Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη ~ ΕΔΕ για δασκάλα που μοίρασε φυλλάδια με «εθνικιστικό» περιεχόμενο για τη Μακεδονία


Δείτε το φυλλάδιο παρακάτω

Η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ' τάξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με «εθνικιστικό» περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ «καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα", σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος».

«Ο εκπαιδευτικός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

«Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης», διευκρινίζεται.


Τί αναγράφεται στο φυλλάδιο που μοίρασε η δασκάλα στα παιδιά:
 
Θα ονομάζεται ένα κράτος ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα σε αυτό το όνομα. Θα απαγορεύεται σε μας η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός γιατί θα το μονοπωλεί το… ομώνυμο κράτος» και «θα παραδοθούν ‘προς συνεργασία’ τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ.
Στα σχολικά βιβλία δεν θα υπάρχει αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. 
Οι μαθητές θα διδάσκονται ότι ο Παύλος Μελάς είναι ένας σφαγέας που κατακρεούργησε τους ‘Μακεδονόνες’ κομιτατζήδες. 
Οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα και Μακεδονομάχους.
Όποιος τραγουδά το ‘Μακεδονία ξακουστή’ θα θεωρείται παράνομος. 
Θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. 
Οι Μακεδόνες θα υποχρεωθούμε να προσδιοριζόμαστε ως ‘Έλληνες Μακεδόνες’ (!) ή Μακεδόνες της Νότιας Μακεδονίας (!!)
Θα δημιουργηθεί θέμα ‘μακεδονικής μειονότητας’ και δικαιωμάτων της!!!
Θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας.

δηλαδή: H Συμφωνία των Πρεσπών προδίδει την Ιστορία μας, ξεπουλάει την πατρίδα μας και προετοιμάζει στους γείτονες τον δρόμο για τις επεκτατικές τους βλέψεις που ουσιαστικά δεν τις απαρνήθηκαν. Οι κινήσεις του Ζάεφ το αποδεικνύουν. 

Και όλα αυτά για το ‘καλό’ της Ε.Ε. και… για οικονομικά οφέλη!!!

3 σχόλια:

Mary Nikolaou είπε...

Μπράβο στην δασκάλα,πράγμα σπάνιο για το Ελληνικό σχολείο,που μόνο Ελληνικό δεν είναι πια. Υπάρχουν δάσκαλοι που ακολουθούν το παράδειγμα της Χαράς Νικοπούλου και του Δημητριου Νατσιου! Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι αναρχοαπλυτων Συριζαιοι...

mspiros είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ.....
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,
ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΙ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΑΛΙΚΙ.

Jenny Karas είπε...

Συγχαρητήρια στη Ελληνίδα πατριωτισα δασκάλα. Έκανε τό καθήκον της σάν ελληνας πολιτης, σαν δασκάλα, σαν αληθινή πατριωτισα νσ ενημερωσει τιυς μαθητές για τούς αληθινούς κινδύνους της συμφωνίας Πρεσπών. Μπράβο της καί πάλι...!!!

Δημοσίευση σχολίου