισσότερων κοντέινερ καθώς ήδη έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της και προκειμένου να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι στήθηκαν σκηνές  με ειδική μόνωση, όμως ήταν αδύνατον υπό τις πολικές θερμοκρασίες να μπορέσουν να προφυλάξουν όσους διαμένουν σε αυτές.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου ζήτησαν από αυτούς τους ανθρώπους να μεταφερθούν στο θερμαινόμενο εντευκτήριο που υπάρχει στο στρατόπεδο για να προστατευτούν από το κρύο ή εναλλακτικά να μεταφερθούν σε άλλες δομείς στην Ήπειρο και στην Ημαθία, όμως αρνήθηκαν και ζήτησαν να τοποθετηθούν άμεσα κοντέϊνερ ή να μεταφερθούν σε διαμερίσματα στην πόλη, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό.

Μια μερίδα εξ’ αυτών αντέδρασε, βγήκε από τη δομή και έκλεισε το δρόμο μπροστά από τη δομή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης. Μάλιστα προκλήθηκε και ένταση όταν οδηγός φορτηγού δέχθηκε επίθεση, με συνέπεια να τραυματιστεί.

Στους  9.900 ο πληθυσμός των προσφύγων και μεταναστών στη Β. Ελλάδα – το 41% ανήλικοι (ναι, βέβαια)
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Grtimes.gr, o Περιφερειακός Συντονιστής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, στη δομή Αναγνωστοπούλου διαμένουν 1.100 άτομα, στην πλειοψηφία τους από Ιράκ, Συρία και Αφγανιστάν ενώ υπάρχουν λιγότεροι και από άλλες χώρες.

Συνολικά στις δομές της Βόρειας Ελλάδας φιλοξενούνται 9.900 άτομα, με το 41% εξ αυτών να είναι κάτω των 18 ετών (ναι, βέβαια), ενώ 3.100 μένουν σε ξενοδοχεία.

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν εχθές στη Δομή Αναγνωστοπούλου ο κ. Ράγκος δήλωσε στο Grtimes.gr «Κατανοούμε τον εκνευρισμό αυτών των ανθρώπων για τις συνθήκες διαβίωσης, τους ζητήσαμε να μεταφερθούν σε κλειστούς χώρους ή σε άλλες δομές όμως αρνήθηκαν. Η βία δεν λύνει προβλήματα, ούτε αυτά λύνονται με το να κλείνουν δρόμους και να εμποδίζουν τη διέλευση».


https://www.grtimes.gr/ellada/thessaloniki/aytopsia-toy-grtimes-gr-sti-domi-filoxenias-prosfygon

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμεση απέλαση χθες σε όλους τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες....

hellas voltpan είπε...

ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΓΚΆΚΙΑ ΑΠ ΤΟ ΚΡΎΟ....

κωστας είπε...

δρομο ολοιτους αυτοι ειναι το ρεμπελο που θα προελθη το κακο της προφητειας του αγιου κοσμα του αιτωλου μαζι με τους γνωστους αγνωστους και της μεκο θα χυθη αιμα εδω δυστηχος υπευθηνοι ολοι οι πολητικοι ταγοιμεχρει και οι δημαρχοι που τους δεχθηκαν

Δημοσίευση σχολίου